Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

23 maja 2015 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A gdzie tam ! gotuję jedną pierś z kurczaka i kroję wzdłuż na takie " słupki " jak marchewkę , że też musiałaś czytać z konkretnym zrozumieniem ! ......może by reszta nie zauważyła i zazdraszczała jak dobrze jadam ?.......od dziś będę pisała np. kartofelki , kapuśniaczek , grochóweczka , papryczka itd .........Ewelina nr. 1 pojechała równo z tymi " gołąbeczkami " , ale chyba nie załapano , że polewkę ze zdrobnień robi .....rżę jak głupia jakaś .....a tak bardzo nie jestem , może tylko troszeczkę :-)))))))

Oj tam oj tam "gołąbeczko",-troszeczkę przesadzasz
23 maja 2015 17:57 / 3 osobom podoba się ten post
A było:
kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, szpinak wczorajszy i gotowana marchewka.
Dziadek na deser miseczkę płatków.

Dopiero teraz kukam co kto jadł.
Do południa padało, gadałam na skype przez prawie 5 godzin. Po kawie wylazło słońce, nareszcie, poszliśmy z PDP na 2,5 godzinny spacerek. Poszliśmy ........... PDP na wózku
24 maja 2015 07:33 / 2 osobom podoba się ten post
Zraziki wołowe, sos mysliwski, marchewka z groszkiem,budyn,woda do picia
24 maja 2015 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
Nie gotuje nic .Idę w gości ,ale znając życie będzie gulasz bo to najłatwiej i najszybciej zrobić.Obiad jest u wnuczki mojej PDP.
24 maja 2015 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Wszystko wczorajsze, jeno zimnniory ugotować trza )))
24 maja 2015 08:08 / 1 osobie podoba się ten post
   Dziś do garnka trafią szparagi ,do drugiego ziemniaczki ,a na poółmisek szynka z sałatą :)
A co jak Święto to Święto :)
24 maja 2015 08:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba w warzywach I ryz do tego. Deserow nie jadamy (na szczescie)
24 maja 2015 12:28
Młode ziemniaczki,młoda kapusta i karkówka duszona (może też młoda....)
24 maja 2015 12:36 / 1 osobie podoba się ten post
Młode ziemniaki, młoda sałata (cala sałatka warzywna z sałaty, kapusty pekińskiej, pomidorów, oliwek, ogórków i kukurydzy) oraz pieczeń wołowa.
24 maja 2015 12:37
Panierowane polendwiczki drobiowe,ćwiartki ziemniaków,buraczki.Wszystko z Biedronki ha ha ha
24 maja 2015 12:39 / 3 osobom podoba się ten post
Roladki z indykowych polędwiczek z farszem ze szpinaku, cebulki, żółtego sera, pieczone w rękawie,
kalafior , ziemniaki z sosem, do popicia sok jabłkowy.
Do kawy kruche ciasto z rabarbarem z pianką bezową.
24 maja 2015 12:57 / 1 osobie podoba się ten post
Rolady wołowe kluski/ knedle bawarskie pdp robiła i marchewka duszona.
24 maja 2015 13:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dojedliśmy sos z medalionami z kurczaka ,tylko dziś z kluskami śląskimi i ćwikłą.Do kawy ciasto z ananasem .
24 maja 2015 15:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś w domku podano zupę kalafiorową, kluski śląskie z białą kapusta na krótko, mizeria, schabowy . Na deser lody, galaretka z bitą śmietaną. Teraz piwko -leszek cytrynowy.
24 maja 2015 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
Obiadu jeszcze nie zrobiłam ale mam gotowe wszystko. Kurczaczek, ziemniaczki i mizeria. Pdp buszował pół nocy więc teraz odsypia sobie spokojnie. Jak się obudzi to zje.