Z tego co Lena napisała to jeśli nie ma zapisu o wypowiedzeniu przyjmuje sie 2 tyg okres wypowiedzenia Wichurra nie ma przymusu pracy zawsze musi byc możliwość wypowiedzenia
Z tego co Lena napisała to jeśli nie ma zapisu o wypowiedzeniu przyjmuje sie 2 tyg okres wypowiedzenia Wichurra nie ma przymusu pracy zawsze musi byc możliwość wypowiedzenia
https://www.biurokarier.umk.pl/wypowiedzenie-umowy-o-prace-na-czas-okreslony-przez-pracownika
Znalazłam jeszcze cos takiego,ale wydaje mi sie ,że niestety Nianta "nie podchodzisz" pod te przepisy.Wg mnie umowa ,która podpisałaś nie jest prawidłowo sporządzona ,skoro nie ma tam punktu o wypowiedzeniu ze str.pracownika.Powinnien byc w umowie o pracę.Tak sie "bijemy" o umowy o pracę,żeby miec a tu wychodzi na to że czasem zlecenie jest duzo korzystniejsze bo łątwiej je w takim przypadku rozwiązać.Ktoś podawał namiary do prawnika co sie takimi jak nasze, opiekuncze sprawy zajmuje.Może je masz ,albo ktoś wrzuci jeszcze raz.No i nawet jak firma się z Toba dogada to tak zaraz zmieny nie znajdzie bo to trudne miejsce.
Kasiu 63 to jest celowe działanie przez agencje .Skorzystała z prawa ze nie wprowadziła zapisu .Jedziesz na minę i nie masz odwrotu bo umowa Cię wiąże .....
Kasiu 63 to jest celowe działanie przez agencje .Skorzystała z prawa ze nie wprowadziła zapisu .Jedziesz na minę i nie masz odwrotu bo umowa Cię wiąże .....
czyli co? mogą mnie tu zabić, znęcać się, mogą mnie odpowiednie służby skazać, za to,że wykonuję czynności na które nie mam uprawnień, ale umowy wypowiedzieć nie mogę?
czyli co? mogą mnie tu zabić, znęcać się, mogą mnie odpowiednie służby skazać, za to,że wykonuję czynności na które nie mam uprawnień, ale umowy wypowiedzieć nie mogę?
Nianta-to Ty,nikt inny taką umowę podpisał......Cały wic teraz w tym,żeby bez szkody dla siebie sie z tego jak najszybciej wykaraskać.Tu chyba by trzeba sie kogoś mądrzejszego,jakiegoś prawnika poradzić-może ta Sylwia Thun z Berlina,namiary w necie są na pewno.To za skomplkowane chyba ,zeby się naszymi poradami ,chocby najlepszymi sugerować -trzeba Ci mieć aktuale podstawy prawne.Tak myslę.