Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

20 maja 2015 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Podaję rewelacyjny przepis dnia!
Ziemniaki z wody iiiiiiii-nic wiecej(!)

Ja oczywiscie usmazyłam sobie wczesniej przygotowaną rybkę,do tego sałatka :)
Kolezanki katoliczki- czy w środę też obowiazuje post?

Tylko katoliczki praktykujące i gorliwie.hi hi
20 maja 2015 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Podaję rewelacyjny przepis dnia!
Ziemniaki z wody iiiiiiii-nic wiecej(!)

Ja oczywiscie usmazyłam sobie wczesniej przygotowaną rybkę,do tego sałatka :)
Kolezanki katoliczki- czy w środę też obowiazuje post?

Od razu wiedzialam,że jesteś w domu.Przecież takie smakołyki jada sie tylko u siebie
20 maja 2015 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dopóki babcia nie odmówi modlitwy to jej maz nie zacznie jesc.A że kobieta codziennie prawie od rana spotyka się z osobistym wujkiem Alzheimerem to raz zdarzyło jej się zapomniec:) Zdrową reką az w stół uderzył!
21 maja 2015 08:18
Linsen zupe,deser, woda do picia!!
21 maja 2015 08:20 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś będą młode ziemniaki z koperkiem,kotlet z piersi kurczaka,młoda kapusta na ciepło z koperkiem.
Na deser pyszny deser truskawkowy własnej roboty.
21 maja 2015 08:49
Piszcie co robicie dzis na obiad, bo ja jeszcze nie mam rzadnego pomyslu. Moze cos od was dzis odgapie
21 maja 2015 08:56 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj będzie Leberkäse, ziemniaki, warzywa z patelni mojego pomysłu (czyli wszystko co z warzyw było w lodówce poszło wczoraj na patelnię + przyprawy: sól, pieprz, curry, majeranek - efekt pyszny), woda mineralna, deser dla dziadka - miseczka corn flakes z osłodzonym mlekiem (codzienny rytuał po objedzie).
Na 15.00 do kawy robię ciasto: spód gotowy, truskawki zalane galaretką, na wierzch bita śmietana.
21 maja 2015 10:02 / 2 osobom podoba się ten post
ziemniaczki smazone ,jajko ze szczypiorkiem:)
21 maja 2015 10:06
NA dziś niemiecka kuchnia serwuje kasza manna na gęsto pokrojona nagrube plastry podsmażana zmusem jabłkowym a polskakuchnia czyli Ja -żurek z grzankami.
21 maja 2015 10:08
NA dziś niemiecka kuchnia serwuje -kasza manna na gęsto pokrojona na grube plastry podsmażana z musem jabłkowym a polska kuchnia czyli Ja -żurek z grzankami.
21 maja 2015 10:08
NA dziś niemiecka kuchnia serwuje -kasza manna na gęsto pokrojona na grube plastry podsmażana z musem jabłkowym a polska kuchnia czyli Ja -żurek z grzankami.
21 maja 2015 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
ziemniaczki smazone ,jajko ze szczypiorkiem:)
21 maja 2015 10:23 / 3 osobom podoba się ten post
Pałki z kurczaka w sosie ,ziemniaki ,ćwikła z chrzanem.
21 maja 2015 12:59 / 1 osobie podoba się ten post
My juz  godzine po obiedzie.Dziasia były kotlety mielone faszerowane pieczarkami + ziemniaczki + sałatka z czewonych buraczków + truskawki z bitą śmietaną.Mojej pdp bardzo obiad smakował w pałaszowała porcje i teraz spi do 15-tej, juz myslę czym ją jutro zaskoczę
21 maja 2015 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

My juz  godzine po obiedzie.Dziasia były kotlety mielone faszerowane pieczarkami + ziemniaczki + sałatka z czewonych buraczków + truskawki z bitą śmietaną.Mojej pdp bardzo obiad smakował w pałaszowała porcje i teraz spi do 15-tej, juz myslę czym ją jutro zaskoczę:fastfood:

mniam, mniam