Aaa to coś jak ksiądz mówi ,, szur szur kołdra ,, - su su cuore
w górę serca czy tak jakoś tam i po kielichy na odjazd :wino2:

Tak su su w górę cuore serca:-)ok ale salute- na zdrowie wystarczy albo jak ktoś kicha to też:-) no to chluśniem bo uśniem :wino:
krettunorema , ajanostre , krakremija , itd. itp.
krettunorema , ajanostre , krakremija , itd. itp.
:zaskoczenie1:Grabowiec miej litość jest 17.30 słabnę na umyśle ,po jakiemu to :hihi:Grecki ,Chorwacki ?
To włoski- z okolic Sycyli. Kozanostra i te sprawy :-)
omińtentortulismanore :hihi:
Naprawdę? A to ciekawe bo ktoś u mnie z rodziny z południa Italii pochodzil a takich zwrotów nie słyszałam nigdy ,spisze na karteczce i tych z północy zapytam ha ha to ich zatka albo i nie :hihi:
Wysłałam na twoją pocztę posłańca, ale nie takiego w betonowej koszulce :hihi:
Pożegnania nadszedł czas.... jutro z rana nie będzie czasu. Życzę Wam z całego opiekuńczego serduch szczęścia, zdrowia i spokoju, wielkiej cierpliwości i uśmiechu. Bez was praca opiekuna nie bylaby tak radosna :aniolki: :bzy_bzy::ubieranie_choinki:
Piękne słowa, Pulpecjo :serce:
Dojedź szczęśliwie i bezpiecznie do domu, a tam szczęścia, ciepła i radości jak najwięcej. Ten piękny przedświąteczny i świąteczny czas niech trwa dla Ciebie jak najdłużej
:aniolki:
Pożegnania nadszedł czas.... jutro z rana nie będzie czasu. Życzę Wam z całego opiekuńczego serduch szczęścia, zdrowia i spokoju, wielkiej cierpliwości i uśmiechu. Bez was praca opiekuna nie bylaby tak radosna :aniolki: :bzy_bzy::ubieranie_choinki: