Na wyjeździe #26

09 lipca 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Jeśli wysyłam piosenki o miłości to nie - Do - a W "mojej muzyce",
Nie musze zamieszczać tłumaczeń - bo najpiękniejsze piosenki o miłości (z nie wiekimi wyjątkami)
są właśnie po polsku!
A jeśli chodzi o romantyzm - nie wierzę w to co napisałaś!
Jaki sens ma życie bez "romantycznych" uniesień (napewno kiedyś to przeżyłaś) 

darekr, ciesze sie , ze wrociles! te slowa pokazuja jaka cene placimy w zyciu prywatnym, zarabiajac kase nazycie. Tesknota, ukryte pretensje.... nie mam racji???
09 lipca 2015 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
leni

darekr, ciesze sie , ze wrociles! te slowa pokazuja jaka cene placimy w zyciu prywatnym, zarabiajac kase nazycie. Tesknota, ukryte pretensje.... nie mam racji???

Masz!!!
09 lipca 2015 20:53
darekr

Jeśli wysyłam piosenki o miłości to nie - Do - a W "mojej muzyce",
Nie musze zamieszczać tłumaczeń - bo najpiękniejsze piosenki o miłości (z nie wiekimi wyjątkami)
są właśnie po polsku!
A jeśli chodzi o romantyzm - nie wierzę w to co napisałaś!
Jaki sens ma życie bez "romantycznych" uniesień (napewno kiedyś to przeżyłaś) 

O, Darekr powrócił. Miło.

No tak, Ty w "mojej muzyce", ale mój Darekr do mnie bezpośrednio i nawet w języku japońskim potrafi, więc tłumaczenie jak najbardziej wskazane.
Pewnie gdyby mój Mąż był tutaj na forum, to "Moja muzyka" byłaby jego tylko i moja.

A jakże! Przeżyłam, przeżyłam i czekam na jeszcze, ale uniesienia to uniesienia, a romantyczna dusza to naprawdę nie ja. U nas role odwrócone trochę.
09 lipca 2015 20:58 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

O, Darekr powrócił. Miło.

No tak, Ty w "mojej muzyce", ale mój Darekr:-) do mnie bezpośrednio i nawet w języku japońskim potrafi, więc tłumaczenie jak najbardziej wskazane:-).
Pewnie gdyby mój Mąż był tutaj na forum, to "Moja muzyka" byłaby jego tylko i moja:-).

A jakże! Przeżyłam, przeżyłam i czekam na jeszcze, ale uniesienia to uniesienia, a romantyczna dusza to naprawdę nie ja. U nas role odwrócone trochę:-).

No NIE!!! z "Moją muzyką" musieli byś Cie się podzielić jeszcze ze mną i znam tu jeszcze kilka osób z którymi też :)
A pomyśl z jakiego powodu wysyła Ci te piosenki o miłości?
Czy po to żeby Cię zdenerwować??
Przemyśl TO!!!
09 lipca 2015 21:03
darekr

No NIE!!! z "Moją muzyką" musieli byś Cie się podzielić jeszcze ze mną i znam tu jeszcze kilka osób z którymi też :)
Przemyśl TO!!!

a poslij muzyke , ktora w twojej duszy na prawde gra!!! nie da sie tego przekazac, prawda????
09 lipca 2015 21:06 / 4 osobom podoba się ten post
leni

a poslij muzyke , ktora w twojej duszy na prawde gra!!! nie da sie tego przekazac, prawda????

bardzo często nie potrafię wyrazić tego słowami co potrafi przenieść piosenka (takie jest przynajmniej moje zdanie)
09 lipca 2015 21:10
darekr

bardzo często nie potrafię wyrazić tego słowami co potrafi przenieść piosenka (takie jest przynajmniej moje zdanie)

wiem co czujesz, ja mam Andy kazedego dnia na skype i mieszkamy od siebie tylko 25 km dalej, ale to tez nie jest zycie. Was z Twoja Opiekunka dzieli wiele km i moge sobie wyobrazic , co czujecie. Tak ucieka nam nasze zycie, z powodu kasy na nie
09 lipca 2015 21:10
ivetta

To zależy gdzie kto mieszka i czasem 150E to nie jest wystarczające.Dla przykładu busik w jedną stronę płaciłam 85E ,czyli x2 =160E.Sindbad w obie strony troszkę mniej .

Już w zeszłym roku za busika płaciłam 200 eu.w dwie strony.Trasa z Płocka do Schramberga(Schwarzwald)
09 lipca 2015 21:11
darekr

Moje słowa mogą nie docierać
ale muzyka (przynajmniej w mojej romantycznej duszy) potrafi wyrazić wiele
Czy wiele dla "Innych"? no cóż to już ocena "Innych"
09 lipca 2015 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Przemyśl TO!!!

No wiadomo, wiadomo, z jakiego powodu. 
Więcej grzechów nie pamiętam i obiecuję poprawę. Dla Was obu .
09 lipca 2015 21:15 / 4 osobom podoba się ten post
leni

tęsknota ,  żal , poczucie krzywdy, niesprawiedliwości ... płacą nam za pracę , kto nam zapłaci za łzy i ból ? jak je wycenić ... samotność która rozdziera nam serca -ile kosztuje ? 
09 lipca 2015 21:18
leni

wiem co czujesz, ja mam Andy kazedego dnia na skype i mieszkamy od siebie tylko 25 km dalej, ale to tez nie jest zycie. Was z Twoja Opiekunka dzieli wiele km i moge sobie wyobrazic , co czujecie. Tak ucieka nam nasze zycie, z powodu kasy na nie

A ja przez ostatnie "pół życia" mieszkam srednio 1200km od ..., przecietnie 6 miesięcy w roku
09 lipca 2015 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

tęsknota ,  żal , poczucie krzywdy, niesprawiedliwości ... płacą nam za pracę , kto nam zapłaci za łzy i ból ? jak je wycenić ... samotność która rozdziera nam serca -ile kosztuje ? 

tyciek , nikt tego nie wyceni, to stracone zycie , nikt tego nie cofnie i nawet sie nie obejrzymy i zestarzejemy sie , czesto z reka w nocniku
09 lipca 2015 21:22
darekr

A ja przez ostatnie "pół życia" mieszkam srednio 1200km od ..., przecietnie 6 miesięcy w roku

wiem co czujesz, nie znam jednak przyczyny dlaczego tak jest, ze nie jestescie z Twoja Opiekunka na stale. Gdzies tam pisales, ze nie chodzi o pieniadze, tym bardziej dla mnie niezrozumiala sytuacja
09 lipca 2015 21:22 / 7 osobom podoba się ten post
tak sobie czytam i czegos nie łapie ! Dwoje doroslych ludzi,bez zobowiazan i chca byc i przebywac ze soba,a przy okazji godnie zarabiac to w czym problem ? Pakuja walizki,wynajmuja mieszkanie w DE czy gdzies tam.Sa razem pracuja i zyja.