...bardzo, baaaaardzo Ci dziekuję......
...bardzo, baaaaardzo Ci dziekuję......
Kompociku nie było?:(Obiadzik smaczniutki ,ale bez kompociku??????
Kompocik z wisieneczek byl na dzisiejszy obiadeczek. :-))
Hej chciałabym zapytać czy gotujecie parówki na ciepło z sałatka jarzynowa bo poprzednia opiekunka mówiła ze podopieczni jedzą to na obiad. ..
Jedzą niestety:( Parówka na ciepło ,albo na zimno ,prosto ze słoika:(Takie rarytasy na jednej szteli miałam na wigilijny obiad:(A sałatka nie nasza jarzynowa tylko ichni kartoffelslat-najlepiej gotowiec,ze sklepu:( To znają i to lubią- mają jakies inne kubki smakowe czy jak???????
U nas na obiad dziś surówka/papryka czerwona,ogórek kons.groszek zielony,koperek,pieprz,cukier kapka oleju/,ziemniaki i ryba smazona w sosie uduszona-ostatnie pozostałości po bibie:)Inne pomroziłam ,he he.Jeszcze inne wywaliłam.
Dziekuje Ci bardzo za pomoc. .. czyli poprzednia opiekunka wprowadziła mnie w blad bo powiedziala salatka jarzynowa.
Nie,niekoniecznie-my po prostu używamy tej nazwy ,ale dla Niemców ta nieszczęsna Kartoffelsalat to własnie sałatka jarzynowa-też tak mówią:) Raz zrobiłam sama i było wielkie zdziwienie co w Kartoffelsalat robi groszek i marchewka:)Ale zjedli:)