Na wyjeździe #29

26 października 2015 14:20 / 2 osobom podoba się ten post
I o to włąsnie chodzi, żeby uwiązać za jaja, wtedy goni ogon, od wypłaty do wypłaty, przecież jest tak wiele do spłaty, a po 2 etatach pada na twarz zmęczony, po 5h wstaje i pędzi, no i czasu nie ma żeby się nad tym wszystkim zastanowić, ....
26 października 2015 14:21 / 2 osobom podoba się ten post
Oj, Dorotka ale ześ sie rozpisała 
Prawie całą stronę zajęłaś ? 
26 października 2015 14:23 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Wynajmowałam mały domek, za czynsz płaciłam prawie 2 razy więcej niż teraz płacę ratę kredytu. To też nie jest wyjście. W Polsce są "porąbane" ceny - tam koszt wynajmu mieszkania są rzędu jednomiesięcznej pensji (najniższej), tu w DE taki koszt to 1/3 lub 1/4 takiej pensji.

O te relacje są ważne, ja porównuje mieszkanie z zasobu syna pdp , tutaj 400 euro plus koszty wł, 120 metrów, miasteczko ok 15 tys. Prawie tyle samo co w Polsce bądż nawet mniej . A zarobki?  Ok 4 tysięcy euro.
26 października 2015 14:31 / 1 osobie podoba się ten post
Najbardziej mnie śmieszy to zaskoczenie przegranych partii. Przecież to są zawodowcy a jak nie oni, to mają dostęp do takowych. Według mnie to było do przewidzenia, społeczeństwo wysyłało sygnały, że ma dość a ONI "golili" do ostatniego momentu co się da. Ktoś tam na zachodzie powiedział, że PO było już "zmęczone" 8 latami przywództwa - hehehe dobre sobie. Najnormalniej ludziom nie podoba się to, co z nas/naszego kraju zrobiono i tyle.
26 października 2015 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
To teraz chyba te 3 mln z emigracji powroci do Pl...no bo ma byc juz tylko dobrze...moze i ja nie bede musiala do de jechac...w Polsce tyle zarobie
26 października 2015 14:52
ania52

To teraz chyba te 3 mln z emigracji powroci do Pl...no bo ma byc juz tylko dobrze...moze i ja nie bede musiala do de jechac...w Polsce tyle zarobie

Tusk, też obiecał i nie spełnił obietnic.Mówił, że będzie bardzo dobrze, dużo mówił i co??
Lepiej więc poczekac.
26 października 2015 14:54
Ona_Lisa

Tusk, też obiecał i nie spełnił obietnic.Mówił, że będzie bardzo dobrze, dużo mówił i co??
Lepiej więc poczekac.:-)

mysle,ze teraz kolejne 3 mln wyjedzie,...tylko dokad?
26 października 2015 14:59
ania52

mysle,ze teraz kolejne 3 mln wyjedzie,...tylko dokad?

W Polsce, nigdy nie będzie dobrze. Ja To powiedziałam 15-lat temu. I jest dobrze? nie jest!  Oni Wszyscy dbają tylko o siebie, nie o społeczenstwo.
Tak było, tak jest i tak będzie. Nie wierzę w cuda, Ale ktoś musiał wygrac prawda?  Więc mają pole do popisu teraz. Dajmy Im szanse.
To tylko moje zdanie, moje przemyślenia.
26 października 2015 15:11 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

O te relacje są ważne, ja porównuje mieszkanie z zasobu syna pdp , tutaj 400 euro plus koszty wł, 120 metrów, miasteczko ok 15 tys. Prawie tyle samo co w Polsce bądż nawet mniej . A zarobki?  Ok 4 tysięcy euro.

No nie przesadzaj. Kto tyle zarabia w Niemczech? Na pewno nie zwykły człowiek. 
26 października 2015 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Najbardziej mnie śmieszy to zaskoczenie przegranych partii. Przecież to są zawodowcy a jak nie oni, to mają dostęp do takowych. Według mnie to było do przewidzenia, społeczeństwo wysyłało sygnały, że ma dość a ONI "golili" do ostatniego momentu co się da. Ktoś tam na zachodzie powiedział, że PO było już "zmęczone" 8 latami przywództwa - hehehe :lol3: dobre sobie. Najnormalniej ludziom nie podoba się to, co z nas/naszego kraju zrobiono i tyle.

Napisz Mycha jaśniej, co zrobiono z naszego kraju, bo nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o goleniu. 
26 października 2015 15:14
wichurra2

Napisz Mycha jaśniej, co zrobiono z naszego kraju, bo nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o goleniu. 

Też chcę wiedzieć.
26 października 2015 15:23 / 2 osobom podoba się ten post
Zaskoczenie przegranych partii? Tzn których bo akurat np.partia Razem nie jest zaskoczona...oni dopiero powstali w tym roku.Bez żadnych pieniędzy...garstka młodych zapaleńców chodzili po ulicach zbierali podpisy żeby ogóle mogli startować.Szczerze im kibicuję nie tylko dlatego ze współtwórcą jest mój syn a Zandberg to jego przyjaciel...
3,9 % to do nich wielki sukces ,w sondażach dawano im 1%
Teraz będą mieli szansę sie rozwinąć bo za tymi 3,9% pójdą dotacje,dostana pieniadze na rozwój,na kampanie z prawdziwego zdarzenia w przyszłych wyborach.Może wyrośnie z nich ciekawa lewica wolna od postkomuny....
26 października 2015 15:32
wichurra2

Wichura jak nie rozumiesz, to trudno 
26 października 2015 15:34 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Nie chodziło mi o to ,że on je odziedziczył, tylko komu wynajmuje. Dostepnośc mieszkań miałam na mysli. Kredyty nabijają kasę bankom. 

To kazdy pozyczkobiorca wie, kto korzysta przy zaciąganym kredycie. Wiadomo,że ceny wynajmu kształtuje popyt. Ktoś kto buduje mieszkania na kredyt wlicza w koszta wszystkie skladniki i dlatego mieszkanie jest droższe. Ten kto dziedziczy juz gotowe produkty może mieć cenę wynajmu zróżnicowana.Nie spłaca kredytu.Ma tylko zysk. Ale ta dyskusja do niczego nie doprowadzi. Każdy racje ma. Ja jako pożyczkobiorca tez mam racje, bo mieszkam  jeszcze nie w pełni  swoim mieszkaniu ,ale to  w krótce nastąpi.Będę jedynym właścicielem i żadnych spólek nie będę miała. Ani z bankiem ani z osoba fizyczną.
26 października 2015 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Zaskoczenie przegranych partii? Tzn których bo akurat np.partia Razem nie jest zaskoczona...oni dopiero powstali w tym roku.Bez żadnych pieniędzy...garstka młodych zapaleńców chodzili po ulicach zbierali podpisy żeby ogóle mogli startować.Szczerze im kibicuję nie tylko dlatego ze współtwórcą jest mój syn a Zandberg to jego przyjaciel...
3,9 % to do nich wielki sukces ,w sondażach dawano im 1%
Teraz będą mieli szansę sie rozwinąć bo za tymi 3,9% pójdą dotacje,dostana pieniadze na rozwój,na kampanie z prawdziwego zdarzenia w przyszłych wyborach.Może wyrośnie z nich ciekawa lewica wolna od postkomuny....

Wszystko by było z nimi dobrze, ale te postulaty, że najbogatsi mieliby oddawać 75% swoich dochodów to mi się nie podobała.