Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

18 maja 2015 11:50 / 4 osobom podoba się ten post
Sznycle z indora,zimniaczki tłuczone z masełkiem,sałata lodowa z kaparami(dla mnie i jak zechac tez brokuł gotowany polany bułka tarka i masełkiem,papryka,pomidorkiem i dresingiem,galaretka 2 kolorowa w ilekich kielichac z bita smietana i owocami,,,
18 maja 2015 13:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś kuchnia serwowała czyli Ja - gyros z polędwicy wieprzowej, cebulka smażona w sosie sojowym, krokiety ziemniaczane. dip-śmietanowy ze szczypiorkiem i do tego tradycyjnie grune z oliwką truflową.Miejsca na deser nie było.
18 maja 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Dziś kuchnia serwowała czyli Ja - gyros z polędwicy wieprzowej, cebulka smażona w sosie sojowym, krokiety ziemniaczane. dip-śmietanowy ze szczypiorkiem i do tego tradycyjnie grune z oliwką truflową.Miejsca na deser nie było.

didusia chyba sie wproszę do Ciebie na obiad. Moja pdp jada mikroskopijne ilości nie mogę sie wykazać kulinarnie.A lubie gotować niekoniecznie:)
18 maja 2015 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

didusia chyba sie wproszę do Ciebie na obiad. Moja pdp jada mikroskopijne ilości nie mogę sie wykazać kulinarnie.A lubie gotować:fastfood: niekoniecznie:)

Szkoda,że za duża odległość - mimo tego moje dzrzwi są otwarte- gyros był samorobny ,tylko krokiet gotowiec .
18 maja 2015 21:08
Frytki.......
18 maja 2015 22:03
kasia63

Frytki.......

A do frytów coś ,czy takie se.
18 maja 2015 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Jeszcze grune nie gotowałam i jeść tyż nie.Dobre to ?.
18 maja 2015 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A do frytów coś ,czy takie se.

PDP majonez,ja keczup......Bo dzis to było tak,hi hi hi : pyta mnie ok.10ej "co dzis GOTUJEMY??????"Mówię: MY????????????????Przecież JA tu nie gotuję!!!!!To potuptała do zamrazarki i woła czy frytki moga być?....No i były......
18 maja 2015 22:13
kasia63

PDP majonez,ja keczup......Bo dzis to było tak,hi hi hi : pyta mnie ok.10ej "co dzis GOTUJEMY??????"Mówię: MY????????????????Przecież JA tu nie gotuję!!!!!To potuptała do zamrazarki i woła czy frytki moga być?....No i były......

A kto wam gotuje?Bo byłam u PDP co nas catering karmił.
PDP szykowałam tylko śniadanie i kolację.Niezmiennie PDP jadła dwie kromki chleba tostowego z dżemem truskawkowym rano i na wieczór.W ogóle to tam plaża była.
18 maja 2015 22:15 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A kto wam gotuje?Bo byłam u PDP co nas catering karmił.
PDP szykowałam tylko śniadanie i kolację.Niezmiennie PDP jadła dwie kromki chleba tostowego z dżemem truskawkowym rano i na wieczór.W ogóle to tam plaża była.

Ona!!!!!!!PDP.............................................................Nigdy więcej takiego miejsca!!!!!
18 maja 2015 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ona!!!!!!!PDP.............................................................Nigdy więcej takiego miejsca!!!!!

O Bosze.!! Nie Strasz .Byłam u takiej na zastępstwie.Pierwszy i ostatni raz .Teraz w agencji od razu pytam kto gotuje i zakupy robi.Jak nie ja ,to dziękuję za taki wyjazd i proszę o coś innego.No bo kto to widział,żeby mi się ktoś do garów wtrącał.hi.hi
18 maja 2015 22:51
teresadd

Jeszcze grune nie gotowałam i jeść tyż nie.Dobre to ?.

Ja tak z przyzwyczjenia -grune-piszę- to sałata -różne rodzaje- i ogórek -tego nie da się ugotować 
18 maja 2015 22:58
Gabrysia

mamuelka - jak robisz ten deser rabarbarowy ....normalny kompot na gęsto? ...dodajesz cynamon?

Gotuje rabarbar daje gozdiki cukier i sago ono zageszcza a ja daje wiecej zeby gesciejsze tez zageszczałam budyniem ale moi wola te sago kupuje to w edece !!!
18 maja 2015 23:00
didusia

Ja tak z przyzwyczjenia -grune-piszę- to sałata -różne rodzaje- i ogórek -tego nie da się ugotować :-)

To ja  grune widziałam i na markcie i w zamrażarkach w Kauflandzie,podobne do szpinaku ,może większe liście ,ale nie konsumowałam nie mówiąc o przygotowaniu.    

Na dziewczyny z forum można liczyć.Grune co zacz i jak to  przygotować???          

19 maja 2015 00:39
teresadd

To ja  grune widziałam i na markcie i w zamrażarkach w Kauflandzie,podobne do szpinaku ,może większe liście ,ale nie konsumowałam nie mówiąc o przygotowaniu.    

Na dziewczyny z forum można liczyć.Grune co zacz i jak to  przygotować???          

Pewnie o to chodzi:

http://de.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BCnkohl

Temat był przerabiany jakiś czas temu, a i przepisów w necie też bez liku :).
Robiłam kiedyś, ale szału nie było. To danie z północy De, a ja w Bawarii stacjonuję, więc generalnie potrawa tu nie za bardzo znana.

Kiełabaski, boczek lub kasseler z jarmużem to niemiecki standard.