Na wyjeździe #24

02 maja 2015 17:28
lena46

No to lipa jak 28 euro za dzień ......Można powiedziec ochłapy .....Wracałam ostatnio z dziewczyna z Kujawsko -pomorskiego tez miała tyle samo od jednej z firm nie daleko mojego miasta

Może zapomniała podać że podstawy ma np.1500,zł i delegacji za dzień 28 eu..Bo jeżeli faktycznie tylko 28 to masakra.
02 maja 2015 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
To się zgadza poczatkujące w tej firmie tyle mają -nie wiadomo na co to wydać.
02 maja 2015 17:40 / 1 osobie podoba się ten post
28 za dzień,umowa zlecenie od 200 złotych.Jezdzi od około roku.
Babcie musu transferowac.Jutro się z nią spokam znowu to sie dokładniej dowiem.
02 maja 2015 17:47
teresadd

Może zapomniała podać że podstawy ma np.1500,zł i delegacji za dzień 28 eu..Bo jeżeli faktycznie tylko 28 to masakra.

mówiła ze do ręki ma 3400 Sama byłam w szoku A zakres obowiązków szeroki ,babcia 100 kg ,duży dom + ogród itp.Wiem co to za firma cwana ..... 
02 maja 2015 17:48 / 5 osobom podoba się ten post
didusia

To się zgadza poczatkujące w tej firmie tyle mają -nie wiadomo na co to wydać.

Con Wy za głupoty wypisujecie ! jakie poczatkujące ? ......zakończyłam z PR współpracę po 2,5 roku i miałam właśnie taką mniej więcej zawrotną sumę pieniędzy od nich za miesiąc a podwyżki nie chcieli mi dać tylko dlatego , że klient płacił za " komunikatywny " a ja mogłam otrzymać podwyżkę po przejściu na inną sztelę , więcej opłacaną !.....się wzięłam i wk....zdenerwowałam i od nich odeszłam , było mi szkoda fajnej szteli , PDP-nej i jej rodziny , ale zyskałam 300 ojro więcej i jeszcze trochę . ...a ! była to suma 850 e miesięcznie ! O !!!! )))))))))).....musiałam edytować : wiele dziewczyn , które mnie zmieniały u Babciuni zarabiały od 720 - 730 e ...nie chwalę się , ale zaczynałam dokładnie od 756 e , no , może jak ja zaczynałam ciutkę lepiej płacili )))))))
02 maja 2015 17:51
Powiedźcie mi, czy to możliwe, aby w ciągu kilku dni PDP zmienił się całkowicie smak? Rzeczy, które dawniej lubił jeść są teraz be... Marmolada nie smakuje, ciasteczka, które uwielbiał są za słodkie. Ziemniaki są niedobre, zupę zawsze dosalał, aż mi dreszcze przechodziły, a teraz.....ja ugotowałam za słoną . Mięsko be. Już myślałam, że ja źle gotuję, ale dawniej się zajadał, a teraz nawet te rzeczy, które się kupuje gotowe i które mu smakowały, to odsuwa. Jedyne co, to mleko i płatki owsiane, pudding no i jajka. Ale przecież nie będę go samym nabiałem karmić, bo to nie jest zdrowe.... Zdarzyło się Wam takie coś? Dodam, że ma zwiększone dawki tabletek na trawienie, ale są to homeopatyczne tabletki plus od jakiegoś tygodnia je tabletki przeciwko biegunce. Martwię się, bo jest słabiutki. Z córką oczywiście rozmawiałam, ale mamy czekać, może się zmieni. Dziadzio ma 92 lata...
02 maja 2015 17:52 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Con Wy za głupoty wypisujecie ! jakie poczatkujące ? ......zakończyłam z PR współpracę po 2,5 roku i miałam właśnie taką mniej więcej zawrotną sumę pieniędzy od nich za miesiąc a podwyżki nie chcieli mi dać tylko dlatego , że klient płacił za " komunikatywny " a ja mogłam otrzymać podwyżkę po przejściu na inną sztelę , więcej opłacaną !.....się wzięłam i wk....zdenerwowałam i od nich odeszłam , było mi szkoda fajnej szteli , PDP-nej i jej rodziny , ale zyskałam 300 ojro więcej i jeszcze trochę . ...a ! była to suma 850 e miesięcznie ! O !!!! :-))))))))))).....musiałam edytować : wiele dziewczyn , które mnie zmieniały u Babciuni zarabiały od 720 - 730 e ...nie chwalę się , ale zaczynałam dokładnie od 756 e , no , może jak ja zaczynałam ciutkę lepiej płacili :-))))))))

widzisz arabrab wykorzystują .Dziewczyny niekiedy zdesperowane muszą jechać za taką stawkę bo nie maja wyjścia .Taka jest prawda .Ale tu nie pisze o Tobie ,mówię ogólnie
02 maja 2015 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Powiedźcie mi, czy to możliwe, aby w ciągu kilku dni PDP zmienił się całkowicie smak? Rzeczy, które dawniej lubił jeść są teraz be... Marmolada nie smakuje, ciasteczka, które uwielbiał są za słodkie. Ziemniaki są niedobre, zupę zawsze dosalał, aż mi dreszcze przechodziły, a teraz.....ja ugotowałam za słoną . Mięsko be. Już myślałam, że ja źle gotuję, ale dawniej się zajadał, a teraz nawet te rzeczy, które się kupuje gotowe i które mu smakowały, to odsuwa. Jedyne co, to mleko i płatki owsiane, pudding no i jajka. Ale przecież nie będę go samym nabiałem karmić, bo to nie jest zdrowe.... Zdarzyło się Wam takie coś? Dodam, że ma zwiększone dawki tabletek na trawienie, ale są to homeopatyczne tabletki plus od jakiegoś tygodnia je tabletki przeciwko biegunce. Martwię się, bo jest słabiutki. Z córką oczywiście rozmawiałam, ale mamy czekać, może się zmieni. Dziadzio ma 92 lata...

myślę ,ze nie jest to normalne .Jest jakaś przyczyna ,ze stracił apetyt i to ewidentnie widać po Twoim wpisie .Uważam ,ze potrzebna jest konsultacja z lekarzem bo dziadzia długo na płatkach i jajkach nie pociągnie .Przyczyna mogą być tabletki na trawienie ....Takie jest moje zdanie .Ja cokolwiek zaobserwuje  babci automatycznie zgłaszam .Też miała problem z jedzeniem to syn odstawił jej jeden z leków i wszystko wróciło do normy .Mam dobrze bo syn jest lekarzem 
02 maja 2015 18:04
Barbara niepowtarzalna

Con Wy za głupoty wypisujecie ! jakie poczatkujące ? ......zakończyłam z PR współpracę po 2,5 roku i miałam właśnie taką mniej więcej zawrotną sumę pieniędzy od nich za miesiąc a podwyżki nie chcieli mi dać tylko dlatego , że klient płacił za " komunikatywny " a ja mogłam otrzymać podwyżkę po przejściu na inną sztelę , więcej opłacaną !.....się wzięłam i wk....zdenerwowałam i od nich odeszłam , było mi szkoda fajnej szteli , PDP-nej i jej rodziny , ale zyskałam 300 ojro więcej i jeszcze trochę . ...a ! była to suma 850 e miesięcznie ! O !!!! :-))))))))))).....musiałam edytować : wiele dziewczyn , które mnie zmieniały u Babciuni zarabiały od 720 - 730 e ...nie chwalę się , ale zaczynałam dokładnie od 756 e , no , może jak ja zaczynałam ciutkę lepiej płacili :-))))))))

Boze, Basiu ja bym teraz za tyle kasy nie pojechala. Nie nie nie, Mam teraz dobre zarobki, bardzo dobre lepsze niz wczesniej..... a roboty nie wiele, ale cos musi rekonpensowac walnieta rodzinke mojej babci....

Ale za to jakich wnukow ma przystojnych... Synowie walnietej coreczki. O gott.
02 maja 2015 18:12 / 5 osobom podoba się ten post
lena46

widzisz arabrab wykorzystują .Dziewczyny niekiedy zdesperowane muszą jechać za taką stawkę bo nie maja wyjścia .Taka jest prawda .Ale tu nie pisze o Tobie ,mówię ogólnie

Wiem , że piszecie ogólnie , ale niestety tak płacą . Wiele razy już to opisywałam , że jadąc po raz pierwszy czułam się jak bym Pana Boga za stopy chwyciła . Język był jaki był , ale jak pózniej słyszałam jak dziewczyny " gadają " to i tak mój był nie najgorszy , bo jakieś podstawy z przed " japońskiej wojny " w głowie pozostały . Gdyby nie to , że syn wynalazł to forum , że dał cynk jak mam go odnależć , że zaczęłam czytać , czaić się za krzakami i uczyć się , uczyć się wierzyć w siebie ........gdyby nie " Opiekunkowo " pewnie dalej tkwiła bym w nieświadomości , dalej zarabiałabym ile zarabiałam , szefostwo firmy może po stopach bym całowała , że dają mi robotę ......Sami wiecie , że w " podróżach " to bym się tak nie dokształciła , bo różniste opiekunki spotykałam , nawet takie co zarabiały 1800 e , ale jak przyszło zadzwonić do rodziny niemieckiej , że się autobus spózni to byłam poproszona o wykonanie takiego powiadomienia , bo ta świetnie zarabiająca opiekunka nie potrafiła sklecić paru prostych zdań )))))))))))
02 maja 2015 18:13
lena46

myślę ,ze nie jest to normalne .Jest jakaś przyczyna ,ze stracił apetyt i to ewidentnie widać po Twoim wpisie .Uważam ,ze potrzebna jest konsultacja z lekarzem bo dziadzia długo na płatkach i jajkach nie pociągnie .Przyczyna mogą być tabletki na trawienie ....Takie jest moje zdanie .Ja cokolwiek zaobserwuje  babci automatycznie zgłaszam .Też miała problem z jedzeniem to syn odstawił jej jeden z leków i wszystko wróciło do normy .Mam dobrze bo syn jest lekarzem 

W takim przypadku nalezy skontrolowac jame ustną i protezę jesli takowa posiada. Czesto w starszym wieku na wskutek przyjmowania dużej ilości lekow a tym bardziej przy zaburzeniach gastrycznych (tu biegunka) organizm jest wyjałowiony i osłabiony nie broni sie już.Mąga pojawić sie małe ranki ktore w trakcie przyjmowanie posiłków sa bolesne a tym samym zniechęcaja do jedzenia.Może byc źle dopasowana proteza zwłaszcza jezeli od dłuższego czasu nie była zmieniania.Mogą tez być inne przyczyny,ale to juz nalezy zgłościc lekarzowi.To miało być do Anniki - źle zacytowałam:)
02 maja 2015 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

W takim przypadku nalezy skontrolowac jame ustną i protezę jesli takowa posiada. Czesto w starszym wieku na wskutek przyjmowania dużej ilości lekow a tym bardziej przy zaburzeniach gastrycznych (tu biegunka) organizm jest wyjałowiony i osłabiony nie broni sie już.Mąga pojawić sie małe ranki ktore w trakcie przyjmowanie posiłków sa bolesne a tym samym zniechęcaja do jedzenia.Może byc źle dopasowana proteza zwłaszcza jezeli od dłuższego czasu nie była zmieniania.Mogą tez być inne przyczyny,ale to juz nalezy zgłościc lekarzowi.To miało być do Anniki - źle zacytowałam:)

cenna uwagę na przyszłość .Nic nie szkodzi ze zacytowałaś u mnie ....
02 maja 2015 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Basia nie denerwuj się tak mi powiedziano a stawkę dla początkującego widziałam na angazu, może to była taka zmyłka aby opiekunka dalej pracowała w tej firmie.
02 maja 2015 18:24 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiem , że piszecie ogólnie , ale niestety tak płacą . Wiele razy już to opisywałam , że jadąc po raz pierwszy czułam się jak bym Pana Boga za stopy chwyciła . Język był jaki był , ale jak pózniej słyszałam jak dziewczyny " gadają " to i tak mój był nie najgorszy , bo jakieś podstawy z przed " japońskiej wojny " w głowie pozostały . Gdyby nie to , że syn wynalazł to forum , że dał cynk jak mam go odnależć , że zaczęłam czytać , czaić się za krzakami i uczyć się , uczyć się wierzyć w siebie ........gdyby nie " Opiekunkowo " pewnie dalej tkwiła bym w nieświadomości , dalej zarabiałabym ile zarabiałam , szefostwo firmy może po stopach bym całowała , że dają mi robotę ......Sami wiecie , że w " podróżach " to bym się tak nie dokształciła , bo różniste opiekunki spotykałam , nawet takie co zarabiały 1800 e , ale jak przyszło zadzwonić do rodziny niemieckiej , że się autobus spózni to byłam poproszona o wykonanie takiego powiadomienia , bo ta świetnie zarabiająca opiekunka nie potrafiła sklecić paru prostych zdań :-))))))))))))

pamiętam Twoje wpisy bo nigdy nie omieszkam ich przeczytać .To forum to świetna forma przekazywania informacji .No tak jest i nic na to nie poradzimy Ktoś kto nie ma pieniędzy a wie ze jego sytuacja jest dramatyczna to lepiej zobaczyć na koncie  3 z przodu jak 1 .Tu tez trzeba wziąć pod uwagę że dziewczyny nie raz tkwią w jednej firmie po 1 lub dwa a dlatego że tracimy zaufanie do innych firm .Taka osoba woli zarobić te 3 niż trafić na firmę co jej może w ogóle nie wypłacić .........
02 maja 2015 18:28 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Dziadziuś ma swoje ząbki, które pieczołowicie pielęgnuje ale.... od jakiegoś czasu skarży się na suchość w buzi. Córka sądzi, że przyczyną może być też mniejszy dostęp do alkoholu, bo wcześniej sam jeździł, sam sobie kupował, ale teraz kupił 4 butelki z Bofrostu przed kilkoma dniami i 3 leżą nadal nietknięte, z czwartą nie wiem co się stało....
Nadal sam koło siebie wszystko robi ale zajmuje mu to o wiele więcej czasu i później mówi, że czuje się jakby go ktoś postrzelił . Śpi dużo, ja pilnuję, aby nie pił za mało płynów. Te tabletki, niby homeopatyczne bierze w dużych dawkach - najpierw brał jedną, ale teraz lekarz zalecił 4 dziennie. Ewidentnie zmienił mu się smak.  Teraz  na nic nie ma ochoty i jeszcze zaczyna krytykować zmienniczkę, która stawiała pełno rzeczy na stole  do jedzenia. Mówi, że zwariowała, a nie pamięta już, że dawniej zjadał z ochotą...
Porozmawiam jeszcze raz z córką, ale po historii naszej Invanijki (musiała wybrac taki ciężki nick), to zaczynam się obawiać powtórki.