Zimno. To u mnie zupa. Taka po polsku: mięsko i ziemniaczki i warzywka i kasza jaglana. Będzie pysznie.
Zimno. To u mnie zupa. Taka po polsku: mięsko i ziemniaczki i warzywka i kasza jaglana. Będzie pysznie.
Benitko, a w jakim sklepie w De kupujesz kaszę jaglaną bo ja zastabawiałam się czy nie brać ze sobą?
Nie wiem, gdzie kupuje Benita, wiem, że jest w Edece, w DMie też :).
Benitko, a w jakim sklepie w De kupujesz kaszę jaglaną bo ja zastabawiałam się czy nie brać ze sobą?
Na ostrym gazie to nie ruszaj , bo spalisz !.....do sosiku jak najbardziej możesz wrzucić po obsmażeniu .:-).....a " cycki " , słupek marchewki muszą być dobrze podgotowane , bo prędzej mielonego spalisz niż surowe " cycki " bez ugotowania zmiękną w środku . Jak popuścisz wodze fantazji kulinarnej to i możesz pieczarek podsmażonych , pokrojonych i odsączonych z tłuszczu do środka też rypnąć .Tłuszcz z podsmażanych " wnętrzości " musi być odsączony , bo nie chcą się kotlety dobrze lepić jak jest jakiś tłuszcz ....Z mięsa mielonego ( doprawionego na kotety ) robię na dłoni takie placki , ładuję do środka co mi się tylko na rękę ( oko ) nawinie i ładnie zawijam , formuję kotlety - ręce za każdym razem " maczam " w talerzyku z bułką tartą albo jak ktoś woli z mąką .......a jak pózniej nawet na zimno smakują , jak się fajni kroją na plastry ? .....a u mnie dzisiaj : zupa grochowa !!!.....oj ! będzie się pózniej działooooooo !!! :-)
Ziemniaczki kiełbaska z patelni i albo mizeria albo marchewka z jabłkiem do wieczorka się na coś zdecyduje :))