Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

22 maja 2015 10:05 / 3 osobom podoba się ten post
Śledź w śmietanie z tartym jabłkiem i żurawiną do tego kartofle w mundurkach. Deser - jeszcze nie wiem na 100%,  ale musimy kończyć truskawki to moze zrobię truskawki w galaretce i bitą smietaną.
22 maja 2015 12:25 / 2 osobom podoba się ten post
Jako, że moja PDP powinna trzymać dietę odpowiednią do swojego schorzenia - dna moczanowa (Gicht), to prawie nie gotuję obiadów mięsnych, czyli cały tydzień, jak w piątek 

Dzisiaj gotuję zupę kalafiorową, a na wieczór przyrządzę zapiekankę z cukini, bakłażana i ryżu (bo 2 dania na obiad będzie za dużo). Mam nadzieję, że jej posmakuje, bo jeszcze tego nie jadła, a jest dość wybredna.
22 maja 2015 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ryba, ziemniaki ,salata,ogorek,pomidor w sosie jogurtowo-ziolowym.Na deser budyn czekoladowy z ajerkoniakiem.Deser pdp robila.:
22 maja 2015 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie odgrzewany obiad ,bo nie było czasu na gotowanie .Jutro się poprawię .
22 maja 2015 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Dzisiaj ryba, ziemniaki ,salata,ogorek,pomidor w sosie jogurtowo-ziolowym.Na deser budyn czekoladowy z ajerkoniakiem.Deser pdp robila.:

Deser to mi sie podoba a zwłaszcza dodatek
22 maja 2015 13:51
Z racji, że się tu normalnie nie gotuje, od kilku dni pożeram pyszną sałatkę z różnymi dodatkami, w Rewe za 2,99euro.
Najeść się można do oporu :)
22 maja 2015 14:47
mzap88

Z racji, że się tu normalnie nie gotuje, od kilku dni pożeram pyszną sałatkę z różnymi dodatkami, w Rewe za 2,99euro.

A co to za cudenko ,może ja tez zaserwuję  mojej Damesie ?? Hhahhahah
22 maja 2015 14:51
Dorka

A co to za cudenko ,może ja tez zaserwuję  mojej Damesie ?? Hhahhahah:niech zyje:

Taki mix sałat, plus dodatki: dzisiaj tuńczyk, czerwona fasola i dressing. Są różne warianty.
22 maja 2015 14:54
a ok,to wiem o co biega ,hahha
22 maja 2015 14:56
Dorka

a ok,to wiem o co biega ,hahha

mi to smakuje bardzo no i porcja która wystarcza na 1 osobę :)
22 maja 2015 15:53
mzap88

Nie wierzę,że nie wymodzisz czegoś z niczego
22 maja 2015 16:06 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Nie wierzę,że nie wymodzisz czegoś z niczego:-):-):fastfood:

Może i bym wymodziła, ale nie chce mi się szaleć tylko dla siebie (heksa je same słodycze i normalnego obiadu by nie ruszyła- szkoda zachodu)
22 maja 2015 21:03 / 6 osobom podoba się ten post
Jutro kuchnia " zapoda " : kotlety mielone z niespodzianką , ziemniaki i jakąś taką postrzępioną sałatę o wdzięcznej nazwie " Lollo bionda " ....niespodzianka w mielonych to ugotowana pierś kurczęcia , marchewka również ugotowana , " pasek " korniszona i mały plasterek żółtego sera , żeby dobrze " klej " trzymał ......No i co ? niech mi kto powie , że kiepska gospocha jestem ! Sie myśli z jednodniowym wyprzedzeniem - a co !
22 maja 2015 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
Dzis Niewidzialna Ręka/córka PDP/ zostawiła nam na ganku garnek z zupą z zielonego groszku kiedy byłysmy na spacerze z psem.Nie była zła,tylko bez zieleniny zadnej,ja sobie koperku dowaliłam:)Ale za to potem babcia koncertwoała na basach a nawet barytonem do samego wieczora:):):):):)
22 maja 2015 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
Gotowałam dzisiaj krem ze szparagów polskich z Oławy. Miałam do wyboru wiele innych, ale zakupiłam nasze, dla spróbowania. Ogólnie niezłe. Dowiedziałam się z internetu, że te szparagi wyrosły na naszej ziemi,ale w gospodarstwie Niemca. On dzierżawi ziemię i zatrudnia Ukraińców i Rumunów. Wprawdzie to info sprzed 3-ech lat, ale jakoś mi trochę spadł poziom radości z mojego patriotyzmu.