marcelinabWitam jestem pierwszy raz w DE , mój pierwszy pdp , wyjechałam z agencji i teraz mam problem otóż okazało się po dwóch tygodniach mojej pracy , ze córka stwierdiła ze nagle zabierze ojca do siebie razem ze mną ok 300 km od miejsca w którym obecnie jestem. Nie wiem jak się mam zachować nigdy go nie zabierała tam jest kupę ludzi co mam robić jechać czy odmówić .Pomóżcie proszę agencja o niczm zapewnie nie wie bo nikt do mnie nie zadzwonił , po prostu super pomysł córeczki z darmową pomocą domową czyli mną .W umowie z agencją mam tylko pdp w jego miejscu zamieszkania
Dziwne trochę, nie wiem co masz w umowie? U mnie jest jasno napisane, że w przypadku zmian należy zgłaszać w agencji i że rodzina ani pdp nie mają prawa wymagać usług ponad wpisane, dysponować czasem ani nadzorować. Zresztą zakres obowiązków mam wpisany. Nie zgłaszałam nigdy bo zawsze sama się dogadywałam. Kilkutygodniowy wyjazd to jest zmiana warunków pracy o której pojęcia nie miałaś, więc jak uważasz. Piszesz, że z córki ziółko

to chyba wiesz coś więcej. Nie musimy się godzić na zmiany miejsca zamieszkania, zwłaszcza te które nam dzieci serwują, nie jesteśmy ich służbą tylko pdp

Ale jeśli mają to być dla Ciebie wakacje to sama wybieraj.