Na wyjeździe #26

09 lipca 2015 21:27
ORIM

tak sobie czytam i czegos nie łapie ! Dwoje doroslych ludzi,bez zobowiazan i chca byc i przebywac ze soba,a przy okazji godnie zarabiac to w czym problem ? Pakuja walizki,wynajmuja mieszkanie w DE czy gdzies tam.Sa razem pracuja i zyja.

orim u nich z tego , co sie doczytalam , nie jest takie proste. Darekr ma prace i jej nie zostawi a Opiekunka ma swoja wizje. to sie nazywa nieszczescie
09 lipca 2015 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
leni

tyciek , nikt tego nie wyceni, to stracone zycie , nikt tego nie cofnie i nawet sie nie obejrzymy i zestarzejemy sie , czesto z reka w nocniku

Myślę, że bardziej pasującym określeniem było by - bez osoby na której nam zależy.
Ta praca (wiem że w większości przypadków jest konieczna) , ale ta praca kosztuje wiele poświęceń,
i wierzcie mi, nie tylko z Waszej strony ale z obu stron. To naprawdę trudny test.
09 lipca 2015 21:31 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Myślę, że bardziej pasującym określeniem było by - bez osoby na której nam zależy.
Ta praca (wiem że w większości przypadków jest konieczna) , ale ta praca kosztuje wiele poświęceń,
i wierzcie mi, nie tylko z Waszej strony ale z obu stron. To naprawdę trudny test.

i w takich chwilach dziekuje bogu, ze jestem sama ze swoim zyciem , ktore ukladam na nowo. Tez tesknie za corkami i wnuczkami ale to inna tesknota. Jak trzeba wiele sily i odwagi , aby odjezdzac i powracac
09 lipca 2015 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
leni

orim u nich z tego , co sie doczytalam , nie jest takie proste. Darekr ma prace i jej nie zostawi a Opiekunka ma swoja wizje. to sie nazywa nieszczescie

no to po ptokach  Praca ktorej sie nie zostawi i wizje to wrozy tylko jedno
09 lipca 2015 21:32
ORIM

tak sobie czytam i czegos nie łapie ! Dwoje doroslych ludzi,bez zobowiazan i chca byc i przebywac ze soba,a przy okazji godnie zarabiac to w czym problem ? Pakuja walizki,wynajmuja mieszkanie w DE czy gdzies tam.Sa razem pracuja i zyja.

No widzisz Orim, akurat oboje tych dorosłych ludzi ma swoje zobowiązania - tu w PL
z którymi jeszcze przez najbliższych kilka lat musi się liczyć
09 lipca 2015 21:37 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

No widzisz Orim, akurat oboje tych dorosłych ludzi ma swoje zobowiązania - tu w PL

Jak tak to 95% to porazka.Nie wybudujesz niczego nowego na starych fundamentach.
Zycze jednak powodzenia.Jest 5 % szans
09 lipca 2015 21:38
darekr

garekr, ja Cie przepraszam, ale kiedys odpisales , ze nie chodzi w tych wyjazdach o kase, bo nie macie z tym problemu. To juz nie moja sprawa jaki powod, dlatego tak odpisalam orimowi
09 lipca 2015 21:39 / 4 osobom podoba się ten post
darekr

No dobrze, zobowiazania zobowiązaniami....ale nie mozecie pracować blizej siebie zeby ten związek miał szansę na cokolwiek ?
Opiekunka moze wybierać miejsce pracy. Nawet w sobotę i niezielę spotkanie na kawie dje duzo.
Ja bym zawalczyła jakbym kochała
09 lipca 2015 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

no to po ptokach :-) Praca ktorej sie nie zostawi i wizje to wrozy tylko jedno

Widzisz Orim niecały rok temu była "piękna" oferta - Pani do opieki, z mężem do "opieki" nad domem i ogrodem
rozważaliśmy to (ja po niemiecku - nic ale w tym przypadku!) ale niestety w PL też są obowiązki i ze względu na mnie
i ze względu na Moją którymi ktoś tu musi się zająć- więc oferta była fajna, ale niestety dla nas nie realna
09 lipca 2015 21:54
leni

garekr, ja Cie przepraszam, ale kiedys odpisales , ze nie chodzi w tych wyjazdach o kase, bo nie macie z tym problemu. To juz nie moja sprawa jaki powod, dlatego tak odpisalam orimowi

może źle się wyraziłem wtedy, oboje jesteśmy niezależni finansowo od siebie, ale oboje mamy pewne zależności finansowe
10 lipca 2015 07:14 / 5 osobom podoba się ten post
Już pisałam,że córka mojej pdp pobiera nauki chińskiej medycyny Jin shin Jyutsu wczoraj do póżnych godzin ćwiczyłśmy razem.Jeździ do Chin zalicza stopnie wtajemniczenia  akupresury i akupunktury. Świadczy usługi w trzech krajach Ch.F.DE. Jestem zdrowa nie potrzebuje natychmiastowej pomocy czy wspomagania orgnanów wewnetrznych,ale profilaktycznie stosuje pewne ćwiczenia ruchowe i oddechowe.Właśnie wczoraj rozpracowałysmy dłonie pokazała mi jak mozna wspomagac organy wewnetrzne prostymi zabiegami nawet w trakcie oglądania tv.Ucze się i wdrażam te nauki sukcesywnie nie mogę jeszcze okreslić jaki to ma wpływ (po za jednym przypadkiem)na moje zdrowie, ale na samopoczucie ma wpływ ogromny.

Wczoraj opisałam dłoń - zapytam Lawendy czy moge umieścić fotke na jej blogu o zdrowiu.Proste ćwiczenia a wspomagające nie zaszkodzą nie sa bowiem inwazyjne.
10 lipca 2015 08:11
mleczko1

Już pisałam,że córka mojej pdp pobiera nauki chińskiej medycyny Jin shin Jyutsu wczoraj do póżnych godzin ćwiczyłśmy razem.Jeździ do Chin zalicza stopnie wtajemniczenia  akupresury i akupunktury. Świadczy usługi w trzech krajach Ch.F.DE. Jestem zdrowa nie potrzebuje natychmiastowej pomocy czy wspomagania orgnanów wewnetrznych,ale profilaktycznie stosuje pewne ćwiczenia ruchowe i oddechowe.Właśnie wczoraj rozpracowałysmy dłonie pokazała mi jak mozna wspomagac organy wewnetrzne prostymi zabiegami nawet w trakcie oglądania tv.Ucze się i wdrażam te nauki sukcesywnie nie mogę jeszcze okreslić jaki to ma wpływ (po za jednym przypadkiem)na moje zdrowie, ale na samopoczucie ma wpływ ogromny.

Wczoraj opisałam dłoń - zapytam Lawendy czy moge umieścić fotke na jej blogu o zdrowiu.Proste ćwiczenia a wspomagające nie zaszkodzą nie sa bowiem inwazyjne.

Jak najbardziej możesz zamieścić, nawet nie ma po co pytać, sama jestem ciekawa. :)
Wszystkie interesujące pomysły są mile widziane.
Ja mam ostatnio lekkie urwanie głowy, nie mam weny,żeby pisać, a trochę się zebrało i muszę w końcu przysiąść fałdów i zacząć pisać.

10 lipca 2015 08:41 / 6 osobom podoba się ten post
Wczoraj wymieniłam Euro po 4,22 , a dzisiaj jest już 4,18.
Wymieniając 1000 Euro "zarobiłam" 40 zł.
W porównaniu z ofertą mojego banku - "zarobiłam" 200 zł.
10 lipca 2015 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dobry dzień, bardzo dobry ,lubie takie gdy nie mam czasu na bezczynne siedzienie i wyszukiwanie sobie roboty.Wrociłam z zakupów po pakowałam wszystko w odpowiednie miejsca,ogarnęłam kuchnię. Wczoraj sąsiad z gory ten od blizniaków przyniosł nam mieso wołowe takie prosto od Bauera.Gulasz juz pachnie a sobie zrobie jajko sadzone.Dopije kawę i sprzątanie mam przed sobą.Mam problem gdy chcę odpowiedziec na cytowany wpis otwiera mi sie na pierwszej stronie a nie mam czasu szukać.

Jeszcze edytuję: mam w kuchni mysz (brrr) i to kotka nasza przyniosła.Cholera jak jej sie pozbyć.
10 lipca 2015 13:43
Lecę na spacerek. Chyba lato wraca, nareszcie:)))