Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

27 maja 2015 12:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dostapiłam dzis zaszczytu samodzielnego przygotowania obiadu:)Hi hi hi.PDP w nic się nie wtrącała,bo zapodała rano,że ONA DZIŚ NIE JE......Ok,to ja sobie ziemniaki i kalafiora,z koperkiem,z bułeczką ,z polskimi przyprawami-nakąłdam a babcia pyta czy ,może spróbować:):):)Heh he he-wsuwała aż jej się uszy trzęsły:):):):):)
27 maja 2015 12:41 / 4 osobom podoba się ten post
Wlaśnie spaliłam warzywa do ryby po grecku, bo musiałam babci wytłumaczyć, że Niemcy niepotrzebnie boją się Dudy i PiS :)))))))) W babci telewizorze gadają, że Duda nie będzie się kolegował z Angelą w odróżnieniu od Donalda . No jasne ze mają sr......ę, bo jak im przyjdzie podatki płacic od niemieckich marketów, banków funkcjonujących w Polsce,itd.....to biudlki za mało się obłowią. W temacie.......pomidorówka z ryżem :)))))))))
27 maja 2015 17:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś obiad był w,, Chińskiej''restauracji. Bardzo smacznie i do wyboru.
28 maja 2015 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj nikt nic nie gotuje????????Ja mam juz ugotowany obiad : kotlety mielone dzisiaj w sosie, bo z ryżem. Rzodkiewka starta na tarce o duzych oczkach ze smietaną i przyprawami.Truskawki w galeretce z bita śmietanąA po południu wyjazd,może jakiś mały deserek zaliczymy
28 maja 2015 10:44 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy, ziemniaczki i surówka. Jeszcze nie wiem jaka.
28 maja 2015 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Gulasz wołowy, ziemniaczki i surówka. Jeszcze nie wiem jaka.

No sprecyzuj  surówke ja jutro robie gulasz dla mojej pdp tzn. zacytuje Twoj obiad:)
28 maja 2015 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
Szparagi ,ziemniaki młode - sos sie PDP udaje wyjątkowo smaczny więc zapowiada się ok:)
28 maja 2015 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz gyros,makaron wstążki i sałatka z pomidorów z cebulką i zielonym groszkiem konserwowym.Wczoraj na kolację robiłam jajka z sosem tatarskim i zostało mi trochę tego groszku .Tak na próbę zrobiłam i bardzo dobrze smakuje .Polecam.
28 maja 2015 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

No sprecyzuj  surówke ja jutro robie gulasz dla mojej pdp tzn. zacytuje Twoj obiad:):-):-)

Tak myślę nad buraczkami ale w sosie winegret, na zimno. 
28 maja 2015 10:53 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Dziś obiad był w,, Chińskiej''restauracji. Bardzo smacznie i do wyboru.:gotowanie:

Co to smacznego takiego ????,bo wybieram sie własnie do "Chinskiej" ..
28 maja 2015 10:55
Mycha

Tak myślę nad buraczkami ale w sosie winegret, na zimno. 

jak byś zmieniła zdanie to daj cynk
28 maja 2015 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

jak byś zmieniła zdanie to daj cynk:gotowanie:

A masz jakiś inny pomysł ??  Mam jeszcze cukinię, cykorię, paprykę, pomidorki ( moje !!!!  ) i rzodkieweczki.
28 maja 2015 11:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dorka

Co to smacznego takiego ????,bo wybieram sie własnie do "Chinskiej" ..:fastfood:

Przeważnie jest tak zwany szwedzki stół,czyli nakładasz co chcesz.Wszystko jest podpisane co to jest .Są różne warzywa ,mięsko z kurczaka pod różną postacią ,kraby (kawałeczki maleńkie )kiełki różne ,banany w panierce smażone . Zupy . Ryż z różnymi przyprawami ,makaron.Owoce,lody.  Jest tego dużo .Na początek proponuję nakładać po troszkę i wtedy zobacczysz co Ci smakuje  i dołożysz sobie , bo można dokładać po kilka razy .Najczęściej się płaci 8-9E i się je do oporu.Za picie płaci się osobno.
Ja nie nakładam ryżu ,makaronu tylko egzotyczne potrawy ,których nie jem na co dzień.Ja bardzo lubię taki wypad od czasu do czasu i zjedzenie czegoś azjatyckiego.Napisz jak Ci sie podobało.
28 maja 2015 11:08
Mycha

A masz jakiś inny pomysł ??  Mam jeszcze cukinię, cykorię, paprykę, pomidorki ( moje !!!!  ) i rzodkieweczki.

ja mam dzisiaj rzodkiewki w smietanie dodam  jeszcze szczypiorku,BIO szczypiorku, ktory sama wysialam w marcu na tarasie a jaki dorodny, a jaki smaczny tylko troche za gęsto wysiałam.Do gulaszu wszystko pasuje.Ale koniecznie pisz co dodałaś - faktycznie wybór masz i to jaki
28 maja 2015 11:11
ivetta

Przeważnie jest tak zwany szwedzki stół,czyli nakładasz co chcesz.Wszystko jest podpisane co to jest .Są różne warzywa ,mięsko z kurczaka pod różną postacią ,kraby (kawałeczki maleńkie )kiełki różne ,banany w panierce smażone . Zupy . Ryż z różnymi przyprawami ,makaron.Owoce,lody.  Jest tego dużo .Na początek proponuję nakładać po troszkę i wtedy zobacczysz co Ci smakuje  i dołożysz sobie , bo można dokładać po kilka razy .Najczęściej się płaci 8-9E i się je do oporu.Za picie płaci się osobno.
Ja nie nakładam ryżu ,makaronu tylko egzotyczne potrawy ,których nie jem na co dzień.Ja bardzo lubię taki wypad od czasu do czasu i zjedzenie czegoś azjatyckiego.Napisz jak Ci sie podobało.

jak tak sobie nakladasz to pewnie "zdziwko i bierze" bo takie malutkie ludki to malutkie porcyjki jedza.Mam takie porownanie kiedys siadalam na ławce nad jeziorem ze swoja kromka chleba o obok siadał pan Chinczyk i tez wyciagał kanapeczk malutka i wcinał. A ja