Żadne zdanie w mojej wypowiedzi nie zarzuca Tobie, że twierdzisz (lub ktokolwiek inny), że wszyscy uchodźcy to terroryści...
Żadne zdanie w mojej wypowiedzi nie zarzuca Tobie, że twierdzisz (lub ktokolwiek inny), że wszyscy uchodźcy to terroryści...
Kochana Wichurko nie ma co dyskutować z wiatrakami. One i tak w swoją stronę będą kręcić. A co do turbana - egal czy był czy go nie było a gdyby nawet był - to kogo to .... i gó....o to obchodzi jak kto się ubiera. Ludzie o czym wy gadacie. To tak jakbym ubrała mini, kolczyk w nosie czy na cycku kogo to obchodzi jak się kto ubiera, ważny jest człowiek. Nie ważne pochodzenie, kolor skóry czy wiara. Zyjmy w zgodzie i nie przeszkadzajmy sobie wierzyć w to co każdy z osobna chce i nie narzucajmy im naszej wiary. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce ale jeżeli morduje się ludzi to trzeba złapać mordercę i ukarać, czy jest to katolik czy inna wiara. A za uchodzcami jestem bo im się dzieje krzywda a każdy katolik wie że trzeba pomagać tylko trzeba ich naprawdę dobrze zweryfikować czy nie ma tam trojańskiego konia,polacy też uciekali przed komunizmem.
Wiem że nie napisałaś bezpośrednio do mnie. Co chwilę jednak zwolennicy przyjmowania uchodźców używają sformułowania: uchodźcy to nie terroryści... tak jakby przeciwnicy ich przyjmowania, do których i ja należę, twierdzili że tak jest.
Zapytam więc: Czy uważasz że napływ uchodźców "kontrolowany" w takiej formie jak to się w tej chwili odbywa i związany z tym chaos powoduje wzrost zagrożenia terroryzmem?
Wiem że nie napisałaś bezpośrednio do mnie. Co chwilę jednak zwolennicy przyjmowania uchodźców używają sformułowania: uchodźcy to nie terroryści... tak jakby przeciwnicy ich przyjmowania, do których i ja należę, twierdzili że tak jest.
Zapytam więc: Czy uważasz że napływ uchodźców "kontrolowany" w takiej formie jak to się w tej chwili odbywa i związany z tym chaos powoduje wzrost zagrożenia terroryzmem?
Tego naplywu nie mozna kontrolowac. Co z tego , ze sprawdzi sie w kilku panstwach , kilkakrotnie paszporty czy inne dokumenty? Ci ludzie nie sa nam Europejczykom pod zadnym wzgledem znani. Tak bylo z tym obecnie poszukiwanym;( Ja proponuje teraz wziac tych wszystkich mlodych , ktorzy tutaj w ostatnich miesiacach przybyli , wcielic do armii panstw europejskich i ruszyc zbrojnie na ich kraj, aby mogli pokonac tam swego wroga i skonczy sie ich wojna. Zatrzymac starcow, kobiety i dzieci. Jak juz bedzie w Syrii spokoj, ci walczacy , ktorzy przezyja moga zabrac spowrotem swoich najblizszych. Dlaczego np. nasi zolnierze maja tam jechac i walczyc? Moze wyglada to brutalnie, ale to juz przestaje byc zabawa w dobrodusznych chrzescijan. PomoctAK, ale wiedziec jak i komu
Za wypowiedź Waszczykowskiego, która miała taki sam sens, wczoraj w niemieckiej telewizji grzmiano i opluwano nasz kraj.
Za wypowiedź Waszczykowskiego, która miała taki sam sens, wczoraj w niemieckiej telewizji grzmiano i opluwano nasz kraj.
http://interia360.pl/swiat/europa/artykul/prawa-czlowieka-a-imigranci,75036#ajax
Bardzo mądra wypowiedź. Polecam szczególnie płaczącym nad trudnym życiem imigranta w obcym państwie
Nie znam pana Waszczykowskiego, byly to moje rozmyslania. Bardzo dobrze, ze Polacy nie boja sie powiedziec tego, co mysla, kazdy ma prawo do swego zdania. Polska nie sciaga swoja polityka zagrozenia na Europe i nie wybiega przed orkiestre i nie obiecuje zlotych gor. Co stalo sie z - wir schafen das?- teraz pretensje do innych, ktorzy patrza na sprawe uchodzcow realnie.
Powiedz to temu człowiekowi który chciał zjeść drugie śniadanie w tramwajuhttp://wiadomosci.onet.pl/swiat/francja-jadl-kanapke-z-szynka-zaatakowali-go-muzulmanie/qr8l4
Powiedz to temu człowiekowi który chciał zjeść drugie śniadanie w tramwajuhttp://wiadomosci.onet.pl/swiat/francja-jadl-kanapke-z-szynka-zaatakowali-go-muzulmanie/qr8l4
No i co to oznacza? Ze wszyscy muzułmanie są źli? Nie!!! Tak samo jak katolicy biją, mordyją,plują na ludzi o odmiennym kolorze skóry ( np czarnym), wyzywają od czarnych,ośmieszają,poniżają. W każdej wierze znajdzie się nie jedna czarna owca. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora. Opamiętajcie się.Jak dla mnie twój link nic nie wnosi do tematu dot. uchodźców.