Barbara niepowtarzalnaCzytam i czytam .... i doszłam do wniosku , że w każdym poście jest choć trochę racji !... Wszyscy wiemy , że rodziny płacą agencjom dużo większe pieniądze niż my zarabiamy , więc też szukają najbardziej odpowiedniej opiekunki , pomocy domowej , bo mają do tego prawo !.... Magdzia , byłaś dla nich bardzo dobra , ale Twoja następczyni musiała okazać się jeszcze lepsza . , Według mnie ( może się mylę ? )nie każda następna musi się podlizywać , żeby bardziej spodobać się rodzinie , czy podopiecznemu ..Życie cały czas uczy nas pokory , żeby nie wyszło na to , że się wymądrzam : mnie też uczy , mimo , że osiemnaście lat już jakiś czas temu ukończyłam - O ! i jaka skromna jestem ?!....Byłam z PDP-ną bardzo długo , ale jak wracałam z urlopu , nie wiedziałam , czy nie trafiła się lepsza ode mnie . Byłam tam pierwszą opiekunką, w oczy mówili mi , że jestem " naj, naj "... a jak przyszło co do czego , zaczęłam walkę z firmą o ciut lepsze zarobki , to co ? ...ano to , że rodzina tej wojny nie podjęła , tylko od razu zgodziła się na następną opiekunkę !... Wtedy zrozumiałam , że to jest tylko moja praca i kropka , owszem , były pózniej telefony , sms-y od nich , ale już nic się nie zmieniło ....Ja znalazłam dużo lepiej płatną firmę ( dzięki forumowym ludziom ), oni dostali w d....ę , ale żebym miała ztego satysfakcję ?... Nie , nie miałam i nie mam !.... Takie ich prawo , że płacą to i szukają jeszcze lepszych od nas - a takie nasze prawo , że szukamy i ZNAJDZIEMY lepszą od NICH !.... Znajdziesz Magdziu dobrą pracę i będziesz się śmiać sama z siebie , że tak było Ci żal tej utraconej ....Nie żałuj , będzie lepiej niż było -:)-:))))))