Uchodźcy

19 września 2015 23:04 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra2

Nie wierzę bezkrytycznie ze utonął. Media potrafią wszystko zmanipulować. 
Nie potrzeba hiszpańskich gazet. W internecie polskim tez znajdziesz opis potwierdzający Twoją wersję. 
Zginął - nie zginął. 2,5 tysiąca ludzi utopiło się już w Morzu Śródziemnym. 
Temat tej dyskusji to uchodźcy i o nich cały czas piszę. Nie wiem jaki jest podział procentowy uchodźców i emigrantow. Wiem, że imigranci mają być odsyłani i to od jakichś 2 tygodni jest wiadomo. Wiem, że do Polski mają trafić uchodźcy z Syrii i Erytrei. Oni nie są imigrantami zarobkowymi. 

To uciekł Ci jeden przepis dotyczący odsyłania imigrantów. Można takiego delikwenta odesłać do kraju z którego przybył. Tyle że wszyscy twierdzą, że są syryjczykami,a dokumentów brak. Brak również osób mogących zweryfikować historie tak dużej ilości osób. A w przypadku braku możliwości weryfikacji nie można odesłać (ciekawe dlaczego tak ochoczo wyrzucają dokumenty). Docierają ze sprawnymi smartfonami, ale dokumenty "giną". Wala ich się od groma na granicy węgierskiej. Poza tym handel syryjskimi dokumentami jest intratnym biznesem.
Co do udziału procentowego to jak podają niemieckie media jest to 25-40% napływającej ludności. Nikt nie jest w stanie tego określić. I nikt nie ma pomysłu jak poradzić sobie nie tylko z obecnymi, ale również z tymi nadchodzącymi.
Kraje "docelowe" chcą to zatrzymać obcinając socjal: Finlandia o 50%, Niemcy - wydając bony żywnościowe, Dania już ich nie interesuje od czasu zmniejszenia zasiłków. Nie chcę myśleć co będzie, gdy rozczarowani brakiem socjalu zaczną się upominać "o swoje". Próbkę widać na doniesieniach prasowych z Węgier.
Tak się składa, że Polska nie będzie miała nic do gaddania co do wyboru narodowości przyjmowanych ludzi. To jest wyraźnie powiedziene: żadnego różnicowania z uwagi na pochodzenie czy wyznanie.
19 września 2015 23:15 / 1 osobie podoba się ten post
No nie wiem Wstenga. Cały czas czytam co innego. Że mają być Syryjczycy i Erytrejczycy. Że każdy będzie sprawdzany i w razie wątpliwości Polska może odmówić przyjęcia takiego uchodźcy. Takie informacje pojawiły się także dzisiaj w stronach informujących o sytuacji, dodawanych do wielu dzienników i tygodników. W necie tez to można znaleźć. Ktoś już linka wklejał.
19 września 2015 23:22
Znajdę jutro nagranie z wystąpienia na posiedzeniu Komisji Europejskiej pana Juncera i wkleję. Oglądałam na żywo. Wyraźnie było powiedziane, że nie można będzie wybierać. Dodatkowo była poruszana kwestia "automatu" przy kolejnym napływie. Bo że problem nie będzie rozwiązany jednorazowo to już nawet politycy się nie łudzą.
19 września 2015 23:57 / 2 osobom podoba się ten post
http://www.pch24.pl/polska-jest-bezpieczna--zapewnia-kopacz--szef-zwiazku-celnikow--tiry-z-krajow-muzulmanskich-wjezdzaja-bez-kontroli-,38296,i.html
....a ci "uchodzcy" to ktos wie czy to syryjczycy i inni biedacy?

a ta demonstracja gdzie grozono glosno i wyraznie papiezowi i calemu chrzescijanskiemu swiatu to pewnie jakas mistyfikacja na potrzeby polityki nienawisci?

dzielnice Londynu i innych europejskich miast opanowane przez uchodzcow gdzie "chrzescijaninowi" praktycznie nie wolno wejsc chyba ze chce sie narazic na utrate zdrowia moze zycia... czy zamieszkasz tam wichurko? czy wezmiesz tam swoje dzieci?

Czy zauwazyliscie ze biedni uchodzcy "otwieraja sklepy" niedaleko Watykanu.... to juz nie smartfon ale dzialalnosc na ktora trzeba lolalu i towaru... niedaleko Watykanu lokal.... Wichurko sproboj zalozyc dzialalnosc w Polsce w centrum pomniejszego miasta....

to w zasadzie tyle....
20 września 2015 00:09 / 2 osobom podoba się ten post
http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1468730 To nie są baśnie z tysiaca i jednej nocy, to jest rzeczywistosc!
To kwestia czsu, kiedy zaczna wchodzic do naszych domów, podobnie jak w Grecji.
20 września 2015 00:30 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

No nie wiem Wstenga. Cały czas czytam co innego. Że mają być Syryjczycy i Erytrejczycy. Że każdy będzie sprawdzany i w razie wątpliwości Polska może odmówić przyjęcia takiego uchodźcy. Takie informacje pojawiły się także dzisiaj w stronach informujących o sytuacji, dodawanych do wielu dzienników i tygodników. W necie tez to można znaleźć. Ktoś już linka wklejał.

Problem polega na tym że na chwilę obecną nie ma fizycznej możliwości sprawdzenia kto z napływowych jest kim. Żaden kraj, nawet z tych wysoko rozwiniętych dysponujących super-aparatami wywiadowczymi i możliwościami sprawdzania (USA, Francja, Niemcy, Wielka Brytania) nie może zagwarantować że to co sprawdzą będzie faktycznie potwierdzeniem rzeczywistości. Nie na darmo przybysze nie pozwalają na pobieranie im odcisków palców, nie posiadają żadnych dokumentów (ale wystarczyłoby dobrze wyczyścić włoskie plaże i tereny nadbrzeżne, a znalazłoby się mnóstwo paszportów...)
Zmierzam do tego że możemy myśleć że mamy Erytrejczyków i Syryjczyków, a naprawdę będą to przedstawiciele ISIS. Na przykład. 

Nie rozwodzę się w tym temacie bo widzę że jest parę osób z takim podejściem jak ja; i osoby te znacznie lepiej ode mnie ujmują moje myśli w słowa. 
Ja ostatnio jestem raczej monotematyczna a wręcz monotonna.
20 września 2015 00:57 / 1 osobie podoba się ten post
Niech przyjeżdzają, ugoscimy ich po europejsku... http://www.dobra-rada.pl/pieczone-prosie-po-chorwacku_2992
20 września 2015 10:30 / 9 osobom podoba się ten post
Knorr

To wszystko zaczyna wymykac sie spod kontroli.Nikt nie spodziewal sie,ze cale narody zechca opuscic swoje kraje ogarniete pozoga.

To wszystko ma właśnie tak wyglądać,-wywołać w Europie chaos,który będzie nie do ogarnięcia i utrudni jakiekolwiek inne działania.
Jak myślicie kto pomaga tym w 70% pseudo uchodźcom dostać się do Europy??
Komu zależy na tym,żeby zachwiać spokój i "dobrą" kondycję Europy,a w szczególności Niemiec.
Rosja ląduje wielkimi samolotami w Syrii,po jaką cholerę??....na pewno nie po to,żeby budować tam domy i przedszkola.
Że też chce Wam się w ogóle tym tematem nerwy szarpać,-NIC dobrego z tego nie wyniknie.
Nigdy nie wierzyłam w przepowiednie ale ta jedna chyba jest prawdziwa,że 2015 rok jest ostatnim spokojnym rokiem na Świecie.
A teraz powiem Wam coś bez ogródek,-w dooopie mam tych jak już to zaznaczyłam pseudo uchodźców,bo uchodźców jest tam tylko garstka i im już dawno pomoc była by dana,-zastanawiam się natomiast dokąd będziemy uciekać my...a wygląda na to,że nie ma takiego miejsca na ziemi.
20 września 2015 10:47 / 4 osobom podoba się ten post
anerik

Jeśli, my Polacy zamkniemy swe granice to będzie jeszcze gorzej , pomóc trzeba i to razem bez wzgledu na poglądy.....każdy chce dobrze, ale nie wie jak....
Nienawiść jest najgorszym doradcą.....
J.P II ...się kłania.....warto poczytać też......

Pewnie ze mowimy o nienawisci islamu do innych religii,chrzescijanstwa tez.Sama widzisz do czego taka nienawisc prowadzi,do wojen domowych,zniszczen i masowej zaglady narodow.Muzulmanie czytaja i czcza swojego Boga,nienawidza innych, ktorzy czytaja np.JP II i wyznaja inne wiary.
20 września 2015 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
20 września 2015 11:07 / 8 osobom podoba się ten post
Cytuje za Onet pl.
Zwolennicy przyjmowania imigrantów przypominają turystów, którzy robią fotki tsunami, nie bacząc, że wkrótce ich zaleje.
20 września 2015 11:31 / 7 osobom podoba się ten post
Kobiety i dzieci zostały w "domu" żeby walczyć o pokój i lepsze jutro.
Śmiechu i pogardy to wszystko warte:(((
20 września 2015 12:56 / 6 osobom podoba się ten post
Poniżej linki do wypowiedzi pana Junckera:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/plan-junckera-w-sprawie-podzialu-uchodzcow-blisko-12-tys-do-polski,575634.html -wersja wideo (nawet z polskim tłumaczeniem już, tyle, że znając angielską wersję szybko można wyłapać "przkłamania")
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Jean-Claude-Juncker-rozmieszczenie-imigrantow-musi-byc-obowiazkowe-nie-dobrowolne,wid,17832592,wiadomosc.html? - wersja gazetowa
W obu jest dążenie do ustalenia automatu rozdziału na przyszłość.
Poniżej dostępny informator:
http://wyborcza.pl/1,75478,18834127,uchodzcy-w-polsce.html - polecam punkt 25 i dalej od punktu 34. Kwestię braku możliwości odsyłania niechcianych gości - punkt 47 i 49.
Osoby, które zostaną w Polsce, a nie będą miały wsparcia socjalnego w niewielkim stopniu zasilą szeregi pracujących (wcale mnie to nie dziwi) za to chętnie zasilą szeregi różnorakich grup przestępczych (z czegoś muszą żyć)
A to wszystko poparte "prośbami" KE w stylu: bo jak nie to kasy nie będzie. Pełna demokracja
20 września 2015 17:18 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Kobiety i dzieci zostały w "domu" żeby walczyć o pokój i lepsze jutro.
Śmiechu i pogardy to wszystko warte:(((

,,,,,,,, bez komentarza.,,,,,,,