Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

19 maja 2015 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
O to ja chętnie poczytam.
I poszukam przepisów na szybkie smaczne żarełka.
Nie lubię stać godzinami w kuchni.
19 maja 2015 11:28 / 2 osobom podoba się ten post
Musze przyznac, ze ten twoj blog jest wspanialy. Przepisy prosciutkie w wykonaniu I bardzo smakusne. Czesto tam agladam
19 maja 2015 11:32 / 2 osobom podoba się ten post
joannaxd

Musze przyznac, ze ten twoj blog jest wspanialy. Przepisy prosciutkie w wykonaniu I bardzo smakusne. Czesto tam agladam

Dzięki ;]

Oczywiście póki co znów zapuściłam, bo na wygnaniu jestem, ale jak wrócę, będzie się działo, bo mam mnóstwo pomysłów!
19 maja 2015 11:37 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

ivetta ale fantazja, rozbawiłaś mnie do łez. Ja też szukam tu inspiracji bo czasami pomysłu brak. Mój PDP nie jest grymaśny, ładnie je, smakuje mu wsio ale na moje pytania co by zjadł wzrusza ramionami i mówi, że nie wie. Ostatnio jak powiedziałam, że nie mam pomysłu to mi wyciągnął segregator z przepisami jego nieżyjącej żony. Otworzyliśmy w ciemno na jakiejś stronie i dzisiaj będzie: Gnocchi (właśnie spróbowałam a to kluskę śląską mi przypomina) z sosem bolońskim (jak do spaghetti z mięsem mielonym) i do tego sałata z sosem winegret (w przepisie stoi sałata z cukrem, cytryną i mlekiem). Popijamy wodę mineralną i dziadziuś na deser je zawsze miseczkę corn flakes z osłodzonym mlekiem.

Gosiu,mało sie odzywasz ostatnio..A co z Twoją babcią,tą 100-letnią?
19 maja 2015 11:39 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

Dzięki ;]

Oczywiście póki co znów zapuściłam, bo na wygnaniu jestem, ale jak wrócę, będzie się działo, bo mam mnóstwo pomysłów!

Rzuciłam okiem i ............... rozgoszczę się w tym Twoim blogu.............

19 maja 2015 11:39 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Dzięki ;]

Dziel sie tymi pomyslami, bo sa swietne
19 maja 2015 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Gosiu,mało sie odzywasz ostatnio..A co z Twoją babcią,tą 100-letnią?

Niestety usnęła na zawsze 15 kwietnia.
Marzec i kwiecień przesiedziałam w domku, rehabilitowałam się trochę, zaglądałam tu ale się nie udzielałam.
Teraz też więcej czytam niż gadam. Jestem w nowym miejscu od 2 tyg., pierwszy raz u  Pana, jest mi tu dobrze, nie mam co pisać.
19 maja 2015 13:44
teresadd

Ryba u mnie też ,ale zawsze robiłam w piątek .Uduszę ją na warzywach i PDP ugotujé ziemniaki a dla siebie mam bulgur.

U mnie na odwrot w piatki wsio rawno co bedzie,Na ta wichure pyjezdza taka budka z swieza ryba we wtorki i dla tego od reki musi byc zrobiona!!
19 maja 2015 16:32 / 2 osobom podoba się ten post
Powiało normalnością dziś:) Tortellini z mięsem ,mizeria.
19 maja 2015 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowy, ziemniaki, mizeria a dla Babci jogurt.
20 maja 2015 08:12 / 2 osobom podoba się ten post
Dzies zaplanowałam spagetti ugotuje deser z rabarbaru juz mam go dosc ale go lubia wiec niech jedza ja nie musze!! no i woda do picia dla mnie ingwa!!
20 maja 2015 08:22 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobiłam sobie na śniadanie omlet - nie jadłam czegoś takiego od stu lat. Na obiad wciąż nie mam pomysłu. Chodzi mi po głowie ryba, ale czuje że jak pójdę na zakupy, to mnie natchnie coś innego.
20 maja 2015 08:36 / 1 osobie podoba się ten post
Warzywa na patelnię ,indyk,kasza kuskus,jogurt dla PDP(ja rzadko jadam) 
20 maja 2015 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
Bez szału, czyli : bratwurst, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaczki.
20 maja 2015 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Bez szału, czyli : bratwurst, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaczki.

Dobry pomysł na jutro ,bo takie kiszone jedzonko to tylko jak w domu jestem , za to dziś restauracja a co do jedzenia to karta-menu pokaże