18 listopada 2015 08:01 / 5 osobom podoba się ten post
bietaDlaczego wśród uchodźców są głównie ludzie młodzi ?
Zostawili stare matki i ojców (((
Za naszą Polskę szły , walczyły dzieci, nie opuściły POLSKI
Bietko, powtórzę to co już wczesniej napisałam. Wielu idealistów tak jest zapatrzonych w te kilka kobiet i dzieci na przedzie, że nie widzą stada młodych, agresywnych byczków z tyłu. Nie zwracają uwagi, że gdyby tu chodziło o prawdziwych uchodźców to zabieraliby oni przede wszystkm tych co nie mogą się sami bronić: starców i dzieci. A tych nie uświadczysz. Brak również jakiejkolwiek myśli dalszej niż na kilka dni. Bierzmy ich! Pomagajmy! Ok, tylko co dalej ...... Integracja nie powiodła się wcześniej i teraz też marne szanse. W tym roku jest 1,5mln "uchodźców i Europa nie wyrabia, a w przyszłym ma być 4 mln. Kiedy powiemy stop, komu i dlaczego akurat wtedy. Bo wszystkich nie weźmiemy, a chętnych byłoby z 10 miliardów. I co dalej? Co zrobi ta rzesza Abdulów, Muhametów i Selimów, gdy nie dostaną obiecanych "domów i samochodów" jak Raszid i Hamid co przyszli rok wcześniej?
A oni już są zawiedzeni, że "nikt o nich nie dba", chcą dostać "swoje pieniądze", a zamiast o pracę pytają o zasiłki do dostęp do dyskotek w dużych miastach.
Wkurza mnie też rozdmuchiwanie do granic absurdu bójki pijaków, a marginalizowanie ataków na zwykłych ludzi (wyzywanie kobiet w letnich sukienkach czy bicie za spożywanie wieprzowiny). Bo to właśnie ci zwykli ludzie mają się czuć bezpiecznie przede wszystkim, a imigranci mają się dopasować bo nie są u siebie. A tymczasem czują się pewniej niż obywatele płacący podatki. Poprawność polityczna zabrania pisania o wyznaniu sprawców gwałtów, a już nic nie zabrania wypisywania bzdur o "Polaku-terroryście". Każde wydumane "obrażenie proroka" powoduje marsze "oburzonych", ale marsze islamistów z hasłami obrażającymi katolików są tylko "wolnością słowa". A tak swoją drogą mimo, że wszyscy islamiści "potępiają terrorystów" to jakoś nigdy nie słyszałam o masowych marszach islmistów solidaryzujących się z ofiarami tych terrorystów, co najwyżej jakiś imman "odcina się od takich incydentów", ale za kilka rysunków protesy ruszają od razu.