Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

23 maja 2015 08:16 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemiaczki watrobka drobiowa,Fasolka szparagowa no i sosik jakis oraz deser,woda do picia!!
23 maja 2015 09:01 / 5 osobom podoba się ten post
Nie mam pojęcia
23 maja 2015 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
Roladki wołowe w sosoie pieczarkowym + pieczone ziemniaki.
1.Surówka z kapusty pekińskiej
2.Surówka z pora
23 maja 2015 10:22
Gulasz wolowy i ziemniaczki, salatka z buraczkow :)
23 maja 2015 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
A ja przymierzam się do gołąbeczków:)))
23 maja 2015 11:08
ewelin1

A ja przymierzam się do gołąbeczków:)))

Zrobię,w domku :)Na sztelach taka wyrywna nie jestem:)

A dziś na obiad nie wiem co i kiedy, bo narazie to hordy gości się zaczynają schodzić........Corka nawiozla garów,tac i pudeł z żarciem.......
23 maja 2015 11:13
A ja właśnie wróciłam z zakupów i mam gotowca:

Paszteciki z pieczarkowym sosem do tego zielona sałata. Deser  owoce chyba truskawki z bitą śmietaną zrobię to najszybciej.
23 maja 2015 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zrobię,w domku :)Na sztelach taka wyrywna nie jestem:)

A dziś na obiad nie wiem co i kiedy, bo narazie to hordy gości się zaczynają schodzić........Corka nawiozla garów,tac i pudeł z żarciem.......

"Chodzą" za mną już od kilku tygodni,muszę zrobić bo zaczną mi się śnić:)
To żadna robota przecież,spitzkohl do tego stworzona a farsz to sekund pięć:)
23 maja 2015 12:25
ziemniaczki i dla dziadka sledzik w smietance a dla mnie i babci ziemniaczek z jajkiem sadzonym
23 maja 2015 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jutro kuchnia " zapoda " : kotlety mielone z niespodzianką , ziemniaki i jakąś taką postrzępioną sałatę o wdzięcznej nazwie " Lollo bionda " ....niespodzianka w mielonych to ugotowana pierś kurczęcia , marchewka również ugotowana , " pasek " korniszona i mały plasterek żółtego sera , żeby dobrze " klej " trzymał ......No i co ? niech mi kto powie , że kiepska gospocha jestem ! Sie myśli z jednodniowym wyprzedzeniem - a co !:gotowanie:

Arabrab w środku mielonego zmieścisz pierś kurczaka ser marchewkę i korniszona?
To jakieś ogromniaste te mielone muszą być;) ??
U mnie dziś chińszczyzna u Chińczyka ,wychodzimy na obiad.
23 maja 2015 12:56
Mielone w sosie pieczarkowym,ryż,feldsalat i mus ze świeżych owoców.
23 maja 2015 12:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś i jutro medaliony z kurczaka w sosie .Dziś z ziemniakami i do tego sałata rozszponka.Na popołudniu ciasto truskawkowe.
23 maja 2015 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad podano jak napisałam wyżej...
Teraz to ja czekam na deser, dziadzio ma urodziny i rodzina ma przywieźć ciasto na 15:00
23 maja 2015 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dziś "Wizytacja". Więc i obiad swiąteczny.
Pieczona pierś z indyka i sos pieczarkowy, ziemniaczki posypane szczypiorkiem i sałata lodowa zpomidorkami i jogurtem .
Na deser sałatka owocowa.
Do kawy zrobiłam ciacha (bo duże) z ciasta francuskiego z brzoskwiniami z puszki.
Jutro inna "Wizytacja" i zamówione już w styczniu pierogi ruskie. Nad deserkiem jeszcze pomyślę.
A od poniedziałku już normalnie : Bratwurst i kartofle i sałata.
23 maja 2015 14:52 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Arabrab w środku mielonego zmieścisz pierś kurczaka ser marchewkę i korniszona?
To jakieś ogromniaste te mielone muszą być;) ??
U mnie dziś chińszczyzna u Chińczyka ,wychodzimy na obiad.

A gdzie tam ! gotuję jedną pierś z kurczaka i kroję wzdłuż na takie " słupki " jak marchewkę , że też musiałaś czytać z konkretnym zrozumieniem ! ......może by reszta nie zauważyła i zazdraszczała jak dobrze jadam ?.......od dziś będę pisała np. kartofelki , kapuśniaczek , grochóweczka , papryczka itd .........Ewelina nr. 1 pojechała równo z tymi " gołąbeczkami " , ale chyba nie załapano , że polewkę ze zdrobnień robi .....rżę jak głupia jakaś .....a tak bardzo nie jestem , może tylko troszeczkę ))))))