Na wyjeździe #23

16 kwietnia 2015 18:04
miriam

Dziś po raz pierwszy podłączyłam PDP do cewnika zewnętrznego. Może któraś z Was już to robiła i podpowie mi jak utzymać higienę przy tym cudeńku. Mam na myśli urządzenie...

Miriam, ja pracowałam w miejscu, gdzie pdp miał cewnik zewnętrzny. Był on zakładany na noc, w ciągu dnia pdp miał pieluchę. Nie bardzo rozumiem, o co pytasz.. Cewnik zakłada sie na noc, a rano ściąga i wszystko wyrzuca. Rękawiczki to oczywiście standard.
Cała filozofia, chyba, że mówimy o róznych rzeczach.

Ja mam na mysli to:

16 kwietnia 2015 18:15
Nareszcie wszyscy sobie poszli , zostałam sama z PDP .
Jak ja lubię tą chwilę kiedy wszyscy sobie idą , taka cisza i spokój nastaje .
Kolejny dzionek zaliczony .
16 kwietnia 2015 18:22 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Być moze jestem, hahaha. Pewnie znam Mleczko lepiej niz inni forumowicze, ostatnio nawet przyszło nam razem pracowac. Lubie ja, choć czasem potrafi mnie wkurzyć, ale szanuje ja za rzetelnosc, uczciwosc, moze kogos drażni jej bezpośredniość, ja sama taka jestem więc mi to nie przeszkadza.
Ja ostatnio troche oklapnęłam, rajcuje mnie spokój........czego i Tobie zycze Agato, nie nerwuj sie, stara bedziesz i brzydka.Ciau

Margolacia ! co Cie tak wkurzam? że kwiatów Ci na powitanie nie kupiłam albo wody nie postawiłam? O matko..........czym ja sie tak naraziłam? Chyba,że tym rowerem z nie napompowana detką,co?  zostaw mi też bez powietrza :):)
16 kwietnia 2015 18:30 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Margolacia ! co Cie tak wkurzam? że kwiatów Ci na powitanie nie kupiłam albo wody nie postawiłam? O matko..........czym ja sie tak naraziłam? Chyba,że tym rowerem z nie napompowana detką,co?  zostaw mi też bez powietrza :):)

1)brak pompki do roweru(biegam do Manfreda)
2)no wode Ci wybacze, ugosciłas mnie smacznym jedzonkiem
16 kwietnia 2015 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Za mną kolejny pracowity dzień : skosiłam trawnik ferrari,ale doszłam do wniosku,że zawodowo nie mogłabym się koszniem zajmować,strasznie monotonna ta praca. Poza tym pamiętam jak ktoś na forum pisał o tym jak faceta zabiła kosiarka bo kabel podłączony do prądu był uszkodzony,więc profilaktycznie założyłam gumowe rękawiczki i buty na gumowym spodzie hihi Wkurzał mnie jednak ten kabel bo ciągle wypadał z gniazda bo bałam się na niego najgechach i ciągle nim rzucałam.

Potem poszłam do miasta po spożywkę,a zaszłam do centrum handlowego bo uświadomołam sobie ,że nie mam się w co na pogrzeb ubrać,więc zamiast spożywki 4 godziny kupowałam sobie coś na pogrzeb. Najpierw kupiłam bluzkę,ale doszła do wnoisku,ze bez sensu bo lepiej całą sukienkę. Więc kupiłam sukieneczkę czarną w drobne białe kropeczki,niezwykle kobiecą ,do tego dokupiłam czarny cardigan i zostal problem butów. Nie wiem właśnie czy powinnam kupić szpilki czy raczej baleriny.

O  zdarzeniu z uszkodzonym kablem pisała tina40  kiedy przeczytała, że koszę trawnik. 
Dla mnie nie była to monotonia, ja to lubiłam, a przy okazji wpadało dodatkowe 40 eurasków :)))))
16 kwietnia 2015 18:54
A widziałyście ofertę do Szwajcarii do 2 osób za 1100? Z firmy na A...?
16 kwietnia 2015 19:19
Annika

Czy nazwa firmy też kończy się na A?
16 kwietnia 2015 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Ostatnio ciągle pojawiają się tu takie śmieszne oferty.
Nie tylko 2 osoby, ale pani ma "chodzonego" Alzheimera. Oczy dookoła głowy, bo nigdy nie wiadomo, co w danym momencie zrobi.
A na dodatek żeby zarobić tą powalającą kwotę, trzeba się napodróżować. 
No chyba, że widoki w gratisie, jako dodatkowa korzyść z wyjazdu, tak jak "Kost und Logis"    ;)))
16 kwietnia 2015 19:21
slonecznie

Czy nazwa firmy też kończy się na A?

Też :)   Ale chodzi o Avorię.
16 kwietnia 2015 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Takie stawki są przez nasze firmy.Juz dawno pisałam,trzeba szukać firm szwajcarskich.A jest ile wiele.Ostatnio troche grzebałam w ofertach i znalazłam agencje,ktora wysyła do Holandii kasa duża, nie spora, ale duża.Zadzwoniłam do nich (oddział w Polsce) na drugi dzien oddzwonili z Holandii jezyk niemiecki,krótkie umowy a reszta tak jak wszędzie.
16 kwietnia 2015 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Takie stawki są przez nasze firmy.Juz dawno pisałam,trzeba szukać firm szwajcarskich.A jest ile wiele.Ostatnio troche grzebałam w ofertach i znalazłam agencje,ktora wysyła do Holandii kasa duża, nie spora, ale duża.Zadzwoniłam do nich (oddział w Polsce) na drugi dzien oddzwonili z Holandii jezyk niemiecki,krótkie umowy a reszta tak jak wszędzie.

Daj jakieś namiary do nich,proszę...
16 kwietnia 2015 19:58 / 4 osobom podoba się ten post
miriam

Daj jakieś namiary do nich,proszę...

Nie mogę dać namiarów.Juz były takie koleżanki z forum,ktorym pomogłam.I juz nigdy wiecej.Przykro mi.Dostałam nauczke:(:( podpowiem Ci tylko gdzie szukać.
16 kwietnia 2015 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Nie mogę dać namiarów.Juz były takie koleżanki z forum,ktorym pomogłam.I juz nigdy wiecej.Przykro mi.Dostałam nauczke:(:( podpowiem Ci tylko gdzie szukać.

A nie podpowiem upssssss :):)
16 kwietnia 2015 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Tak. Tak. Tak. Podoba mi sie )
16 kwietnia 2015 20:15
Annika

Znaczy kolejna firma-kandydatka do sprawy w sadzie )