Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

12 kwietnia 2015 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Absolutnie moje klimaty. Dla mnie brzmi super !

Benita owoce jak najbardziej zupa tez tylko u mnie babka je co ona chce wszystko idzie wg niej to dobrze tylko denerwuje mnie ze jak muwi wez ten noz ta miska bo lepsza potem zrob tak i tak to mnie bardzo denerwuje ale niestety nie moge nic zmienic bo kazda rzecz jaka wezme do reki musi byc po jej tak jakbym ja nie umiala gotowac a z tego co wiem to gotowac umiem babka rzadzi i to nie dobrze probowalam zmienic tu ale nic nie dalo sie zrobic:)Do piatku przezyje chyba
12 kwietnia 2015 10:13
Kasia400

Benita owoce jak najbardziej zupa tez tylko u mnie babka je co ona chce wszystko idzie wg niej to dobrze tylko denerwuje mnie ze jak muwi wez ten noz ta miska bo lepsza potem zrob tak i tak to mnie bardzo denerwuje ale niestety nie moge nic zmienic bo kazda rzecz jaka wezme do reki musi byc po jej tak jakbym ja nie umiala gotowac a z tego co wiem to gotowac umiem babka rzadzi i to nie dobrze probowalam zmienic tu ale nic nie dalo sie zrobic:)Do piatku przezyje chyba

Tego też nie lubię. W kuchni lubię być sama.
12 kwietnia 2015 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ja rowniez moge ugotowac na co ma ochote ale robic sama wole:)
12 kwietnia 2015 10:25
Dziś z obiadem spokój. Gotuje siostra pdp, a ja mam tylko pomóc:)
12 kwietnia 2015 10:26 / 4 osobom podoba się ten post
A ja znowu gotuję NIC :)))) Jestem w domku i się pieszczę:))) Obiady robi mąż... Śniadania i kolacje z resztą też :))))
12 kwietnia 2015 10:43
Dziś w kuchni rządzi córka mojej Damy. Spagetti z sosem pomidorowym w roli głównej. Dama uwielbia makarony. Wczoraj jadłyśmy też makaron. Jak będę jej tak towarzyszyć w tym makaronowym uwielbieniu, to moją ciężko wypracowaną nową figurę szlag trafi. Od kiedy tu przyjechałam ciągle mnie trzyma jakieś przeziębienie. Boję się zacząć znów biegać, by sobie tym nie zaszkodzić. Zamiast tego dużo chodzę. Jest tu tak pięknie! Jest co zwiedzać i kolorowa wiosna dookoła.
12 kwietnia 2015 10:50
Resztki z lodówki ,nie może sie przeciez marnować.
12 kwietnia 2015 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół z ziemniakami dla męża a sobie makaroniki z naleśnikow do tego rosołku.W domu pachnie - maggi z ogrodu.Domowe obiady to jest to.:):):)

Na drugie danie żeberka wg. nowego przepisu,ktory otrzymałam od siostrzenicy. Jadłam, chociaz   -   cholesterol krzyczał,że nie!!!!:):) ale tak pyszne - niech zgrzesze dzisiaj jeszcze raz:):):)
12 kwietnia 2015 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś jedziemy do .........zamku na obiad :)))))
12 kwietnia 2015 13:12 / 5 osobom podoba się ten post
obiadek
12 kwietnia 2015 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
kurczak pieczony ziemniaczki z koperkiem i kalarepka duszona na masełku . Pychotka
12 kwietnia 2015 14:24
steni

kurczak pieczony ziemniaczki z koperkiem i kalarepka duszona na masełku . Pychotka

...jak robisz kalarepę?
12 kwietnia 2015 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
Pieczeń z rolady cielęcej (Kalbsrollbraten) + knedle bułczane dla szefa, ziemniaki dla mnie + buraki ze słoika. 
12 kwietnia 2015 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
ANULA62

...jak robisz kalarepę?

Bardzo prosto nic nie kombinuję tzn. obieram kroję w kostkę wrzucam do garczka z trochę masła i odrobinę wody i duszę na bardzo malym ogniu na 2-ce kuchni elektr. co jakiś czas zaglądam i mieszam w razie czego troszkę wody lub masła dołożę na koniec do smaku odrobinę wegety po 15 min. gotowa . Smacznego,

można posypać koperkiem albo pietruszką już na talerzu
12 kwietnia 2015 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Bardzo prosto nic nie kombinuję tzn. obieram kroję w kostkę wrzucam do garczka z trochę masła i odrobinę wody i duszę na bardzo malym ogniu na 2-ce kuchni elektr. co jakiś czas zaglądam i mieszam w razie czego troszkę wody lub masła dołożę na koniec do smaku odrobinę wegety po 15 min. gotowa . Smacznego,

można posypać koperkiem albo pietruszką już na talerzu

...bardzo, baaaaardzo Ci dziekuję......