Na wyjeździe #27

30 lipca 2015 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Potentat finansowy. Jeden z najbogatszych Polakow, przedsiębiorca-Jan Kulczyk. Miał 65 lat.
Przeszedł nieskomplikowaną operację w wiedeńskiej klinice (o ktorej ,znawca medyczny, he, he, he na tym forum, napisał, że tam opieka, o jakiej w PL można tylko pomarzyć), otóż po tym nieskomplikowanym zabiegu doszło do zatoru żylno-płucnego, co było bezpośrednią przyczyną zgonu polskiego miliardera.

Te wiadomości już wyczytałam i wysłuchałam wczoraj w południe i tak sie teraz zastanawiam czy może wreszcie wprowadzą winiety na autostrady czy nadal będa zdźierać
30 lipca 2015 19:37 / 3 osobom podoba się ten post
takaja

Te wiadomości już wyczytałam i wysłuchałam wczoraj w południe i tak sie teraz zastanawiam czy może wreszcie wprowadzą winiety na autostrady czy nadal będa zdźierać :zlosc:

O Matko.
30 lipca 2015 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

O Matko.

Ty to umiesz odpowiednio nazwać.
30 lipca 2015 20:06 / 7 osobom podoba się ten post
takaja

Te wiadomości już wyczytałam i wysłuchałam wczoraj w południe i tak sie teraz zastanawiam czy może wreszcie wprowadzą winiety na autostrady czy nadal będa zdźierać :zlosc:

A co ma piernik do wiatraka ? Zapytam niegrzecznie. W Kulczyk Holding już parę lat temu dokonała się przemiana pokoleniowa i Jan Kulczyk przekazał ster rządów w ręce syna Sebastiana. Osobiście żałuję, że Kulczyk zmarł bo Poznań zawdzięcza mu parę bardzo udanych inwestycji np. Stary Browar czy tez ściągnięcie Volkswagena. Dzisiaj jest to największy pracodawca pozański zatrudniający ponad 7000 pracowników na dobrych warunkach finansowych.
30 lipca 2015 20:08
30 lipca 2015 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
W galeriach Starego Browaru znalazło zatrudnienie ponad 1200 osób. Swego czasu mówiło się, że Poznań należy do Kulczyka. Prezydentowi miasta wytoczono proces za to, że sprzedał grunt z ruiną browaru za niewygórowaną sumę, a ponoć był dużo więcej wart. Ciekawe, że przedtem nikt tego nie chciał kupić. Nikt nie miał pomysłu co z tym zrobić. Dopiero gdy kupił to Kulczyk i wybudował nie tandetę w stylu innych galerii tylko za kupę kasy stworzył perełkę architektoniczną to podniósł się rzask. To drugie zdięcie przedstawia kino letnie, które gości latem na terenie browaru. Kulczyk chciał na przyległym terenie wybudować centrum rozrywki ale mieszkańcy się nie zgodzili bo nie mieliby gdzie psów wyprowadzać na spacer. Zatem zamiast centrum rozrywki jest w centrum miasta mini park obsrany przez psy i osikany przez załatwiających się w nim imprzowiczów z okolicznych dyskotek i knajp Starego Rynku. Szkoda.
30 lipca 2015 20:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dziewczyny,ida 'upaly
Bikini prosze szykowac i sukieneczki he he
Juz sie boje Tych upalow
30 lipca 2015 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziewczyny,ida 'upaly
Juz sie boje Tych upalow

mile widziane  nie upaly a sukienki
30 lipca 2015 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

W galeriach Starego Browaru znalazło zatrudnienie ponad 1200 osób. Swego czasu mówiło się, że Poznań należy do Kulczyka. Prezydentowi miasta wytoczono proces za to, że sprzedał grunt z ruiną browaru za niewygórowaną sumę, a ponoć był dużo więcej wart. Ciekawe, że przedtem nikt tego nie chciał kupić. Nikt nie miał pomysłu co z tym zrobić. Dopiero gdy kupił to Kulczyk i wybudował nie tandetę w stylu innych galerii tylko za kupę kasy stworzył perełkę architektoniczną to podniósł się rzask. To drugie zdięcie przedstawia kino letnie, które gości latem na terenie browaru. Kulczyk chciał na przyległym terenie wybudować centrum rozrywki ale mieszkańcy się nie zgodzili bo nie mieliby gdzie psów wyprowadzać na spacer. Zatem zamiast centrum rozrywki jest w centrum miasta mini park obsrany przez psy i osikany przez załatwiających się w nim imprzowiczów z okolicznych dyskotek i knajp Starego Rynku. Szkoda.

widac tak lubia 
Firmy Klczyka na calym swiecie zatrudniaja 80 000 ludzi
30 lipca 2015 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
To sorki, ze Wam Tu 'weszlam w parade'
30 lipca 2015 20:23 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziewczyny,ida 'upaly
Juz sie boje Tych upalow

hmmm
gdzie to ciepło? pytam się?
ja więcej na żadną północ nie przyjadę :(((
ZIMNICA
30 lipca 2015 20:25 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

hmmm
gdzie to ciepło? pytam się?
ja więcej na żadną północ nie przyjadę :(((
ZIMNICA

No teraz na pogode patrzylam
Przed chwila. Moze im sie sprawdzi
Ja tez bardziej na polnocy jestem
Zimno...
30 lipca 2015 20:31 / 5 osobom podoba się ten post
Kulczyk zmarł ale wszyscy będa wiedzieć, że Stary Browar , który jest obecnie jedną z wizytówek miasta został zbudowany za jego pieniądze.Jego żona o aspiracjach mecenasa sztuki otrzymała Browar w podziale majątku i oraganizuje w nim co jakiś czas wydarzenia artystyczne. Jazgot, który towarzyszył tej inwestycji w końcu ucichł . Chyba już nawet ślepi zauważyli, że jest to jedna z najlepszych inwestycji w mieście w ciągu ostatnich dwudziestupięciu lat.
30 lipca 2015 20:37
http://natemat.pl/113145,milion-zysku-z-kilometra-autostrady-komu-daja-zarobic-polscy-kierowcy
Kto jeździ autostradami wie co znaczą wieczne korki na bramkach wiecznie remonty Alina ja z drugiej strony PL Tarnów więc wybacz że nie znam Poznania :)
30 lipca 2015 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

No teraz na pogode patrzylam
Przed chwila. Moze im sie sprawdzi
Ja tez bardziej na polnocy jestem
Zimno...

U mnie też zimno blisko Dortmundu ale zapowiadaja od soboty upały i cały przyszły tydzień zobaczymy :)