Na wyjeździe #24

04 maja 2015 20:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś mnie na Pflanze wzięlo,latałam po sklepach i szukałam odpowiednich kwiatków do kompozycji (jak ładnie to brzmi-kompozycja he,he). Miał byc tylko jeden koszyk zagospodarowany,ale ze zdecydowac się nie mogłam,które kwiatki będą pasować to wyszły 2 donice i koszyk. Teraz nie mogę sie zdecydować gdzie powinnam je ustawić i przestawiam z miejsca na miejsce.
Mam nadzieję,że syn się nie obrazi,że połowe tygodniówki wydałam na kwiatki.
04 maja 2015 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś mnie na Pflanze wzięlo,latałam po sklepach i szukałam odpowiednich kwiatków do kompozycji (jak ładnie to brzmi-kompozycja he,he). Miał byc tylko jeden koszyk zagospodarowany,ale ze zdecydowac się nie mogłam,które kwiatki będą pasować to wyszły 2 donice i koszyk. Teraz nie mogę sie zdecydować gdzie powinnam je ustawić i przestawiam z miejsca na miejsce.

To widze ze sie zadomowilas ha ha ha Teraz firanki i zaslony nowe kup hihi
04 maja 2015 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

obrazić się pewnie nie obrazi ,ale Ivanilia dziś dopiero poniedziałek ..........Dobrze ,że truskawki już są w sprzedaży przeżyjesz ......Dobrze zrobiłaś ,kwiatkami się będziesz zachwycała bo z pewnością są piękne i warte wyrzeczeń
04 maja 2015 20:21 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

To widze ze sie zadomowilas ha ha ha Teraz firanki i zaslony nowe kup hihi

iiiii tam zadowmowiłam sie,nudzi mi się,coś robić muszę,a ze wczoraj za dużo najadłam się na grilu to dziś spaliłam z nawiązką.:)
04 maja 2015 20:25 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

iiiii tam zadowmowiłam sie,nudzi mi się,coś robić muszę,a ze wczoraj za dużo najadłam się na grilu to dziś spaliłam z nawiązką.:)

ta "nawiazke" to na lezaku i na slonku wytapiaj,opalenizny nabieraj a nie w ziemi dlub
04 maja 2015 20:27 / 11 osobom podoba się ten post
lena46

obrazić się pewnie nie obrazi ,ale Ivanilia dziś dopiero poniedziałek ..........Dobrze ,że truskawki już są w sprzedaży przeżyjesz ......Dobrze zrobiłaś ,kwiatkami się będziesz zachwycała bo z pewnością są piękne i warte wyrzeczeń

No takie cuś mi wyszło,ale nie wiem czy przed drzwiamy wejsciowymi może byc...Przez noc pomysle :)
04 maja 2015 20:28 / 13 osobom podoba się ten post
Jestem obecnie na czwartej stelli, a pracuję 2,5 roku. Też zaczynałam od niskiej stawki bo od 900 euro. Co prawda miałam ją tylko miesiąc ale zawsze, później 950. Natępnie przez ponad rok 1000 euro i nie wiem czy nie pracowałabym za tę stawkę do dnia dzisiejszego gdyby podopieczna nie zmarła. Byłam wśród świetnych ludzi i w pięknym miejscu. Ja mogę pozwolić sobie na długie wyjazdy i raczej jest dla mnie ważne aby praca była nizbyt ciężka niż to czy mam 100 czy 200 euro więcej. Pewnie, że lepiej jest gdy ma się więcej pieniędzy ale dla mnie liczą się inne rzeczy. Jak do tej pory nigdzie nie myłam okien, nie i już, nocne wstawanie zaliczyłam i to w sposób ograniczony gdy umierała moja kochana Margarete ( syn przyleciał z Barcelony i bardzo dużo robił przy mamie). Na jednej stelli pracowałam w ogrodzie. Nawet nie wszędzie gotowałam. Możecie ze mnie się śmiać ale tak po prostu trafiałam. Dopiero od maja ubiegęgo roku zarabiam 1200. Agencje same do mnie dzwonią z propozycjami pracy i to za coraz lepsze pieniądze. Dziwię się gdy czytam, że ktoś nie może znaleźć pracy bo ja nigdy dłużej niż tydzień od zgłoszenia chęci wyjazdu nie czekałam ale prawdą jest też to, że jeżdżę cały czas z tą samą agencją. Korci mnie aby coś zmienić bo wolałabym pracować na umowę o pracę nież umowę-zlecenie, w końcu jeszcze parę lat do emerytury mi zostało ale ja nie lubię zmian. Dlatego też wróciłam do mojej Babusi-Jędzusi w myśl zasady, że lepszy wróg znany niż nieznany. Nie wiem co się stało ale moja pdp od wczoraj znów jest miła...hmmm. Zobaczymy jak długo tym razem.
04 maja 2015 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ta "nawiazke" to na lezaku i na slonku wytapiaj,opalenizny nabieraj a nie w ziemi dlub

Ja leżaczek bardzo chętnie odwiedzam,ale kurde słonca ni ma,może jutro zaświeci po ludzku :)
04 maja 2015 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

No takie cuś mi wyszło,ale nie wiem czy przed drzwiamy wejsciowymi może byc...Przez noc pomysle :)

Ale ładne.
04 maja 2015 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ja leżaczek bardzo chętnie odwiedzam,ale kurde słonca ni ma,może jutro zaświeci po ludzku :)

piękne............ Nic bym nie zmieniała .Musiałam chwile czekać  aż  załadują się u mnie zdjęcia ............
04 maja 2015 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Ale ładne.

Poważnie ładne? No to sie cieszę,że się podobają,na tym koniec pieszczot ogrodowych hahahah
04 maja 2015 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Bardzo ładne :)
04 maja 2015 20:44 / 1 osobie podoba się ten post
ja to myślałam ,ze Ty dopiero zaczynasz ..............Dobry początek i nie marnuj talentu ....
04 maja 2015 21:08 / 3 osobom podoba się ten post
To jest moje 9 miejsce , ,dzisiaj założylam internet dla Tych "nie zielonych",po co to robie ? ,sama nie wim?,muszę zawsze wyjśc na swoje ,czyli,z bonusami nie mniej niż 1500 e netto,jeszcze raz pozdrawiam miłe starsze panie co wszystko wiedzą , póżniej placzą po nocach:)
04 maja 2015 21:11
agama

Hej! Długo sie nie odzywałam.Szukam roboty:)
Tak troche przeleciałam po dzisiejszym temacie i postanowiłam przekazać swoje stanowisko odnosnie wymagań.Dzisiaj przeprowadziłam rozmowę kwaklifikacyjną(ekspresowo się odbyła). Za jakis czas dzwoni pani w celu przedstawienia mi bardziej szczegółowych informacji.1050€ za 2 osoby,w tym jedna lezaca, całkowicie uzalezniona od opiekuna;wspólmałzonek ''czasem' nie daje sobie rady z podstawowymi cznnosciami ''czasem'' nie śpi,wieś głucha,uzalezienie od rodziny,podobno miłej.
Moja zdecydowana odpowiedź,że nie,dziekuje wywołała oburzenie po drugiej stronie słuchawki.''To niech pani czeka na coś innego''
Nie muszę czekać :)
Ja juz tylko wymagam:)
I to tyle jeśli chodzi o moje wymagania:)

Jejku a gdzie to takie szaleństwo się odbywa???