Na wyjeździe #24

06 maja 2015 20:50 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Musialam sie podzielic czyt 1,5 dla mnie ,pol dla babci,bo placilam babcinymi euro:-) :-) .W innym wypadku zjadlabym w swiom pokoju:-) :-) :-) :-) 

Wiem o czym mówisz,ja dziś kupiłam myśliwską i kresową ,zjadłam na kolację sama bo syna dziś nie ma,ale kupiłam z myślą że go poczęstuję,ale nie wiem czy doczeka ta kiełbasa do piątku,ciężko będzie :)
06 maja 2015 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Wiem o czym mówisz,ja dziś kupiłam myśliwską i kresową ,zjadłam na kolację sama bo syna dziś nie ma,ale kupiłam z myślą że go poczęstuję,ale nie wiem czy doczeka ta kiełbasa do piątku,ciężko będzie :)

no to dzis trzeba oglosic swiatowy dzien jedzenia polskiej kielbasy przez opiekunki w DE:):) jasna ch...... a ja zjadlam sama przed dwoma tygodniami:(
06 maja 2015 20:53 / 3 osobom podoba się ten post
leni

no to dzis trzeba oglosic swiatowy dzien jedzenia polskiej kielbasy przez opiekunki w DE:):) jasna ch...... a ja zjadlam sama przed dwoma tygodniami:(

Samsung  
06 maja 2015 20:55 / 7 osobom podoba się ten post
leni

Już nie wspomniałam,że prawdziwy ser biały też kupiłam bo bym zbeszcześciła wspomnienie kiełbasy,ale kupiłam cały kilogram,serniczek zrobie z rabarbarem ,na kruchym spodzie z pianką na wierzchuu i kruszonką magicznie rozplywającą się w ustach,posypanym curem pudrem z pierwszego mielenia....
Nie wyrabiam przed okresem,ciągle o jedzeniu myśle....:)
06 maja 2015 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Już nie wspomniałam,że prawdziwy ser biały też kupiłam bo bym zbeszcześciła wspomnienie kiełbasy,ale kupiłam cały kilogram,serniczek zrobie z rabarbarem ,na kruchym spodzie z pianką na wierzchuu i kruszonką magicznie rozplywającą się w ustach,posypanym curem pudrem z pierwszego mielenia....

Mozesz wrzucic przepis ???  
06 maja 2015 21:00 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

ivanilia hahaha jak dobrze, ze choroba pozbawila mnie okresu, pozytyw nie tylko w sprawach smakowych zachciewajek. Kiedy jednak tak apetycznie piszesz o tym ciescie a wczesniej o POLSKIEJ kielbasce, przed ktora wszystkie inne sie chowaja(, moze byc polska zwyczajna,) to tez bym zjadla polskie zwykle ciasto( choc nie przepadam za slodkim i dlatego pieke okazjonalnie) Ta polska mentalnosc( choc nie zawsze oplacalna) i polskie zwyczaje sa zawsze ponad wszystko!!!!
06 maja 2015 21:03 / 7 osobom podoba się ten post
Jak można o godzinie 21 - ej pisać tylko o jedzeniu ! Ludzieeeee ! trzymajta mi ręce , bo jak się zaraz do lodówki dorwę !!!!! ))))))))))
06 maja 2015 21:06 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Mozesz wrzucic przepis ???:-) :-) :-) 

Przepis na kruche jest tradycyjne,na ser wzięlam przepis od Basi,tak samo jak na piankę,a na kruszonkę mam przepis od Scarlet,jeśli chodzi o rabarbar to jadłam rok temu taki sernik w Stuttgarcie i bardzo mi smakował,postanowiłam więc taki sam zrobić. :) Pomysłowa jestem,nie ? :))
06 maja 2015 21:07 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jak można o godzinie 21 - ej pisać tylko o jedzeniu ! Ludzieeeee ! trzymajta mi ręce , bo jak się zaraz do lodówki dorwę !!!!! :-)))))))))))

No mozna jak widzisz,niktóre tu mają ZNP,więc nic dziwnego ,że o żarciu gadamy. :))
06 maja 2015 21:07 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jak można o godzinie 21 - ej pisać tylko o jedzeniu ! Ludzieeeee ! trzymajta mi ręce , bo jak się zaraz do lodówki dorwę !!!!! :-)))))))))))

tylko patrz, aby byla pelna a nie ze swiatelkiem w tunelu:):)
06 maja 2015 21:13 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No mozna jak widzisz,niktóre tu mają ZNP,więc nic dziwnego ,że o żarciu gadamy. :))

Ano chyba , że tak . Zapomniałam , że nie wszystkie tutaj są po " menopałzie " ))))))))))
06 maja 2015 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

to dobrze ,ze masz ,bo wczoraj jedna duszyczka pisała co może nas nie długo czekać .Także stwierdzam ,ze jeszcze nie masz menopauzy .........hahahha
06 maja 2015 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No tak:):):)Przez żołądek do serca,hi hi hi hi:):):):):)

Ja myślę o czyms zgoła innym przed:):):):)
06 maja 2015 21:25 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

No tak:):):)Przez żołądek do serca,hi hi hi hi:):):):):)

Ja myślę o czyms zgoła innym przed:):):):)

No ! i teraz to nawet by było bezpiecznie , bez zabezpieczeń )))))))
06 maja 2015 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No ! i teraz to nawet by było bezpiecznie , bez zabezpieczeń :-))))))))

no i natura dala juz niektorym z nas calkowita pewnosc i calkowite przyjemnosci. Wszystko ma swoj cel a meka sie tez kiedys konczy:)