Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

16 czerwca 2015 23:47
Gabrysia

Ty jadłaś na proszonej kolacji w restauracji ......ja jadałam w wersji domowej - przyrządzoną przez bawarczyka z dziada pradziada.
Obie wersje zapewnie się różnią .....moja była pyszna!
Poza tym gusta/smaki bywają różne......

ps. te gotowe (do kupienia w markecie) były też do niczego 

Ja bylam w bardzo dobrej restauracji. O marketowych nawet nie wspominam, poniewaz nawet nie spogladam w strone gotowcow.
Ale to stad chyba, iz ja nie lubie serow, poza twarogowymi.
Juz sam zapach tego czegos mnie "oniesmielil" w jedzeniu.
Ale naturalnie zjadlam, zachwalajac dyplomatycznie i z usmiechem, brrrr  :)))
16 czerwca 2015 23:50 / 2 osobom podoba się ten post
Samboja

Tylko jeśli wydawca nie czepiałby się złośliwych,sarkastycznych uwag w połowie przepisu :D

Dla mnie w twoich przepisach złośliwe, sarkastyczne a nawet te perwersyjne uwagi są po prostu przeurocze.
Dlaczego miałoby się nie spodobać wydawcy?
16 czerwca 2015 23:52
amelka

Ja bylam w bardzo dobrej restauracji. O marketowych nawet nie wspominam, poniewaz nawet nie spogladam w strone gotowcow.
Ale to stad chyba, iz ja nie lubie serow, poza twarogowymi.
Juz sam zapach tego czegos mnie "oniesmielil" w jedzeniu.
Ale naturalnie zjadlam, zachwalajac dyplomatycznie i z usmiechem, brrrr  :)))

No ....to raczej nie masz czego szukać w CH, ani we Francji 
16 czerwca 2015 23:56 / 6 osobom podoba się ten post
Gosiap

Dla mnie w twoich przepisach złośliwe, sarkastyczne a nawet te perwersyjne uwagi są po prostu przeurocze.
Dlaczego miałoby się nie spodobać wydawcy?

Czas pokaże... Moim docelowym planem na życie jest dorobienie się własnej knajpy. Takiej z prostym domowym jedzeniem, świeżym chlebem i lokalnym piwem... 
17 czerwca 2015 00:02 / 2 osobom podoba się ten post
Samboja

Czas pokaże... Moim docelowym planem na życie jest dorobienie się własnej knajpy. Takiej z prostym domowym jedzeniem, świeżym chlebem i lokalnym piwem... 

A wiesz, że tak pomyślałam, czy nie pójdziesz dalej z tą swoją pasją ............ 
trzymam paluszki za twoje marzenia .................
Pięknie........
17 czerwca 2015 00:13 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

A wiesz, że tak pomyślałam, czy nie pójdziesz dalej z tą swoją pasją ............ 
trzymam paluszki za twoje marzenia .................
Pięknie........

Najpierw to ja musiałabym popracować trochę w tej branży - Kuchenne Rewolucje nie są może programem najwyższych lotów ale doskonale ukazały jak to się kończy kiedy za otwieranie restauracji biorą się ludzie, którzy w życiu nie pracowali w gastronomii Nawet tacy utalentowani kulinarnie.. ;)
17 czerwca 2015 07:38
Kurczak zrozna gotowizna ze sklepu wiec dzis m,am wolne od gotowania co najwyzej jakies wazywka pewnie brukselke ugotuje budyn mam woda do picia
17 czerwca 2015 09:53
U mnie leberkas(coś w stylu martadeli)z cebulką ,ziemniaki i kiszona kapusta
17 czerwca 2015 10:12
Dziś kuchnia serwuje-kartofelki,rybka i świeżo robiona sałatka do tego sok jabłkowy a na deser (jak co dzień)jogurt
17 czerwca 2015 10:52
balutka

Dziś kuchnia serwuje-kartofelki,rybka i świeżo robiona sałatka do tego sok jabłkowy a na deser (jak co dzień)jogurt :tanczy:

U mnie będzie prosto i awaryjnie dzisiaj: szpinak i jajo :D
Miały być Majorankartoffeln ale ja mam sklerozę i zapomniałam ugotować ziemniaki wczoraj- ugotuję dzisiaj, kartofle będą jutro :D
17 czerwca 2015 10:59
Samboja

U mnie będzie prosto i awaryjnie dzisiaj: szpinak i jajo :D
Miały być Majorankartoffeln ale ja mam sklerozę i zapomniałam ugotować ziemniaki wczoraj- ugotuję dzisiaj, kartofle będą jutro :D

Samboja a cóż to za danie?Czy są to tylko ziemniaki z majerankiem,czy z czymś jeszcze? Proszę o przepis 
17 czerwca 2015 11:05
balutka

Samboja a cóż to za danie?Czy są to tylko ziemniaki z majerankiem,czy z czymś jeszcze? Proszę o przepis :modlitwa:

To są ziemniaki w sosie majerankowym. Podaje się je np do kotletów mielonych i czerwonej kapuchy :)
Zaraz wrzucę przepis w mojego "bloga" :D :D :D
17 czerwca 2015 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
Samboja

To są ziemniaki w sosie majerankowym. Podaje się je np do kotletów mielonych i czerwonej kapuchy :)
Zaraz wrzucę przepis w mojego "bloga" :D :D :D

Jesteś suuupeerrr!!!
17 czerwca 2015 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
ja dziś gotuje udka w rękawie do tego młode ziemniaczki, sosik ,i marchewka gotowana z oregano troszkę czosnku, sól i polane olejem z oliwek , pycha
17 czerwca 2015 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
Prażuchy wg Samboi, w wersji perwersyjnej, do tego maślanka.