W domu # 6

26 grudnia 2015 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz :-)

wszystkie nadaja sie do jedzenia ( jak i cala reszta jedzenia) tylko raz Chyba nie myslisz ze mozna pozniej ...... cos zjesc ponownie
26 grudnia 2015 21:50 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

wszystkie nadaja sie do jedzenia ( jak i cala reszta jedzenia) tylko raz:-) Chyba nie myslisz ze mozna pozniej ...... :ubikacja2:cos zjesc ponownie:lol1:

Kurki można wychodzą w całości. Nie trawią się więc można odzyskiwać 
26 grudnia 2015 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Kurki można wychodzą w całości. Nie trawią się więc można odzyskiwać :ubikacja2:

Można ????  oznacza to, że popularna kurka to grzyb wielokrotnego użytku   
26 grudnia 2015 22:49 / 4 osobom podoba się ten post
No i po świętach. Lodówka nadal pęka w szwach. Znów sobie obiecuję: nigdy więcej takiej ilości jedzenia - a rodzinka się ze mnie śmieje. Słyszeli to już tyle razy ...., że tradycją się stało. Do następnych świąt będę pamiętać - i ani dnia dłużej.
26 grudnia 2015 23:01
MeryKy

Kurki można wychodzą w całości. Nie trawią się więc można odzyskiwać :ubikacja2:

Ja jak robię sos kurkowy (do mięs), to miksuję blenderem, więc w takiej postaci są trawione
Tylko w jajecznicy smażę je w całości.
26 grudnia 2015 23:14 / 3 osobom podoba się ten post
Święta ,święta i po świętach:)Jeszcze tylko mały przerywnik w postaci imprezki sylwestrowej i wracamy do rzeczywistości moi mili:)Następna orgia obżarstwa dopiero na Wielkanoc,hi hi hi:):):):)
26 grudnia 2015 23:53 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

zrobiłam to w inny sposób ale nie wiem czy wyszło u mnie na kompie wszystkie zdjecia widoczne.Zdjęcie

Twój grzyb to tzw "kozia broda" - czyli siedzuń sosnowy lub szmaciak gałęzisty. Twojej fotki nie mogę skopiować, ale mam swoją takiego grzyba:
26 grudnia 2015 23:54
Malgi

Twój grzyb to tzw "kozia broda" - czyli siedzuń sosnowy lub szmaciak gałęzisty. Twojej fotki nie mogę skopiować, ale mam swoją takiego grzyba:

I to jest jadalne??:)
27 grudnia 2015 00:05 / 1 osobie podoba się ten post
ryba

I to jest jadalne??:)

I do tego bardzo smaczne! Pachnące orzechem włoskim. Kilka lat temu był ten grzyb pod ochroną, teraz już można go spokojnie zbierać i jeść.
27 grudnia 2015 00:10 / 3 osobom podoba się ten post
Zbyt dużo wolnego zaburzyło mój kalendarz:)Byłam przekonana,że jutro poniedziałek:):):)Pół dnia siedziałam w papierach dziś a tu jeszcze dzień zapasu....Wobec tego polenię się jutro:):):):)
27 grudnia 2015 00:13 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

I do tego bardzo smaczne! Pachnące orzechem włoskim. :-) Kilka lat temu był ten grzyb pod ochroną, teraz już można go spokojnie zbierać i jeść.

Ja "to" dośc czesto widze, ale nie zbieram;(Musiałabym "pójśc" do Ciebie na przeszkolenie:)
27 grudnia 2015 07:45 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

Można ????  oznacza to, że popularna kurka to grzyb wielokrotnego użytku :palka: :gotowanie: 

A słyszałaś o kawie wielokrotnego użytku? Kiedyś siostrzeniec dostał malutką paczkę w prezencie i zwołał rodzinkę na poczęstunek.Mówił, że przez przewód pokarmowy jakiegoś zwierzaka przechodzi i jest odzyskiwana, ale pomyślałam spróbuję nawet jakby się miała ta filiżanka najlepszej kawy jaką pamiętam w życiu cofnąć? A była przepyszna a ten zapach, aromat do dzisiaj pamietam 

27 grudnia 2015 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy, jak widać to tutaj same dobre rady na zaoszczędzeniu kasy na jedzeniu i piciu )))))))))))))))))))))) Fajowo !
27 grudnia 2015 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A słyszałaś o kawie wielokrotnego użytku? Kiedyś siostrzeniec dostał malutką paczkę w prezencie i zwołał rodzinkę na poczęstunek.Mówił, że przez przewód pokarmowy jakiegoś zwierzaka przechodzi i jest odzyskiwana, ale pomyślałam spróbuję nawet jakby się miała ta filiżanka najlepszej kawy jaką pamiętam w życiu cofnąć? A była przepyszna a ten zapach, aromat do dzisiaj pamietam :-)

Czytałam o tek kawie,że jest wyjątkowo aromatyczna i smaczna no i jest dość droga,chyba dlatego że nie łatwo i nie przyjemnie ją pozyskac
27 grudnia 2015 13:37 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Czytałam o tek kawie,że jest wyjątkowo aromatyczna i smaczna no i jest dość droga,chyba dlatego że nie łatwo i nie przyjemnie ją pozyskac :-)

Bardzo droga, ale naprawde ma wyjatkowy aromat. Podobno te zwierzaki wybierają tylko najlepsze ziarna do konsumpcji.
Przed wypiciem tej kawy nawet nie zaglądałam do internetu. Bardziej sądziłam, że siostrzeniec jakieś kity nam  wciska? A jednak nie 
Gdybym zaglądnęła  do sieci to znając siebie nawet bym nie spróbowała?