Na wyjeździe #22

31 marca 2015 08:42
prima_wera

ogladałam wczoraj wieczorem film Pasja,juz kiedys sobie obiecywalam, że nie będe ogladać nigdy więcej bo zawsze sie zrycze jak .....(jak dla mnie zbyt brutalny ten film)a co Panie tu robiły??jak zwykle sie kłóciły:)a pomodlic sie cholerka troche zamiast znów sie obrzucać błotem, wszystkim na wyjeżdzie jest ciężko, zamiast sie wspierać i sobie pomagać wolicie sie szarpac.

Ja też ogladałam dwa razy i jak dla mnie też.za ciężki, a Kobietki tylko się przekomarzały :) 
31 marca 2015 08:42 / 5 osobom podoba się ten post
wichurra

Kazdemu, co lubi.
Juz poklocic bym sie wolala niz pomodlic.

Hmmmmmmmmmm ja tam nie powiem co bym wolała hehehehe No ale wszyscy nie musimy lubiec tego samego!! Jak to mowia po burzy słonko wiec fajnie sie godzic jest poznie heehheh
31 marca 2015 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
prima_wera

ogladałam wczoraj wieczorem film Pasja,juz kiedys sobie obiecywalam, że nie będe ogladać nigdy więcej bo zawsze sie zrycze jak .....(jak dla mnie zbyt brutalny ten film)a co Panie tu robiły??jak zwykle sie kłóciły:)a pomodlic sie cholerka troche zamiast znów sie obrzucać błotem, wszystkim na wyjeżdzie jest ciężko, zamiast sie wspierać i sobie pomagać wolicie sie szarpac.

Wiesz... wez pod uwage fakt ze nie kazdy na forum to wierzacy
31 marca 2015 09:00
mzap88

Ale każdy uważa siebie za dobrego człowieka ;miłego dnia :)
31 marca 2015 09:02 / 4 osobom podoba się ten post
mzap88

No fakt:) .Forum to nie obiekt sakralny. Co nie jest zabronione, to jest dozwolone;))).
Jestem katoliczką, okres Wielkiego Tygodnia jest dla mnie ważny, wyciszam się, analizuję własne życie.Dziękuję Bogu za to co osiągnęłam, co dostałam, a mam za co:). Przydałaby się odrobina refleksji osobom uczestniczącym w klótniach.Wiem, że to nie obowiązkowe, ale było by miło.
Ty Mzap też masz powody do radości.Niedługo do domciu jedziesz, faceta swojego zobaczysz, nie warto angażować się w coś tak naprawdę mało konstruktywnego:). Jestem z dość zaawansowanym wieku, to mogę tak napisać;))))).
31 marca 2015 09:03 / 5 osobom podoba się ten post
Dyśka

Ale każdy uważa siebie za dobrego człowieka ;miłego dnia :)

Dobrym czlowiekiem mozna byc i bez religii
31 marca 2015 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

Ja jednak myślę ,że każdy tylko na swój własny sposób.
Wierzę w Boga , ale filmu napewno nie obejrzę bo nie oglądam drastycznych filmów żadnych, bo każdą przemoc biorę do siebie i bardzo przeżywam.
Czasami pokłócić się też trzeba , wolę jak mi ktoś prawdę czy nieprawdę w oczy powie niż poza oczy.

Panie Boże chroń mnie od fałszywych przyjaciół, bo z wrogami to ja sobie sama poradzę. ---- Zycie mnie tego nauczyło...
31 marca 2015 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

No fakt:) .Forum to nie obiekt sakralny. Co nie jest zabronione, to jest dozwolone;))).
Jestem katoliczką, okres Wielkiego Tygodnia jest dla mnie ważny, wyciszam się, analizuję własne życie.Dziękuję Bogu za to co osiągnęłam, co dostałam, a mam za co:). Przydałaby się odrobina refleksji osobom uczestniczącym w klótniach.Wiem, że to nie obowiązkowe, ale było by miło.
Ty Mzap też masz powody do radości.Niedługo do domciu jedziesz, faceta swojego zobaczysz, nie warto angażować się w coś tak naprawdę mało konstruktywnego:). Jestem z dość zaawansowanym wieku, to mogę tak napisać;))))).

Ja szanuje Twoje Tina poglady,choc ich nie podzielam. I masz racje. Nie zamierzam sobie zaprzatac glowy bzdetami skoro na widoku mam takie swietne chwile :)
31 marca 2015 09:06 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

biore pod uwage:)nie musi byc wierzący ale dlaczego zaraz kłócący i ubliżający??
31 marca 2015 09:07 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

Ja szanuje Twoje Tina poglady,choc ich nie podzielam. I masz racje. Nie zamierzam sobie zaprzatac glowy bzdetami skoro na widoku mam takie swietne chwile :)

Otóż to:). U mnie będzie gośc na Święta i jestem po prostu szczęśliwa:)
31 marca 2015 09:08
mzap88

Dobrym czlowiekiem mozna byc i bez religii

Napisałam "uważa siebie";czytanie ze zrozumieniem;miłego dnia życzę:)
31 marca 2015 09:08
prima_wera

biore pod uwage:)nie musi byc wierzący ale dlaczego zaraz kłócący i ubliżający??

Mysle ze to idealne pytanie do osoby ktora zaczela ten slowny sajgon. BYNAJMNIEJ nie jestem to ja..
31 marca 2015 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka

Napisałam "uważa siebie";czytanie ze zrozumieniem;miłego dnia życzę:)

motałam się jak to zinterpretować. Język pisany potrafi płatać figle.

Kurka, już 2. raz mi życzysz miłego dnia, no to gleichfalls!
31 marca 2015 09:16
Potrzebuję rady od doświadczonych koleżanek:
Zadzwoniła moja koleżanka. Jedzie pierwszy raz do opieki. Język tradycyjnie "po kursie" czyli podstawy. Zaproponowano jej wyjazd do pani z lekką demencją, wkładki, na chodzie, bez małżonka w pakiecie. Standardowo dom, porządki i PDP. Oferta to 900e. Teraz moje pytanie (bo ja za krótko pracuję i nie mam rozeznania). Czy to odpowiednia stawka? Pyta mnie o zdanie a ja nie wiem co odpowiedzieć. Ma się zastanowić do jutra i dać odpowiedź. Obiecalam jej że się dopytam.
31 marca 2015 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Potrzebuję rady od doświadczonych koleżanek:
Zadzwoniła moja koleżanka. Jedzie pierwszy raz do opieki. Język tradycyjnie "po kursie" czyli podstawy. Zaproponowano jej wyjazd do pani z lekką demencją, wkładki, na chodzie, bez małżonka w pakiecie. Standardowo dom, porządki i PDP. Oferta to 900e. Teraz moje pytanie (bo ja za krótko pracuję i nie mam rozeznania). Czy to odpowiednia stawka? Pyta mnie o zdanie a ja nie wiem co odpowiedzieć. Ma się zastanowić do jutra i dać odpowiedź. Obiecalam jej że się dopytam.

niska niestety......agencja wykorzystala ze nie ma doswiadczenia i niezna za dobrze jezyka......ale jakpewnie ktos zaraz napisze ze od czegos trzeba zaczac....do 1000 bym sie potargowala na jej miejscu uswiadom ja ze swieta sa dodoatkowo platne,.....i podroz oczywiscie tez......