Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

26 kwietnia 2015 17:29
Pdp na obiad z corkami, ja na rower i po kosciele na pyszne nalesniki z nutella i bananami, na deser lody)) potem 2 h szybko, coraz szybciej na rowerku)))
27 kwietnia 2015 07:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzis zaplanowałam zupke jarzynowa troszke w innym wykonaniu jak nasza ale jest tez dobra ,jakis deserek pewnie owoc,i wode!!Co dom to inna tradycja w jedzeniu!!
27 kwietnia 2015 12:20 / 1 osobie podoba się ten post
Leczo uwarzyłam ,mięsko z piersi kurczaka ,ziemniaczki.PDP wcinała aż uszy się trzęsły .Obiad zjedzony dzień zaliczony.
27 kwietnia 2015 14:23 / 3 osobom podoba się ten post
Szparagi biale polane sosem tez bialym,
ziemniaki posypka-szcipior,),
roladka miesna nadziewana paprykami 2 kolory i pieczarka,
truskawka tez do tego.
Deser: kiwi i "galeon zolt"y (nie pamietam nigdy prawidlowej nazwy) )
Woda z plastrem cytryny do popicia.

Moj Pdp byl bardzo zadowolony i ja tez, bo kto nie lubi jak go chwala)
Milego popoludnia.

27 kwietnia 2015 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ziemniaki,szczupak smażony,surówka "misz-masz"czyli:kawałek pekinskiej,2kiszone ogórki,kilka rzodkiewek,2 pomidory,czerwona fasolka z puszki,koperek,cukier,sól,pieprz cytrynowy,mieszanka oleju kujawskiego z czosnkiem i bazylią/takie małe saszetki smakowego sie pojawiły, to kupiłam na spróbowanie/-wszystko pokrojone,wymieszane:)Jak zostaje ,bo to spora micha wychodzi to na kolacje dorzucam jaja na twardo,jakas wedline jak mam ,troche majonezu i jest żarełko:)

Tego szczupaka to zazdraszczam, bo lubie bezlitosnie.
Dziedzinstwo mi przypomina w komplecie z karasiami.
27 kwietnia 2015 14:37 / 1 osobie podoba się ten post
mój ulubiony
27 kwietnia 2015 20:21 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No witaj,gdzieś Ty była przez ostatnich 100 lat? :)

no hej :)
nie myslalam, ze ktokolwiek zauwazyl, ze zniknelam ;) milo :* bylam w fazie "uspienia". ale wakacje powolutku sie zblizaja, wiec i ja zaczynam powoli myslec o wyjezdzie do DE. caly czas ( pomijajac krotkie prywatne wypady do Niemiec) siedze w PL i walcze. duzo sie dzialo, jak zwykle u mnie. ale obiecuje, ze powolutku zaczne tu wracac ;) bo i mysli do Niemiec i pracy zaczynaja szybowac ;)
27 kwietnia 2015 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A na ostro to jak z żyletkami? :)))

az tak ostro to nie ;) ale nie z jablkiem cukrem sokiem z pomaranczy etc. tylko z chrzanikiem byla :D
28 kwietnia 2015 08:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis u mnie tradycyjnie rybka,ziemniaczki szpinak,sos,deserek,woda lub herbatka do picia:))
28 kwietnia 2015 08:12 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis moja kuchnia serwuje : filet z kurczaka i cukinia po wlosku (podobno ) oraz po malym ziemniaczku :)
28 kwietnia 2015 12:26 / 3 osobom podoba się ten post
Kartofel gulasz dla PDP.Ja zadłam wczorajsze leczo .
28 kwietnia 2015 12:36 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Kartofel gulasz dla PDP.Ja zadłam wczorajsze leczo .

Tereniu napisz jak robisz ten gulasz kartoflany?
28 kwietnia 2015 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Tereniu napisz jak robisz ten gulasz kartoflany?

Ziemniaki ,marchewka ,por kroję ,podsmażam na patelni .,Do tego gotowana szyneczka czy parówki.Dolewam wody przyprawy i sos z mąki i odrobiną śmietany.Proste i szybkie ,a mojej PDP bardzo smakuje .Chyba za dużo zjadła ,ale niech je .Smacznego.
28 kwietnia 2015 12:44 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa szparagowa z grzankami . Na drugie małe kiełbaski zawijane w boczku ( smazone) + grune. Tradycyjnie jogurt.
28 kwietnia 2015 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Ziemniaki ,marchewka ,por kroję ,podsmażam na patelni .,Do tego gotowana szyneczka czy parówki.Dolewam wody przyprawy i sos z mąki i odrobiną śmietany.Proste i szybkie ,a mojej PDP bardzo smakuje .Chyba za dużo zjadła ,ale niech je .Smacznego.

W Austrii to częsty posiłek.Parowka z cebulą smazona do tego, ale ziemniaki z octem zeby sie nie rozgotowały albo z koncentratrm pomidorowym.Mnie to smakuje.