Pochwalijki #2

27 lipca 2015 21:45
darekr

Zastrzyki przeciw zakrzepowe "clexane" w brzuch, pielęgniarka udzieliła mi instrukcji

aaaa , rozumiem , jasne !  przyspieszony kurs masz   ...  kciuki trzymam ! w razie potrzeby - pytaj , nie błąź - jak wiemy to podpowiemy 
27 lipca 2015 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Zastrzyki przeciw zakrzepowe "clexane" w brzuch, pielęgniarka udzieliła mi instrukcji

Mój mąz dawał mi 2 razy po 20szt dasz radę ale cie podziwiam za całokształt nie na darmo siedziałeś na forum teorie masz w małym paluszku teraz praktyka a potem witaj Dojczlandzie i zesłanie
27 lipca 2015 21:48 / 5 osobom podoba się ten post
Ola55

Darekr ma mamę w szpitalu...

Już w domu,(tylko, że to 5 kilometrów od mojego) dlatego teraz ja robie zastrzyki i opatrunki na szwie o długości 30 cm.
Od jutra kończe z pampersami i zaczynam z basenem, znowu będzie nowe doświadczenie:)
ale przecież pisałem że ja tego nie robię za pieniądze.
27 lipca 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Już w domu,(tylko, że to 5 kilometrów od mojego) dlatego teraz ja robie zastrzyki i opatrunki na szwie o długości 30 cm.
Od jutra kończe z pampersami i zaczynam z basenem, znowu będzie nowe doświadczenie:)
ale przecież pisałem że ja tego nie robię za pieniądze.

Jesteś dobrym synem! Mój mąż też się opiekuje swoją 88-letnią mamą, która jest 11 lat po udarze niedokrwiennym...Myślę o Tobie ciepło :)
27 lipca 2015 21:52
darekr

a prokurator udzieli ci paragrafu jak sie zle wkujesz.Nie wolno takich rzczy robic bez odpowiednich uprawnien.
Rob jak chce ale to nie zarty
27 lipca 2015 21:56 / 4 osobom podoba się ten post
takaja

Mój mąz dawał mi 2 razy po 20szt dasz radę ale cie podziwiam za całokształt :swiety:nie na darmo siedziałeś na forum teorie masz w małym paluszku teraz praktyka a potem witaj Dojczlandzie i zesłanie :wiezienie:

Może to nieskromne, ale myślę, że bez problemu bym sobie poradził,
gotować lubię, piore, prasuje, sprzątam(no tu może bez nadgorliwości),
opieki pielęgniarskiej też liznołem,
czasami się wkurzam, ale to w sobie - na zewnątrz jestem przeważnie uśmiechnięty i miły.
Czekam tylko, aż niemcy po polskiemu nauczą się mówić :))
27 lipca 2015 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

a prokurator udzieli ci paragrafu jak sie zle wkujesz.Nie wolno takich rzczy robic bez odpowiednich uprawnien.

Tego typu zastrzyki
Robi sie samemu w domu.
27 lipca 2015 22:03 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

W Polsce pacjenci badź rodzina mogą te wstrzykniecia wykonywać samodzielnie.
Miejsce wkłucia(bezpieczne) grozi w najgorszym przypadku siniakiem
0,5mm dl.igiełka nie jest technicznie w stanie dotrzeć do dużego naczynia.
Tym bardziej w dobrze rozwinietej tkance podskórnej powłok brzusznych.
27 lipca 2015 22:04 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie Orim, to jest podobnie jak z insuliną.
Pielęgniarka w szpitalu powiedziała mi, że pcjęci często robią to sami.
Zastrzyk musi być zaaplikowany wieczorem, a wieczorem nie ma pielęgniarki w rejonie.
To są gotowe strzykawki z lekiem i z igłą odowiedniej długości, to śą zastrzyki podskurne
( nie jest wymagana obsługa pielęgniarska)
27 lipca 2015 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

To proste samemu mozna dawać mój bez przeszkolenia i walił a ja mówiłam tylko o idzie sadysta nigdy sie zastrzykow nie bałam juz jako dziecko prosiłam lekarza mój żoładek nie przyjmował tabletek mam odruchy wymiotne a te małe pchły  bolały bo niestety mam rozstępy na brzuchu i jak trafił to ssssssssssyczałam
27 lipca 2015 22:04
PS choć pierwszy był dla mnie stresem
27 lipca 2015 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
agama

W Polsce pacjenci badź rodzina mogą te wstrzykniecia wykonywać samodzielnie.
Miejsce wkłucia(bezpieczne) grozi w najgorszym przypadku siniakiem :-)
0,5mm dl.igiełka nie jest technicznie w stanie dotrzeć do dużego naczynia.
Tym bardziej w dobrze rozwinietej tkance podskórnej powłok brzusznych.

aż z ciekawości zmierzyłe - igła ma 15 milimetrów długości
27 lipca 2015 22:10
Ona_Lisa

Tego typu zastrzyki
Robi sie samemu w domu.

samemu w domu to mozna heroine sobie wstrzyknac osoba postronna musi miec do tego uprawnienia
27 lipca 2015 22:13 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

Orim,nie myl Poski z Niemcami,sama robiłam swojej poskiej pdp zastrzyki w brzuch po przeszkoleniu. Przeciwbólowe domięśniowo też robiłam.
27 lipca 2015 22:15 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

samemu w domu to mozna heroine sobie wstrzyknac:-) osoba postronna musi miec do tego uprawnienia

To poczytaj , co Agama napisala
Powyzej.