Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

11 września 2014 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
Magdzia

nie rozumiem - zakładając, że rodzina poinformowała firmę po moim zjeździe, że nie chcą mnie z powrotem, to dlaczego firma miałaby nie dawać mi nowego zlecenia? po co robić teraz wszystko na wariackich papierach, (niby) szukać na cito czegoś innego? przecież dla firmy każde obsadzone zlecenie to kasa, a to się liczy najbardziej.

Magdzia , są Ludzie , ludziska , taborety.:)))))) Nie zastanawiaj się co robiłaś nie tak , dlaczego firma cię nie chce teraz itd ....... to było . Jak uważasz , że dobrze wykonywałaś swoją pracę to przy tym pozostań i nie dołuj się , że nie jesteś idealna . To droga donikąd . Szukaj szybko coś nowego , pracy naprawdę w bród ale jakby taka sytuacja zdarzyła ci się po raz drugi to wtedy drązyłabym sprawę aby dwiedzieć sie dlaczego . Bywa , ze robimy coś o czym nie wiemy , że robimy źle . Ale  dociekaj dlaczego dopiero jeżeli będzie to drugi raz . Teraz : pierwsze koty za płoty i do boju . Powodzenia .
11 września 2014 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
Aniak

Magdzia , są Ludzie , ludziska , taborety.:)))))) Nie zastanawiaj się co robiłaś nie tak , dlaczego firma cię nie chce teraz itd ....... to było . Jak uważasz , że dobrze wykonywałaś swoją pracę to przy tym pozostań i nie dołuj się , że nie jesteś idealna . To droga donikąd . Szukaj szybko coś nowego , pracy naprawdę w bród ale jakby taka sytuacja zdarzyła ci się po raz drugi to wtedy drązyłabym sprawę aby dwiedzieć sie dlaczego . Bywa , ze robimy coś o czym nie wiemy , że robimy źle . Ale  dociekaj dlaczego dopiero jeżeli będzie to drugi raz . Teraz : pierwsze koty za płoty i do boju . Powodzenia .

,,,,,,,,,,,,,
11 września 2014 21:29 / 6 osobom podoba się ten post
Kornelius

,,,,,,,,,,,,,

Na ciebie się zapatrzyłam i jakoś mi to twoje p......nie się udzieliło . Zarażliwe masz to choróbsko :(
11 września 2014 21:30 / 3 osobom podoba się ten post
Kornelius, to dobrze, ze rozkrecasz sie na forum, ale jednak zmien kierunek, bo chyba obrales niewlasciwy.
11 września 2014 21:32
Aniak

Na ciebie się zapatrzyłam i jakoś mi to twoje p......nie się udzieliło . Zarażliwe masz to choróbsko :(

Aniak - gdzie Ty byłaś, jak Cię nie było?? :)
11 września 2014 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Aniak - gdzie Ty byłaś, jak Cię nie było?? :)

byłam , byłam , :)))))))))))    mała transformacja musiała nastąpić  :))))))
11 września 2014 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
A no tak - w takim przypadku to jest zrozumiałe, wszystko ustalone, spokojny urlop i powrót.
A tu nie było dograne, nie powiedziane od razu (tylko na ostatnią chwilę) i dlatego powstał zgrzyt.
Było minęło :)
11 września 2014 22:47 / 3 osobom podoba się ten post
Aniak

Już pisałam wcześniej - ochłonęłam, żyję dalej i jest ok, pracy nie brakuje - masz rację :)
Dzięki jeszcze raz Wszystkim za wyrażone opinie, forum to skarbnica wiedzy i doświadczeń, dlatego z niego korzystam.

Nie maglujmy już tego przypadku. Są kolejne tematy i zagadnienia do przedyskutowania :)
16 października 2014 11:30 / 2 osobom podoba się ten post
Tak sobie kopię po necie i przypomniałam sobie o tej piosence.
Wprawdzie dla muzyki jest oddzielny wątek, ale słowa tej piosenki świetnie pasują do tego tu tamatu. Polecam wysłuchać, szczególnie tym które nie wiedzą co robić a czego nie :)))

16 października 2014 11:41 / 4 osobom podoba się ten post
Lili

Tak sobie kopię po necie i przypomniałam sobie o tej piosence.
Wprawdzie dla muzyki jest oddzielny wątek, ale słowa tej piosenki świetnie pasują do tego tu tamatu. Polecam wysłuchać, szczególnie tym które nie wiedzą co robić a czego nie :)))

"Odkryj w sobie nową cnotę-uczulenie na robotę, 
Bo nie dobrze,  gdy nad grzbietem wisi bat." 
16 października 2014 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

"Odkryj w sobie nową cnotę-uczulenie na robotę, 
Bo nie dobrze,  gdy nad grzbietem wisi bat." 

No sama powiedz czy nie ma w tym prawdy? Niekoniecznie w pełnym tego słowa znaczeniu, ale wiele możnaby było podpiąć pod to. 
16 października 2014 14:12
Lili

No sama powiedz czy nie ma w tym prawdy? Niekoniecznie w pełnym tego słowa znaczeniu, ale wiele możnaby było podpiąć pod to. 

Jak sobie szkałam tej piosenki na yt , żeby udostępnić, to chyba pod tytułem był napis "hymn młodzieży" ;) poza tym oni tam preferują pracę "głową" :)
16 października 2014 14:17 / 4 osobom podoba się ten post
No i wszystko się zgadza :))) Jak się dobrze głową popracuje (nie tylko w naszym fachu) to rękami można mniej. Czyli pomyśleć między innymi o własnym zdrowiu i nie wyskakiwać przed szereg ;)))
16 października 2014 14:51
Czy ktoś ma może link do tych zmian od stycznia? Chciałam koleżance wysłać i ni cholery znależć nie moge.
16 października 2014 17:11
Witam,ja też mam kłopot z moją,,babą jagą"(przepraszam za nazwę,ale nie mogę jej nazywać inaczej)...Cały tydzień już prawie nie śpi w nocy...masakra...chodzi i dosłownie wyżera wszystko z lodówki, potem chce wzywać lekarza do mnie,bo wyglądam na zmęczoną. Jak rano pytam, po co w nocy cały czas chodziła i mnie budziła, to mówi,że przeciez dobrze spała i nic sobie nie przypomina.Nie wiem już,czy udaje,czy prawde mówi.
A jeszcze tak długo do wyjazdu........................................