Sposoby na nudę

04 listopada 2016 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
Poszłam tam.
07 grudnia 2016 20:05
Mam pytanie - co robicie w wolnych dla siebie chwilach? Jakieś ciekawe pomysły czy odpoczywacie?
07 grudnia 2016 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
smlifhcraes

Mam pytanie - co robicie w wolnych dla siebie chwilach? Jakieś ciekawe pomysły czy odpoczywacie?

Moje wolne chwile, to wieczor, kiedy babcia lezy bezpieczna w lozku. Nie moge opuscic domu, wiec siedze na necie, ucze sie jezyka, jak mam ochote to maluje, szydelkuje...... no i skype, na ktorym jest moj Andy. Bedzie mi tego skype za 16 dni brakowac, bo to nasz taki wirtualny dom:) Kazdy z nas ma inna sztele i rozne mozliwosci spedzania wolnych chwil. U mnie przez dzien plecak w formie pdp, a wieczorem niby wolna , ale co za wolnosc, jesli nie mozna opuscic domu.
07 grudnia 2016 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
smlifhcraes

Chodzi Ci o czas wolny,kiedy nie musisz opiekować się Pdp,  czy te chwile  w czasie pracy, np wieczorem , jak Pdp juz w łóżku ?
07 grudnia 2016 20:30
margaritka59

Chodzi Ci o czas wolny,kiedy nie musisz opiekować się Pdp,  czy te chwile  w czasie pracy, np wieczorem , jak Pdp juz w łóżku ?

Ja zrozumiałam co robimy jak już sami leżymy w łóżku...
07 grudnia 2016 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

I nic nie odpowiedziałaś 
07 grudnia 2016 20:39 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

My? To liczba mnoga...
07 grudnia 2016 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

I nic nie odpowiedziałaś :yo:

My,czyli ja i mój smartfon lubimy słuchac muzyki,czasem zerkamy na wiadomości,a czasem poprostu milczymy w ciemności.....
07 grudnia 2016 20:46
hawana

My? To liczba mnoga...

Oj tam,oj tam pomarzyć nie wolno...?
07 grudnia 2016 20:46 / 6 osobom podoba się ten post
Jak tylko to możliwe, staram się być aktywny.
Kiedy jestem w pracy, mam w ciągu dnia trzy godziny wolnego od.12.00 do 15.00. Jak tylko pogoda pozwala, zasuwam na rowerze albo spacer z kijkami. Tam, gdzie pracuję, przebiega jedna z dłuższych i piękniejszych ścieżek rowerowych. W dużej części biegnie ona po zlikwidowanej w latach siedemdziesiątych linii kolejowej. Ostanio została połaczona z innymi i teraz ma już około 120 km. Od Siegen az po Meschede plus odnogi. Po tej scieżce mozna też spacerować. Jest dużo miejsc do odpoczynku. Jako że to Sauerland, to bardzo aktywne jest koło SGV. W samej miejscowości i okolicy są niezliczone, świetnie oznakowane i opisane ścieżki piesze. Przebiega tu m.in. rowerowy Sauerlandring i pieszy Hohenflug.
Południową przerwę spędzam z Polkami, opiekunkami ktore tu pracują. Jest nas czwórka. Kilka razy w tygodniu jest u mnie Pani Misiowa. Ona przewaznie zdąża na moją południową pauzę i też jeździ rowerem i spaceruje z nami. Często też wypuszczamy się samochodem na wycieczki po okolicy albo do pobliskich miast na shopping. Zwiedzamy też ciekawe miejsca. Wieczorem kończę pracę około 18.00 /Jutrzenka idzie do łóżka/ i jak jest jeszcze jasno, wypuszczamy się na spacery albo wycieczki. Mam ten komfort, że kiedy PDP idzie do łóżka, to nie muszę już do niej wchodzić aż do rana.
A jak pogoda nie dopisuje, to wymyślamy sobie jakieś "cwiczenia" i "gry" domowe.
07 grudnia 2016 21:10 / 4 osobom podoba się ten post
Swój czas wolny, a mam jego jak kot napłakał, zawsze wcześniej dokładnie planuję. Musi być coś extra . Nocki wolne najczęsciej spędzam w dyskotece, albo na innych imprezach rozrywkowych. Wolne w ciągu dnia , to albo baseny , albo jakieś ciekawe, nieznane miejsce - w zależności od ilosci godzin. Spacerowo to " wyżywam się" razem z Pdp- ną.
Są jeszcze wolne wieczory, kiedy Pdp w łóżku, a ja pełnię dyżur. Wtedy łączność " ze światem" lub odwiedzinki zaprzyjaźnionych.
07 grudnia 2016 21:48
smlifhcraes

Ty się pochwal co robisz w wolnym czasie:)
07 grudnia 2016 21:57
smlifhcraes

Ja czytam książki. Przeglądam serwisy informacyjne. Wyprowadzam na spacer 2 psy sąsiada.
Dzwonię do koleżanek.. i lubię też wyskoczyć na zakupy.
07 grudnia 2016 21:59 / 3 osobom podoba się ten post
Uwielbiam gry wojenne.
07 grudnia 2016 22:00 / 7 osobom podoba się ten post
Podobno tylko ludzie nudni ,się nudzą .