Na wyjeździe #27

01 sierpnia 2015 20:07 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Nie moge pisać wielkimi literami, bo ja przestrzegam regulamin, ale ogolnie ogłaszam,że dzisiaj usprawnilam sobie laptop i teraz widzę wszystkich piszących:-) i moderatora tez widzę:-).Wyłączcie kamerki.No cuda techniczne sie zdarzaja:-):-):-):-) Nie do wiary:-):-)

Mleczko, napisz na mojego e-maila, jak wygląda Moderator?

01 sierpnia 2015 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

amelka - zlituj sie, mam zajady:-)

Mleczko, utarłam kawę. Zalałam mlekiem gorącym i rozcieńczyłam wodą.
Podkreślam, że nie pijam kawy z cukrem, ale tego cukru w tej pysznej kawie nie czuć wcale. Dobra bardzo.
W poniedziałek utrę też dla mojego Dziadzi. Ale się zdziwi. On lubi i z cukrem, pianą i mlekiem. Ciekawe co powie. 
A piana jest trwała i cała kawa bardzo mnie się podoba. 
Jutro z rana też kawę ucieram.

01 sierpnia 2015 21:06 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Amelka! Czy zaglądasz czasem na swojego meila?

Jakkażdy, czasami tak. Ale jak zajrzę to natychmiast odpowiadam.
01 sierpnia 2015 21:08
amelka

Mleczko, napisz na mojego e-maila, jak wygląda Moderator?
:-):-):-)

Czy wszyscy musza wiedzieć,że do siebie mailujemy
01 sierpnia 2015 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Mleczko, utarłam kawę. Zalałam mlekiem gorącym i rozcieńczyłam wodą.
Podkreślam, że nie pijam kawy z cukrem, ale tego cukru w tej pysznej kawie nie czuć wcale. Dobra bardzo.
W poniedziałek utrę też dla mojego Dziadzi. Ale się zdziwi. On lubi i z cukrem, pianą i mlekiem. Ciekawe co powie. 
A piana jest trwała i cała kawa bardzo mnie się podoba. 
Jutro z rana też kawę ucieram.

Liczyłam na Ciebie,że ziarnistej nie będziesz ucierała
01 sierpnia 2015 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Czy wszyscy musza wiedzieć,że do siebie mailujemy:dwa piwa::dwa piwa:

A my mailujemy?
A od kiedy to niby miałoby być?
Chodzi mi o to, że mam e-mail w profilu i ciekawi mnie wygląd Szefa. 
I to by bylo na tyle.
Każdy może do mnie napisać (
01 sierpnia 2015 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

A u mnie ok :D Reka mniej boli po zaaplikowaniu voltarenu i bandazu i ketonalu. Jedynie przykrosc mi wczoraj dziadek zrobil, bo powiedzial, ze ja zapominam ze do chorych ludzi jezdze. Bo babcia o 8 na wieczor chciala sie polzyc ale nie w lozku tylko na sofie, wiec wozek-foea, pozniej sofa-wozek,wozek-kibel, kibel-woze, wozek-lozko. Powiedzialam, ze na jeden raz to za duzo dla mnie i dla niej. I takie slowa uslyszalam od dziadka. I znazlam na niego sposob. On pyskuje, jemu tez trzeba pysknac, bo stopuje wtedy. Powiedzialam, ze on zapomina ze ja jestem opiekunka, nie winda, i jak mu nie pasi, to moge jechac, i ze nikt nie przyjdzie do takiej roboty, bo jestesmy ludzmi a nie dzwigami. Strzelilam focha, krotko po 21 poszlam sie spytac, kiedy chca do lozka, powiedzial swiety dziadek ze jeszcze wczesnie i jak jego zona bedzie chciala, wiec ja po raz kolejny foch, wyszlam zapalic, wracam. Slysze Joooooolaaaa. Moja zona chce do lozka. No i tym sposobem przed 22 bylam wolna, ale ale powiem wam, ze normalnie rece opadaja, jak tak mozna po chamsku sie odezwac. ehhh

Jolek! Niektóre typy tak mają,  taki styl bycia po prostu. Moja babcia  też mi ostatnio przygadała, że przecież jestem opiekunką i powinnam zawsze przede wszystkim mieć jej dobro na względzie ( tak jakbym nie miała) a chciałam tylko wyminąć ją w kuchni. Jak się okazało powinnam poczekać aż ona z tej kuchni wyjdzie i dopiero póżniej wejść. Już nie zwracam na takie pitu, pitu uwagi bo szkoda zdrowia.
01 sierpnia 2015 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A my mailujemy?
A od kiedy to niby miałoby być?
Chodzi mi o to, że mam e-mail w profilu i ciekawi mnie wygląd Szefa. 
I to by bylo na tyle.
Każdy może do mnie napisać :-((

Chcialam przestroge powtorzyć dopóki szefa nie ma:)
01 sierpnia 2015 22:40 / 7 osobom podoba się ten post
Gorący dzień.Na przerwie pojechałam na plażę - woda ciepła jak zupa:)plaża nie taka ładna jak nasze,pełno muszelek i do samej wody wygodniej w butach dojść bo ostre te muszelki ,pokruszone i pije w stópki:)Ale za to połaziłam dobie po wodzie i piling zaliczyłam morski-piętki marzenie:)Po podwieczorku kolejny spacerek ,tym razem z PDP/ona na wózku/.Obeszłyśmy w te i we wte:)Dużo domów krytych trzciną,nawet te świeżo zbudowane,niektóre z 18 wieku/najstarszy jaki zobaczyłam dziś z 1725r.Część zabudowań ogrodzona kamiennymi murkami co przypomina mi Irlandię:)Dookoła pola,łąki,krówki i owce.Czysto bardzo,ani pół papierka nie widziałam,kubełki zaopatrzone także w woreczki na psie co nieco:)Mówiła mi cÓrka PDP,że poza królikami dzikimi nie ma tu większych zwierząt ani węży.Ptaków morskich i nie tylko zatrzęsienie/kilku gatunków jeszcze nie widziałam/
Do najbliższego sklepu 5 ,nie 7 km ale rower w stanie agonalnym i bez koszyka.....Jutro się wybiorę obadać jak się sprawuje i ile by mi zakupy zajęły w obie strony-Lidl czynny:)Stoi w garaży śliczna "RAVKA" ale....no,właśnie:(
To chyba tyle spostrzeżeń na dziś,trza w kalenderku skreślić dzionek i spać:)
02 sierpnia 2015 06:42 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A ja Moderatora nie widze dzisiaj. Co prawda tylko jedno oko Jego , ale nie ma Go. Wolne ma. Dzisiaj hi hii

Moderator nigdy nie ma wolnego :-) Moderator

Moderator zawsze jest. Moderator fajny jest. Czasem 'Bane' Ci zostawi, Tak sie z Nami dobrze bawi. A ,ze rowny To jest gosc To czasami ma Nas dosc. :)))

Jestem zaszczycony! Moderator

02 sierpnia 2015 11:24
Kurde, szukalam, szukalam, niemmoglam znalezc. :D Na wyjezdzie. Ide dzisiaj na flohmarkt, pieniedzy za duzo ze soba nie mam, ale moze cosi wyczaje, z reszta musze wkoncu polazic po tym Berlinie, bo jestem 2 tyg i nie wiedzialam nic oprocz edek i rossmana.
02 sierpnia 2015 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Jolek! Niektóre typy tak mają,  taki styl bycia po prostu. Moja babcia  też mi ostatnio przygadała, że przecież jestem opiekunką i powinnam zawsze przede wszystkim mieć jej dobro na względzie ( tak jakbym nie miała) a chciałam tylko wyminąć ją w kuchni. Jak się okazało powinnam poczekać aż ona z tej kuchni wyjdzie i dopiero póżniej wejść. Już nie zwracam na takie pitu, pitu uwagi bo szkoda zdrowia.

Wielkopańskie nawyki:( moja pdp co jakiś czas też tak gwiazdorzy:) zawsze była wielką panią, więc kultura jej wobec niżej postawionych czasem nie obowiązuje:) plus demencja:)
02 sierpnia 2015 11:38 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Kurde, szukalam, szukalam, niemmoglam znalezc. :D Na wyjezdzie. Ide dzisiaj na flohmarkt, pieniedzy za duzo ze soba nie mam, ale moze cosi wyczaje, z reszta musze wkoncu polazic po tym Berlinie, bo jestem 2 tyg i nie wiedzialam nic oprocz edek i rossmana.

Jak poszperasz i bedziesz miala na to czas to moze cos ci sie uda znalesc ciekawego.Chociaz to juz troszke za pozno - rano sie chodzi na "szpery"
02 sierpnia 2015 12:39
Jolek

Jestes juz i co kupilas?
:))
02 sierpnia 2015 13:59
Jolek

Jolek, a moze Primark??? Podobno tanie i fajne rzeczy, a w Berlinie jest.