Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

12 kwietnia 2015 14:38 / 2 osobom podoba się ten post
ANULA62

...bardzo, baaaaardzo Ci dziekuję......

Ależ bardzo proszę ,zrobiłam to z przyjemnością
12 kwietnia 2015 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym,mieciutka i pyszniutka,bratkartoffeln i brokuły z migdałami - pozostałości po wczorajszej bibie:)Tylko podgrzałam,podsmażyłam,doprawiłam:)
12 kwietnia 2015 20:05 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Kompociku nie było?:(Obiadzik smaczniutki ,ale bez kompociku??????

Kompocik z wisieneczek byl na dzisiejszy obiadeczek. )
12 kwietnia 2015 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Kompocik z wisieneczek byl na dzisiejszy obiadeczek. :-))

Kwaśniutki czy słodziutki?:)
13 kwietnia 2015 10:32
Ziemniaczki, cukinia.
13 kwietnia 2015 10:45
Hej chciałabym zapytać czy gotujecie parówki na ciepło z sałatka jarzynowa bo poprzednia opiekunka mówiła ze podopieczni jedzą to na obiad. ..
13 kwietnia 2015 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
Mam to samo witaj w klubie
13 kwietnia 2015 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
nowa262

Hej chciałabym zapytać czy gotujecie parówki na ciepło z sałatka jarzynowa bo poprzednia opiekunka mówiła ze podopieczni jedzą to na obiad. ..

Jedzą niestety:( Parówka na ciepło ,albo na zimno ,prosto ze słoika:(Takie rarytasy na jednej szteli miałam na wigilijny obiad:(A sałatka nie nasza jarzynowa tylko ichni kartoffelslat-najlepiej gotowiec,ze sklepu:( To znają i to lubią- mają jakies inne kubki smakowe czy jak???????

U nas na obiad dziś surówka/papryka czerwona,ogórek kons.groszek zielony,koperek,pieprz,cukier kapka oleju/,ziemniaki i ryba smazona w sosie uduszona-ostatnie pozostałości po bibie:)Inne pomroziłam ,he he.Jeszcze inne wywaliłam. 
13 kwietnia 2015 10:56 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25zmiana

obiadek

Apetycznie wygląda ale moja Pdp szukałaby sosiku,a ziemniaczki koniecznie szturane.
13 kwietnia 2015 11:24
kasia63

Jedzą niestety:( Parówka na ciepło ,albo na zimno ,prosto ze słoika:(Takie rarytasy na jednej szteli miałam na wigilijny obiad:(A sałatka nie nasza jarzynowa tylko ichni kartoffelslat-najlepiej gotowiec,ze sklepu:( To znają i to lubią- mają jakies inne kubki smakowe czy jak???????

U nas na obiad dziś surówka/papryka czerwona,ogórek kons.groszek zielony,koperek,pieprz,cukier kapka oleju/,ziemniaki i ryba smazona w sosie uduszona-ostatnie pozostałości po bibie:)Inne pomroziłam ,he he.Jeszcze inne wywaliłam. 

Dziekuje Ci bardzo za pomoc. .. czyli poprzednia opiekunka wprowadziła mnie w blad bo powiedziala salatka jarzynowa.

13 kwietnia 2015 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
nowa262

Dziekuje Ci bardzo za pomoc. .. czyli poprzednia opiekunka wprowadziła mnie w blad bo powiedziala salatka jarzynowa.

Nie,niekoniecznie-my po prostu używamy tej nazwy ,ale dla Niemców ta nieszczęsna Kartoffelsalat to własnie sałatka jarzynowa-też tak mówią:) Raz zrobiłam sama i było wielkie zdziwienie co w Kartoffelsalat robi groszek i marchewka:)Ale zjedli:)
13 kwietnia 2015 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie,niekoniecznie-my po prostu używamy tej nazwy ,ale dla Niemców ta nieszczęsna Kartoffelsalat to własnie sałatka jarzynowa-też tak mówią:) Raz zrobiłam sama i było wielkie zdziwienie co w Kartoffelsalat robi groszek i marchewka:)Ale zjedli:)

Jak ja taką zrobiłam na poprzedniej stelli, to zjedli i ... poprosili, żebym włączyła do stałego menu.
13 kwietnia 2015 11:40
Po 40 ugotowanych obiadach kończą mi się pomysły:(
13 kwietnia 2015 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Nie tylko Tobie .
13 kwietnia 2015 12:28 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie tylko zupa pieczarkowa.