to nie obraza uczuc tylko interpretacja :-)
to nie obraza uczuc tylko interpretacja :-)
Proboszcz naszej parafii, to przy każdej nadarzającej się okazji opowiada dowcipy z brodą i to niezbyt wyrafinowane:).
Nie wiem po co to podciągnąć?Prowokacja poprzez próbe obrazy, czy pokuta ?:-)
Ten , który napisałeś to pikuś przy repertuarze naszego plebana- a poza tym człowiek jest ok :).
Może jest podstawiony:) rozwala od środka/:)
Doda - ja się nie interesowałam nigdy, gdzie mieszkali polscy uchodźcy. No nie można wszystkiego wiedzieć. Akurat moja ciotka, która azyl dostała, mieszkała u swojego wuja. Poza tym moja niewiedza akurat w tym temacie, do której zresztą się przyznałam od razu, nie zmienia chyba niczego w dyskusji?
Tak właściwie to mnie uraziłaś - próbujesz w moim odczuciu wykorzystać fakt, że nie wiedziałam jednej rzeczy, do pomniejszenia wagi mojego głosu w dyskusji. Bo ja niby wiedzę mam z książek, byłam chroniona przez rodziców, a moje posty są śmieszne.
To się śmiej. Już inne młode dziewczyny zwracały uwagę na takie traktowanie - jak jesteś młoda i masz inne zdanie, to niewiele wiesz o życiu, bo jesteś właśnie za młoda, w moim akurat przypadku wychowana tak, a nie inaczej. Nie rób ze mnie dziecka.
"Masz nikłe pojęcie o życiu..." - teraz to się naprawdę wkurzyłam i nie życzę sobie takich komentarzy!
Nie masz powodów ani do wkurzenia się, na prawdę . Wcale tez nie chciałam robić z Ciebie dziecka, ani absolutnie umniejszać Twojej wiedzy, tej zyciowej i tej książkowej też. No ale wybacz, jesli autorytatywnie stwierdzasz, że pierwszy raz słyszysz o obozie dla uchodzców politycznych i niejako twierdzisz, że takowych nie było, no to ja mogę tylko się smiać. Wcale nie napisałam, że wszystkie Twoje posty sa smieszne, tylko te w tym własnie wątku. Bronisz oczywiscie swoich poglądów i swojej wiedzy o swiecie i ludziach i bardzo dobrze. Pozwól tylko innym również tą wiedzą się podzielić, a ona może być zgoła inna, bo to inne po prostu pokolenie i to pokolenie jest naocznym świadkiem tamtych wydarzeń. Czasami warto zapoznać się z historią współczesną, bo o niej przecież dyskutujemy tutaj. O średniowieczu czy innych epokach, możemy sobie poczytać , ale współczesną, nie tak odległą przecież historię, większość z nas zna naocznie i może warto nad tym przystanąć i zastanowić się.
A mnie zaraz pdp odeśle do miejsca skąd przybyłam za brak obiadu:)
Nie masz powodów ani do wkurzenia się, na prawdę . Wcale tez nie chciałam robić z Ciebie dziecka, ani absolutnie umniejszać Twojej wiedzy, tej zyciowej i tej książkowej też. No ale wybacz, jesli autorytatywnie stwierdzasz, że pierwszy raz słyszysz o obozie dla uchodzców politycznych i niejako twierdzisz, że takowych nie było, no to ja mogę tylko się smiać. Wcale nie napisałam, że wszystkie Twoje posty sa smieszne, tylko te w tym własnie wątku. Bronisz oczywiscie swoich poglądów i swojej wiedzy o swiecie i ludziach i bardzo dobrze. Pozwól tylko innym również tą wiedzą się podzielić, a ona może być zgoła inna, bo to inne po prostu pokolenie i to pokolenie jest naocznym świadkiem tamtych wydarzeń. Czasami warto zapoznać się z historią współczesną, bo o niej przecież dyskutujemy tutaj. O średniowieczu czy innych epokach, możemy sobie poczytać , ale współczesną, nie tak odległą przecież historię, większość z nas zna naocznie i może warto nad tym przystanąć i zastanowić się.
Mam wrazenie ze obie sie troszeczke nie dogadalyscie.
Mysle jednak ze dojdziecie do wspolnych wnioskow.
Też mam takie wrażenie Orim. Szkoda :(