Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

06 września 2015 10:18
mielone w sosie pomidorowym, ziemniaki, brukselka
06 września 2015 10:28
Zakręcona Mamuela

Dzis beda :gotowanie:gotowce krokieciki ziemniaczane zapiekane ,zeberka pieczone,fasolke ugotuje i deser zrobi,woda do picia

Dziękuję Ci kochanie za podpowiedź , szczególnie tą ostatnią " woda do picia " .......idę się umyć i przyodziać , czyli picia do wody !
06 września 2015 11:02
Dzisiaj niedziela, mam wolne........syn PDP dzierży palmę pierwszeństwa w kuchni.
06 września 2015 11:19
Pierś kurczaka w panierce,ziemniaki,butter gemuse.
06 września 2015 12:03 / 4 osobom podoba się ten post
Idę do Darka na rosół.
06 września 2015 13:35 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziękuję Ci kochanie za podpowiedź , szczególnie tą ostatnią " woda do picia " .......idę się umyć i przyodziać , czyli picia do wody ! :-):-):-)

Polecam sie
06 września 2015 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis z podopieczna bylam na objedzie u tesciowej Syna podopiecznej i mielismy tak Na przystawke rosol,potem pieczen w sosie knedle szpecle kapusta czerwona na cieplo kalafior w sosie marchewka na krotko do tego ja piwko bez alkoholowe a Podopieczna piwo alkoholowe i podopieczna kieliszek wodki:):) a na deser czekoladki i lody w sosie waniliowym smietankowym posypane czekolada niebo w gebie tak sie najadlam ze brzuch mnie boli teraz ale wszystko bylo przepyszne
06 września 2015 14:01
Ups te lody posypane kakalem albo czekolada niejestem pewna bo to bylo takie pyszne ze stracilam orjentacje we wszystkim
06 września 2015 14:02
Piers z kurczaka w panierce, smazona na oleju kokosowym, ziemniaczki, mizeria, zielona fasolka z masełkiem.
06 września 2015 14:26
gulasz z udek kurczaka, Rosti, jarzynka z kabaczka + jarzynka z buraczków (reszta z wczoraj) + sałata z Vinegret, na deser jogurt z owocami.

Kochane, jak robicie buraczki na sposób niemiecki? 
Dostałam od rodziny kika małych paczek mrożonki własnej roboty (podgotowane buraki pokrojone w kostkę 1x1 cm) na zasmażane się nie nadają 
Zaś sąsiadka nas wczoraj uraczyła dużym bakłażanem z ogródka - co z tego można zrobić poza smażonymi plastrami?
06 września 2015 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
greva

gulasz z udek kurczaka, Rosti, jarzynka z kabaczka + jarzynka z buraczków (reszta z wczoraj) + sałata z Vinegret, na deser jogurt z owocami.

Kochane, jak robicie buraczki na sposób niemiecki? 
Dostałam od rodziny kika małych paczek mrożonki własnej roboty (podgotowane buraki pokrojone w kostkę 1x1 cm) na zasmażane się nie nadają :-(
Zaś sąsiadka nas wczoraj uraczyła dużym bakłażanem z ogródka - co z tego można zrobić poza smażonymi plastrami?

Do buraków zrób normalny winegret (możesz dodać trochę mielonego kminku jak lubisz), pokrój drobno cebulę, zalej wszystko sosem i niech sobie trochę postoi.
Jesli chodzi o bakłażana, to ostatnio mam fazę na caponatę, z tym, że ja ją robię z dodatkiem cukinii (bez kaparów i oliwek też dobre :)). Można jeść na ciepło jako danie obiadowe np. z ryżem, lub na zimno z chlebem.
06 września 2015 14:56
Dziś robilismy z mężem wspólnie opłacało się pychota :)
06 września 2015 14:57
http://smaker.pl/przepis-karkowka-w-sosie-slodko-kwasnym,113416.html
06 września 2015 15:29
Marta

Idę do Darka na rosół.

No,niech Ci tam będzie ,że to u Was "rosół"nazywa:):):):):)Hi hi hi
06 września 2015 15:30
Zakręcona Mamuela

Polecam sie:-)

Do Basinej pici się polecasz????????Dobra,dobra,nie jestem aż tak ciekawska:):):):)hi hi hi