Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

26 maja 2015 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
Zimno. To u mnie zupa. Taka po polsku: mięsko i ziemniaczki i warzywka i kasza jaglana. Będzie pysznie.
26 maja 2015 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie też zupa-tzn.PDP swoja "pyszną" zupę je,która wzgardziła ulubiona córka a ja ziemniaczki,wczorajszy gulasz i marcheweczkę z kukurydza na gęsto:)
26 maja 2015 10:40
Benita

Zimno. To u mnie zupa. Taka po polsku: mięsko i ziemniaczki i warzywka i kasza jaglana. Będzie pysznie.

Benitko, a w jakim sklepie w De kupujesz kaszę jaglaną bo ja zastabawiałam się czy nie brać ze sobą?
26 maja 2015 10:49
wiki10

Benitko, a w jakim sklepie w De kupujesz kaszę jaglaną bo ja zastabawiałam się czy nie brać ze sobą?

Nie wiem, gdzie kupuje Benita, wiem, że jest w Edece, w DMie też :).
26 maja 2015 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Nie wiem, gdzie kupuje Benita, wiem, że jest w Edece, w DMie też :).

Wielkie dzięki, :)
ja lubię na śniadanie z owocami (wzamian za nie jedzenie pieczywa, to mrożenie chleba to nie moja bajka ale czasami mus :(. )
26 maja 2015 11:04
Odgrzewam wczorajszy rosołek z kury.Jakaś sałata do mięsa ,parę ziemniaków i bulgur.
26 maja 2015 11:54
wiki10

jest i w Edece i w Rossmanie.
26 maja 2015 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
Poszłam dziś na łatwiznę ;linsen zupe z puszki do tego winerwurstsien [ohyda]
26 maja 2015 17:45
wiki10

W DM jest bardz dobra 1 kg okolo 2,5 euro BIO
26 maja 2015 19:12 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Na ostrym gazie to nie ruszaj , bo spalisz !.....do sosiku jak najbardziej możesz wrzucić po obsmażeniu .:-).....a " cycki " , słupek marchewki muszą być dobrze podgotowane , bo prędzej mielonego spalisz niż surowe " cycki " bez ugotowania zmiękną w środku . Jak popuścisz wodze fantazji kulinarnej to i możesz pieczarek podsmażonych , pokrojonych i odsączonych z tłuszczu do środka też rypnąć .Tłuszcz z podsmażanych " wnętrzości " musi być odsączony , bo nie chcą się kotlety dobrze lepić jak jest jakiś tłuszcz ....Z mięsa mielonego ( doprawionego na kotety ) robię na dłoni takie placki , ładuję do środka co mi się tylko na rękę ( oko ) nawinie i ładnie zawijam , formuję kotlety - ręce za każdym razem " maczam " w talerzyku z bułką tartą albo jak ktoś woli z mąką .......a jak pózniej nawet na zimno smakują , jak się fajni kroją na plastry ? .....a u mnie dzisiaj : zupa grochowa !!!.....oj ! będzie się pózniej działooooooo !!! :-)

No Basia robie te Twoje mielone.
Prócz piersi dodałem jeszcze ogorki, paprykę, pieczarki, cebulę, ser,
(żałuję tylko że boczku wędzonego nie kupiłem).
Z kilo mięsa wyszło mi 7 takich dużych,
teraz się smażą, za chwile będą w sosiku dochodziły.
I za godzinę w końcu obiad 
26 maja 2015 20:51 / 4 osobom podoba się ten post
No Barbara!!
No miodzio
Dlaczego ja nie poszedłem na kucharza?
tylko na mechanika,
dorabiam jako elektryk,
a pracuje jako handlowiec 

27 maja 2015 07:41 / 2 osobom podoba się ten post
No to ja dzisiaj robię qvark knedel z sosem waniliowym i węgierki z kompotu.
27 maja 2015 07:44 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki kiełbaska z patelni i albo mizeria albo marchewka z jabłkiem do wieczorka się na coś zdecyduje :))
27 maja 2015 07:56
kasiachodziez

Ziemniaczki kiełbaska z patelni i albo mizeria albo marchewka z jabłkiem do wieczorka się na coś zdecyduje :))

Obiad wieczorkiem jesz? :)
27 maja 2015 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
Gotowizna kurczak z rozna tylko ugotuje warzywka jakies i budyn no i  cos do picia najlepiej woda!!