Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

11 czerwca 2015 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Szkoda,że czereśni nie wymieniłaś,dzisiaj objeżdżałam rowerem swoj rewir i najechałam* na taka alejke czereśniową,mozna na niej rwać czeresnie do woli.Stoi tablica na ktorej jest tak napisane.No to narwałam a jutro znow pojadę.Pyszne, wielkie, słodkie i soczyste.:-)

Znowu mi ktoś krzywde zrobił  Jutro muszę coś z tym zrobić.
11 czerwca 2015 21:36
teresa-p

Dziękuję Mleczko,jako że ja tez Teresa ,a przepis mi się podoba to bardzo chetnie wypróbuje :-)

Mnie tez sie podoba, ale go nigdy nie wyprobuje.
11 czerwca 2015 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

dobrze ,że tam Polaków nie ma ,a tylko kulturalne opiekunki,bo z korzeniami drzewa by szły....;)

Sa Polacy i to sporo.Własnie zastanawiam się czy tu męża na jesień nie zaflancować.Potrzebuja sporo ludzi do winogron. Niech zobaczy jak dobrze sie pracuje na wyjeżdzie. Wtedy pogadamy:):)
11 czerwca 2015 21:42 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Mnie tez sie podoba, ale go nigdy nie wyprobuje.

No to nie dam Ci lajka chyba,że palec mi smyknie.
11 czerwca 2015 22:03 / 2 osobom podoba się ten post
teresa-p

Dziękuję Mleczko,jako że ja tez Teresa ,a przepis mi się podoba to bardzo chetnie wypróbuje :-)

Nie ma za co, zawsze do usług
11 czerwca 2015 22:36
ja też bardzo chetnie wyprubuję przepis,bo jest bardzo podobny do mojego,w ktorym zamiast serka jest mleko i brak jajka.Zastanawiam się czy moja babcia zje takie coś.Lubi słodkie,ale czy nie będzie przeszkadzała jej sztuczna szczęka przy kluskach???
11 czerwca 2015 22:39 / 5 osobom podoba się ten post
teresa-p

Ja dziś robiłam wątróbkę drobiową z cebulką i ziemniakami,a na jutro dziadzio ma ochotę na zupę z pokrojonymi nalesnikami.Przyznam sie ,że nigdy tego wynalazku nie robiłam i chyba trzeba pokopać trochę w internecie,nawet ciekawa jestem jak to smakuje:gotowanie:

Tak, jak Gabrysia napisała: zwykły rosół, tyle, że nalesniki robią za makaron.

Jeśli mogę coś doradzić, to pokrojone naleśniki wrzuć do rosołu tuż przed podaniem, bo mają to do siebie, że chłoną rosół, pęcznieją i miękną.
I jeszcze jedno, Niemcy zamiast natki czy koperku dają do rosołu pokrojony szczypiorek :).
12 czerwca 2015 06:55 / 1 osobie podoba się ten post
Placki ziemniaczane muss jabłkowy ,spargel crem
12 czerwca 2015 10:39
Gabrysia

to jest po prostu rosół ....i zamiast makaronu wkrojone paseczki naleśników.
Smakuje b. dobrze :-)

Zgadza się ,że dobrze smakuje .Można też z zupą pomidorową ,czy inną podawać.
12 czerwca 2015 11:06 / 4 osobom podoba się ten post
No i zrobione,zupa z dodatkiem nalesników,hmmm,nawet nie głupie.Dziękuję za rady
12 czerwca 2015 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, kalarepa duszona, do picia sok pomarańczowy i deser dla Pdp - nieśmiertelne płatki z mlekiem.
12 czerwca 2015 12:12
pestka

ja też bardzo chetnie wyprubuję przepis,bo jest bardzo podobny do mojego,w ktorym zamiast serka jest mleko i brak jajka.Zastanawiam się czy moja babcia zje takie coś.Lubi słodkie,ale czy nie będzie przeszkadzała jej sztuczna szczęka przy kluskach???

Dopiero weszłam na forum  - możesz śmiało robić na pewno zna te knedle.Myślę,że proteza nie będzie przeszkodą nie są "gumowe" da sobie radę.
12 czerwca 2015 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
teresa-p

No i zrobione,zupa z dodatkiem nalesników,hmmm,nawet nie głupie.Dziękuję za rady:gotowanie:

Jak dziadzia lubi takie wynalazki,
to sporóbuj, może zasmakuje w szpinaku wymieszanym z naleśnikami pokrojinymi w paseczki.
Przyrządzasz szpinak tak jak lubicie i przed podaniem mieszasz z tymi naleśnikami.
Moi pod Stuttgartem zajadali się tym, nawet dobre...
12 czerwca 2015 12:57
Pierogi z mięsem
12 czerwca 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Obiadek był:łosoś w sosie koperkowym ,ryż ,sałata zielona.Popołudniu lody owocowe.