Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

15 maja 2015 09:35
michasia

Obiady jedz :) kolacji nic (: jak gotujesz to kartoflankę ?

Ja obiady jem. Moze troche inne, niz zwyczajowo przyjete, ale jem. To Andrea tak bardzo chce zmiescic sie w nowo zakupiona wystrzalowa kiecke , ze az gotowa jest do takich poswiecen. Kartoflanka tez jest w jej wykonaniu
15 maja 2015 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Ja obiady jem. Moze troche inne, niz zwyczajowo przyjete, ale jem. To Andrea tak bardzo chce zmiescic sie w nowo zakupiona wystrzalowa kiecke , ze az gotowa jest do takich poswiecen. Kartoflanka tez jest w jej wykonaniu

Podpięłam się do Ciebie:) sorki , a andrea chcę figurę złapać na lato :)
15 maja 2015 10:18
Umnie tradycyjnie w piatki ryba frytki i sałata i kompot z rabarbaru z ogródka.
15 maja 2015 10:37 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, życzę Ci wytrwałości w tym dopinaniu kiecki, ale wiem, że jak naszych d.... nie ruszymy, to dieta nie pomoże. Musiałabyś chyba tylko powietrze łykać i żyć jak balonik. Obiadki zjadaj, ale nie tłuste, a kolację zostaw siostrom. Wieczorkiem pobiegaj, a zobaczysz efekty na pewno. Tak na pierwszy Blick na twoje Foto, to Ty nie jesteś z tych puszystych. Mimo wszystko trzymam kciuki, byś w tą kieckę wskoczyła bez wciągania brzucha.
15 maja 2015 11:38 / 2 osobom podoba się ten post
sezon szparagowy w pełni:
Szparagi z szynką i szczypiorkiem, młode ziemniaki z koperkiem, jajko. Na deser truskawki z bitą śmietaną.
15 maja 2015 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
Zamiary dobre ,ale jak długo tak dasz radę ?Póżniej zaczniesz jesć i znów waga przybędzie .Odrzuć węglowodany ,ale coś tam jedz.
15 maja 2015 12:11 / 3 osobom podoba się ten post
U nas ziemniaki ,jajka sadzone i szpinak.Na popołudnie ciasto z truskawkami.
15 maja 2015 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj beztluszczowo, ryba zapiekana w folii, ziemniaki i szpinak, no i Dziadek/ nie podoba mi się jak piszę Dziadek/ zjadł talerz rosołu.
15 maja 2015 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
zupa warzywna zmiskowana odmrażana- dla heksy.
Ja mam pyszną zapiekaneczkę z Rewe (mmmm)
15 maja 2015 13:26
michasia

Dzisiaj beztluszczowo, ryba zapiekana w folii, ziemniaki i szpinak, no i Dziadek/ nie podoba mi się jak piszę Dziadek/ zjadł talerz rosołu.

Ja nie używam określenia babcia czy dziadek
tylko PDP(podopiecznay).Może Tobie się też spodoba?.
15 maja 2015 13:48 / 2 osobom podoba się ten post
Geronimo, jesli kiedykolwiek bedziesz wolnym mezczyzna, zadzwonisz do mnie?Danie wysmienicie smakowac musi.
U mnie dzisiaj: zupa ze szparagow bialych,

losos smazony.
Szpinak mlody, pomidor, truskawki.
Ziemniaki.
Gruszka na deser. -))
15 maja 2015 13:53
WSTENGA

sezon szparagowy w pełni:
Szparagi z szynką i szczypiorkiem, młode ziemniaki z koperkiem, jajko. Na deser truskawki z bitą śmietaną.

Ooo, tez dobre danie.
15 maja 2015 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Moj Dziadzius nauczyl mnie jezdzic na rowerze.Bardzo kochalam swojego Dziadzia.
15 maja 2015 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dzisiaj mam ochotę na pierogi z jagodami , mam tylko te duże " borówki amerykańskie " , ale myślę , że się nadadzą . Zrobię nie tyle co w domu , bo 1/5 , czyli 5 sztuk dla PDP-ej - 15 dla mnie ,czyli " prawie " po równo !

Kocham takie pierogi z jagodami. I smietana polane troche.
Nie potrafie robic pierogow, ale jeden raz jak sie wezme to i zrobie. Z jagodami wlasnie.
15 maja 2015 14:25 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Kocham takie pierogi z jagodami. I smietana polane troche.
Nie potrafie robic pierogow, ale jeden raz jak sie wezme to i zrobie. Z jagodami wlasnie.

Nie jest powiedziane , że się kiedyś nie spotkamy a jak się spotkamy to Ci narobię różnistego kalibru i sobie pomrozisz ....a pychota były , PDP-na jednak zajadła 8 a ja trochę więcej , bo 14 , tyle mi wyszło , ale nie były duże , takie wykrawane większą literatką . Amelka , śmietanę ubiłam z cukrem , ale i tak polałam zarumienioną panierką na maśle . No tak , zawsze się zastanawiam , dlaczego schudnąć nie mogę !