Pochwalijki #2

26 lipca 2015 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Tak a propos lodów to w miejscowości, w której jestem jest włoska lodziarnia i mają pyszne lody po 1 euro gałka. Ile razy przechodzę to nie potrafię sobie odmówić i kupuję, a najbardziej mi się podoba jak na końcu pan mówi do mnie ciao. Żadne Auf Wiedersehen tylko piękne, włoskie ciao. Może te lody mi dlatego tak smkują bo przenoszą nieco jakby w inną rzeczywistość. Ciao!

Obok w miasteczku też są super lody nie moge im sie oprzeć i za każdym razem kupuję gałka 0,90 ale ta gałka to chyba gała dziewczyny mnie już znają i nie żałują nawet polki swego czasu pracowały :)
26 lipca 2015 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A ja się pochwalę i idę spać , bo już na pysk padam - już dziś zostałam obdarowana " dziękczynnymi " i to ho, ho , ho !
.....a może jak będę grzeczna to i pogłaszczą na odjezdne po plecach ? :-)

To jutro sie pochwal ile te "dziekczynne " wynosi żebym wiedziała czy mam się chwalic swoimi 1 sierpnia a teraz spokojnej i rączk na kołderkę ogórki w plasterki :)
27 lipca 2015 05:47 / 10 osobom podoba się ten post
takaja

To jutro sie pochwal ile te "dziekczynne " wynosi żebym wiedziała czy mam się chwalic swoimi 1 sierpnia :brawo1: a teraz spokojnej i rączk na kołderkę ogórki w plasterki :)

Ładnie , na serio bardzo ładnie w Pl musiałabym przepracować 3/4 miesiąca , żeby to zarobić - mówię o najniższej , nie o średniej krajowej . Cieszę się bardzo i zyczę wszystkim , bez najmniejszego wyjątku , żeby byli tak fajnie nagradzani , bo choćby najlżejsza sztela to i tak wykonujemy kawał dobrej robotyPrzyznam się tylko , że ja do tych nadgorliwych , chcących pokazać , że są " naj " nie należę . Najważniejsza jest PDP-na i jest zadbana , mimo ciężkiej choroby zadowolona , na " szmacie " jeżdżę nie za często , bo raz w tygodniu , chałupa jest czysta , bo sprzątam to co sama nabałaganię na bieżąco .
Głośno mówię to co mi się nie podoba , co mi nie pasuje , ale wymagająca nie jestem , wystarczy mi 1 dzień wolny w tygodniu i to , że jak mam ochotę to sobie mogę wyjść codziennie tak do 2 godzin , ale mi się nie chce tak codziennie łazić , wystarczy mi laptop , moje wyszywanki , krzyżówki i coś do czytania . Jak mnie natrze na rozmowę z kimś inteligentnym to stawiam przed sobą lusterko i se gadamy i gadamy .Nawet czasem się zwyzywamy a kto inteligentnemu zabroni ? ..... " Dybra " , już się nie chwalę , bo zaraz mi ktoś " snickersa " podrzuci ....ważne , że się cieszę i Wam wszystkim takich małych uciech życzę z całego serca ....am......niech się stanie
27 lipca 2015 08:51
Barbara niepowtarzalna

Ładnie , na serio bardzo ładnie :-) w Pl musiałabym przepracować 3/4 miesiąca , żeby to zarobić - mówię o najniższej , nie o średniej krajowej . Cieszę się bardzo i zyczę wszystkim , bez najmniejszego wyjątku , żeby byli tak fajnie nagradzani , bo choćby najlżejsza sztela to i tak wykonujemy kawał dobrej robotyPrzyznam się tylko , że ja do tych nadgorliwych , chcących pokazać , że są " naj " nie należę . Najważniejsza jest PDP-na i jest zadbana , mimo ciężkiej choroby zadowolona , na " szmacie " jeżdżę nie za często , bo raz w tygodniu , chałupa jest czysta , bo sprzątam to co sama nabałaganię na bieżąco .
Głośno mówię to co mi się nie podoba , co mi nie pasuje , ale wymagająca nie jestem , wystarczy mi 1 dzień wolny w tygodniu i to , że jak mam ochotę to sobie mogę wyjść codziennie tak do 2 godzin , ale mi się nie chce tak codziennie łazić , wystarczy mi laptop , moje wyszywanki , krzyżówki i coś do czytania . Jak mnie natrze na rozmowę z kimś inteligentnym to stawiam przed sobą lusterko i se gadamy i gadamy .Nawet czasem się zwyzywamy a kto inteligentnemu zabroni ? ..... " Dybra " , już się nie chwalę , bo zaraz mi ktoś " snickersa " podrzuci :-)....ważne , że się cieszę i Wam wszystkim takich małych uciech życzę z całego serca ....am......niech się stanie :-)

bo Aniołom się należy
27 lipca 2015 08:56 / 5 osobom podoba się ten post
takaja

:brawo1: bo Aniołom się należy :aniolki::przytul aniola:

Jaja se ze straszego czlowieka robisz ? jakim aniołom ? mnie to raczej zawsze zaliczano do diabłów wcielonych , nawet moi rodzice tak twierdzili . 
Kurde ! a może już wyrosłam z diabła ? może rzeczywiście w anioła , chociaż takiego maluśkiego się zmieniłam ?
Coś w tym musi być ! prorocze słowa  
27 lipca 2015 14:24 / 5 osobom podoba się ten post
Alina

Fiu! Fiu! Taki spadek wagi to już coś. W pewnym wieku trudno schudnąć, a nawet utrzymać wagę po schudnięciu. Coś o tym wiem, więc zupełnie szczerze zazdroszczę ale upałów, które w tym pomogły to już nie.:-)

Jestem z siebie bardzo dumna, z tymi 6 kg... ale ten basen to ciężka praca - 200 pajacyków, 200 podciągnięć kolan pod brodę, 200 "kopnięć w tyłek", 20 brzuszków (więcej nie dawałam rady)...no i na kolację tylko mix sałat z pomidorem. A...i w basenie znalazlam taki "guzik" do masażu wodnego. Walę tą wodą w uda i one stają się przez moment płaskie jak naleśniki...Myślę, że mój mąż będzie zachwycony jak mnie zobaczy :)))))
27 lipca 2015 17:16 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

Jestem z siebie bardzo dumna, z tymi 6 kg... ale ten basen to ciężka praca - 200 pajacyków, 200 podciągnięć kolan pod brodę, 200 "kopnięć w tyłek", 20 brzuszków (więcej nie dawałam rady)...no i na kolację tylko mix sałat z pomidorem. A...i w basenie znalazlam taki "guzik" do masażu wodnego. Walę tą wodą w uda i one stają się przez moment płaskie jak naleśniki...Myślę, że mój mąż będzie zachwycony jak mnie zobaczy :)))))

A śmiałby nie być.
27 lipca 2015 17:21 / 5 osobom podoba się ten post
Jak mi sie chce z kimś inteligentnym pogadać to stawiam sobie lusterko i gadamy gadamy...Basia skąd ci sue biorą takie teksty? Ty chyba nigdy się sama z sobą nie nudzisz;) i wszystkiemu dasz rade ,Wilmę mogła przetrzymać tylko taka osoba jak ty....
27 lipca 2015 21:31 / 9 osobom podoba się ten post
No i niech mi teraz któraś zarzuci, że nie jestem "opiekunką"!
Od kilku dni zaliczyłem pampersy opatrunki, karmienie, transfery, balkoniki,
dziś pierwszy raz w życiu robiłem zastrzyk, a czekają one mnie jeszcze przez kolejne czterdzieści dni.
Na razie jestem "opiekunką" co drugi dzień cały, a co drugi tylko rano i popołudniu
w przerwie muszę do pracy chodzić,
tylko ta różnica, że mnie za to nie płacą:(
PS.
Ten tekst z założenia ma być śmiesny - to tak gdyby ktoś mnie zrozumiał.
27 lipca 2015 21:35 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

dziś pierwszy raz w życiu robiłem zastrzyk, a czekają one mnie jeszcze przez kolejne czterdzieści dni.
Na razie jestem "opiekunką" co drugi dzień cały, a co drugi tylko rano i popołudniu
PS.

no nie jestes opiekunka tylko kamikadze  opatrunki !!! nie wspomne zastrzyki !!!!! ale cie ponioslo i oby nie do kryminału 
27 lipca 2015 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

no nie jestes opiekunka tylko kamikadze :-) opatrunki !!! nie wspomne zastrzyki !!!!! ale cie ponioslo i oby nie do kryminału :-)

Orim pewnie zastrzyki insulinowe a opatrunki na odciski
27 lipca 2015 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

PS.

Darek, wytrwalosci zycze.
Rozumiem jak Ci jest ciezko
Nie chodzi, ze fizycznie
Ale na sercu.
Wszystkiego dobrego Darek.
Dasz rade.
27 lipca 2015 21:40
darekr

PS.

Ejże ?! "zastrzyk" ??? !!! nie robisz sobie kpin z nas nieboraków ? Ta czynność jest jednak zarezerwowana dla pielęgniarek ( są czynności opiekuńcze, pielęgnacyjne,higieniczne  i pielęgniarskie ) ...  
27 lipca 2015 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

no nie jestes opiekunka tylko kamikadze :-) opatrunki !!! nie wspomne zastrzyki !!!!! ale cie ponioslo i oby nie do kryminału :-)

Zastrzyki przeciw zakrzepowe "clexane" w brzuch, pielęgniarka udzieliła mi instrukcji

27 lipca 2015 21:42 / 2 osobom podoba się ten post
Darekr ma mamę w szpitalu...