Wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz :-)

Wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz :-)
wszystkie nadaja sie do jedzenia ( jak i cala reszta jedzenia) tylko raz:-) Chyba nie myslisz ze mozna pozniej ...... :ubikacja2:cos zjesc ponownie:lol1:
Kurki można wychodzą w całości. Nie trawią się więc można odzyskiwać :ubikacja2:
Kurki można wychodzą w całości. Nie trawią się więc można odzyskiwać :ubikacja2:
zrobiłam to w inny sposób ale nie wiem czy wyszło u mnie na kompie wszystkie zdjecia widoczne.
Twój grzyb to tzw "kozia broda" - czyli siedzuń sosnowy lub szmaciak gałęzisty. Twojej fotki nie mogę skopiować, ale mam swoją takiego grzyba:
I to jest jadalne??:)
I do tego bardzo smaczne! Pachnące orzechem włoskim. :-) Kilka lat temu był ten grzyb pod ochroną, teraz już można go spokojnie zbierać i jeść.
Można ???? oznacza to, że popularna kurka to grzyb wielokrotnego użytku :palka: :gotowanie:
A słyszałaś o kawie wielokrotnego użytku? Kiedyś siostrzeniec dostał malutką paczkę w prezencie i zwołał rodzinkę na poczęstunek.Mówił, że przez przewód pokarmowy jakiegoś zwierzaka przechodzi i jest odzyskiwana, ale pomyślałam spróbuję nawet jakby się miała ta filiżanka najlepszej kawy jaką pamiętam w życiu cofnąć? A była przepyszna a ten zapach, aromat do dzisiaj pamietam :-)
Czytałam o tek kawie,że jest wyjątkowo aromatyczna i smaczna no i jest dość droga,chyba dlatego że nie łatwo i nie przyjemnie ją pozyskac :-)