Uchodźcy

17 listopada 2015 20:48 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Cytuje, bo jeden wyraz bardzo mi sie podoba " Opamietajcie sie" dodam chrześcijanki. Skad w ludziach tyle nienawiści .

"Mleko " mi już ręce opadają , wszyscy deklarują że są kalolikami, chrześcijanami a robią takie rzeczy. 
17 listopada 2015 20:50
giunta

Nie, że nie napisałam bezpośrednio, ale w ogóle czegoś takiego nie napisałam. Trzeba czytać ze zrozumieniem a co do odpowiedzi na Twoje pytanie, to też jest ona zawarta w wypowiedzi, którą zacytowałaś jako pierwszą.

Giunta napisałaś dokładnie: Bo terroryści to nie skutek przyjmowania uchodźców. Dla mnie na jedno wychodzi, ale może i masz rację nie zrozumiałam wypowiedzi.
17 listopada 2015 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
IWA

"Mleko " mi już ręce opadają , wszyscy deklarują że są kalolikami, chrześcijanami a robią takie rzeczy. 

Jakby co, to ja jestem niewierząca:)
17 listopada 2015 20:52
wichurra2

Jakby co, to ja jestem niewierząca:)

Wichurko kochana ja to już nie wiem w co mam wierzyć - może przejdę na islam
17 listopada 2015 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

http://polska.newsweek.pl/julia-sondhi-broni-meza-facebooku-rasizm-we-wroclawiu,artykuly,373895,1.html

A tu co powiesz temu człowiekowi ?

....że lepiej będzie dla niego i jego rodziny kiedy nie przyjmiemy uchodźców.

ale po co pytasz? skoro mój nick niczego nie wnosi?
17 listopada 2015 20:57 / 2 osobom podoba się ten post
IWA

Wichurko kochana ja to już nie wiem w co mam wierzyć - może przejdę na islam :-)

Kiedyś o tym myślałam, ale jednak trudno na siłę wierzyć. 
Ale chciałam i szukałam.
Wcale się nie dziwię konwertytom. Dla ludzi wątpiących, szukających Boga, wspólnoty, islam może być bardzo atrakcyjny. 
17 listopada 2015 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Wcale się nie dziwię - najpierw prezydent deklaruje, że Polska jest solidarna z Francją, a później minister twierdzi, że uchodźców nie przyjmiemy. Jaka to solidarność?

17 listopada 2015 21:09
Pytanie czy solidarność ma się odwoływać do wiary czy do patriotyzmu. Wydaje mi się, że powinniśmy być razem jako ludzie chcący żyć w spokojnym świecie, zaś jako kraj zastanowić się jest sens w przyjmowaniu uchodźców przez nas na chwilę i budzeiu w nich emocji irytacji i złości, bo jak dobrze wiemy oni nie chcą żyć w takim kraju jak Polska, a mając status uchodźca mają ograniczone możliwośći wędrówki.
Przykra sprawa moim zdaniem.
17 listopada 2015 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

taka jak tutaj

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,18711717,gazowy-pakt-rosji-z-zachodem-wiecej-gazu-przez-baltyk-do-niemiec.html?disableRedirects=true

Nie porównywałabym tych dwóch spraw. 
Poza tym dochodzi jeszcze niestosowność czasu takich deklaracji. 
17 listopada 2015 21:34
sas-anka

....że lepiej będzie dla niego i jego rodziny kiedy nie przyjmiemy uchodźców.

ale po co pytasz? skoro mój nick niczego nie wnosi?

On i jego rodzina ma już przerąbane - a uchodźców jeszcze ni ma !!!!!!!!!!!!
17 listopada 2015 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
Wydaję mi się , że jestem wierzącą chrześcijanką, i choć nie znam religii muzułmańskiej....to mam do nich szacunek, bo czytam pismo święte i wiem , że można go w różny sposób interpretować i na dodatek wykorzystywać dla własnych celów............Ale skoro wierzymy w tego samego Boga , a Bóg to jest Miłość to oznacza, że należy im się szacunek.......i pokazuje to też Pismo.
Zastanawiam się , czy my Polacy wierzymy Bogu, czy tylko w KATOLICYZM.........
http://www.wiez.com.pl/islam/index.php?id=29
17 listopada 2015 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

On i jego rodzina ma już przerąbane - a uchodźców jeszcze ni ma !!!!!!!!!!!!

I właśnie miedzy innymi dlatego jestem przeciwniczką przyjmowania uchodźców!

ale nie znaczy to że to ja go nękam i zastraszam jego rodzinę i nie potępiam tych którzy to robią. To że potrafię mysleć racjonalnie, potrafię wyciągać wnioski z tego co się dzieje i przewidywać konsekwencje tego w przyszłości nie znaczy że chodzę po ulicach z kijem bejsbolowym i poluję na muzłumanów.

17 listopada 2015 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Nie porównywałabym tych dwóch spraw. 
Poza tym dochodzi jeszcze niestosowność czasu takich deklaracji. 

A dlaczego nie?

Jesli chodzi o niestosowność czasu jestem skłonna przyznać że jest w tym trochę racji. Tymniemniej wolę taką niestosowność od przemyślanej deklaracji zgody na przydział z Brukseli.
17 listopada 2015 22:17
sas-anka

A dlaczego nie?

Jesli chodzi o niestosowność czasu jestem skłonna przyznać że jest w tym trochę racji. Tymniemniej wolę taką niestosowność od przemyślanej deklaracji zgody na przydział z Brukseli.

No nie będę się rozwodzić i powtarzać, co już dużo wcześniej pisałam, ale nadal jestem zdania, że powinniśmy przyjąć uchodżców. Chociaż dla nich samych to raczej dobre nie będzie, sądząc po nacjonalistycznych nastrojach u nas panujących.
Ale nie chcę, żeby Polska została samotną wyspą w Europie, albo jedną z wysep.