Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

01 czerwca 2015 19:47 / 2 osobom podoba się ten post
Sledziki z ogórkirm , cebylką,i  jajkiem w jogurcie i śmietanie do tego Pelkartofel - uwielbiam

Marta, na te twoje truskawki to aż i ślinka leci, ojejku, jejku a mnie one chyba ominą, cho ty szybciej do polski zjezdzaj...
01 czerwca 2015 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Sledziki z ogórkirm , cebylką,i  jajkiem w jogurcie i śmietanie do tego Pelkartofel - uwielbiam

Marta, na te twoje truskawki to aż i ślinka leci, ojejku, jejku a mnie one chyba ominą, cho ty szybciej do polski zjezdzaj...

Ja też to danie uwielbiam,jutro ugotuje.Pozdrawiam
01 czerwca 2015 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A nie można by tak od końca zacząć ?......najpierw picię do wody a pózniej się za racuszki zabrać ? :-):-):-)

Basiu jakos mi to cholercia do głowy nie przyszło heheheeheheh jaka jestem nie ogarnieta hehe
02 czerwca 2015 06:26 / 4 osobom podoba się ten post
A ja se dzisiaj machnę pierogi z truskawkami , panierka na maśle podsmażona , PDP-ej nawet śmietanę ubiję z cukrem ...... a co tam się " wagą " przejmować , najwyżej zamiast w " deskach " to mnie kiedyś w " wazoniku z pokrywką "w tej ostatniej drodze " poniesą ".......przynajmniej czterech chłopa nie będzie musiało mnie dzwigać ! .....pierożki , pier
02 czerwca 2015 06:26 / 4 osobom podoba się ten post
A ja se dzisiaj machnę pierogi z truskawkami , panierka na maśle podsmażona , PDP-ej nawet śmietanę ubiję z cukrem ...... a co tam się " wagą " przejmować , najwyżej zamiast w " deskach " to mnie kiedyś w " wazoniku z pokrywką "w tej ostatniej drodze " poniesą ".......przynajmniej czterech chłopa nie będzie musiało mnie dzwigać ! .....pierogi , pierożki ,pierożeczki ......mmmmmmm !
02 czerwca 2015 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie ryba jak co wtorek! A chetnie pierozki bym pojadła Basiu podeslij pare dla mnie plisssssssssss
02 czerwca 2015 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
Naleśniki z "niespodzianką", spadam do kuchni.
02 czerwca 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron z sosem bolońskim+jogurt
02 czerwca 2015 09:16 / 3 osobom podoba się ten post
Kiełbaski norymberskie i kapusta kiszona (zostało z niedzieli)do tego ziemniaki.
02 czerwca 2015 12:52
Dzisiaj się musiałam sprężać aby się wyrobic. Planowany rosół z makaronem i nieplanowane kiełbaski , bratkartofeln i kapusta kiszona duszona z zielonymi winogronami i z żurawiną. Pdp powiedział : szpice 
02 czerwca 2015 12:53 / 4 osobom podoba się ten post
Szczawiowa na kuchence stoi. Albo zjedza, albo ja caly garnek wciagne:) A co? Ze dwa lata tego nie jadlam. Odbije se;)
02 czerwca 2015 12:55
michasia

Dzisiaj się musiałam sprężać aby się wyrobic. Planowany rosół z makaronem i nieplanowane kiełbaski , bratkartofeln i kapusta kiszona duszona z zielonymi winogronami i z żurawiną. Pdp powiedział : szpice :taniec2:

spitze
02 czerwca 2015 13:22 / 3 osobom podoba się ten post
Było zjadliwe, ja żyję, PDP też  Miałam mało czasu, więc zabrakło czerwonego barszczyku ((((
02 czerwca 2015 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie były szparagi, kartofle,sos holenderski i szynka gotowana (!) co mnie najbardziej zdziwiło, to ta szynka gotowana, taka jak na chleb...
02 czerwca 2015 13:58 / 1 osobie podoba się ten post
izanami

u mnie były szparagi, kartofle,sos holenderski i szynka gotowana (!) co mnie najbardziej zdziwiło, to ta szynka gotowana, taka jak na chleb...

Iza ....bo ta typowa na chleb to jest gotowana!! (przedtem wędzona) .....za wyjątkiem tych "specjalnych" - typu szwardzwaldzka, parmeńska itp.

Niemcy właśnie tak jedzą: tą gotowaną szynkę do szparagów !!