Na wyjeździe #29

26 października 2015 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Wichura jak nie rozumiesz, to trudno :-)

Chciałabym zrozumieć i poznać inną stronę myślenia, ale żeby mi ktoś to sensownie wytłumaczył. 
26 października 2015 15:43
wichurra2

Wszystko by było z nimi dobrze, ale te postulaty, że najbogatsi mieliby oddawać 75% swoich dochodów to mi się nie podobała. 

Wichurro wczytaj się dobrze w ich program,nie powierzchownie.To nie jest tak,że bogatym chca zabierać ich pieniądze i dawać biednym.Media robią z nich takich " Janosików".Nie do końca to prawda.
26 października 2015 15:47
dorotee

Oczywiście, stąd te miloiony mieszkań w programie partii. Młody człowiek/rodzina chcąc sie usamodzielnić musi wziąść kredyt albo płacic wysoki czynsz wlaścicielowi mieszkania.

Dorotee przycisk "odpowiedz" klikamy jeden raz, żeby wysłać posta.
26 października 2015 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Wichurro wczytaj się dobrze w ich program,nie powierzchownie.To nie jest tak,że bogatym chca zabierać ich pieniądze i dawać biednym.Media robią z nich takich " Janosików".Nie do końca to prawda.

E tam - nie chce mi się szukać i analizować programów. Zwłaszcza partii, która na razie nie będzie znacząca. Czytałam podsumowania programów wszystkich partii i taką informację tam znalazłam. 
26 października 2015 15:53 / 3 osobom podoba się ten post
I zagłosowałaś na PiS Bo oni nikomu nic nie zabiorą....och oni wszystkim dadzą...np.wezma na siebie utrzymanie drugiego dziecka w rodzinie ,dadzą wysokie emerytury.....
26 października 2015 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Spoko spoko, wiem z czym to je, od zapytania o warunki MDM-u do faktycznego dostania to ho ho ;)

Zorientować się można.... kurde, ja wlasnie chcialam sie odciac od Niemców, i być w PL, ale biorąc kredyt chyba znów na parę lat byłabym uwiązana....
ja chcę do Wrocka :((((

A ja chcę do największej dziury nad morzem i wiem , że za kilka lat tam będę , ale bez dzielenia się pieniędzmi-cennym czasem-życiem z bankiem.
26 października 2015 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

I zagłosowałaś na PiS :-) Bo oni nikomu nic nie zabiorą....och oni wszystkim dadzą...np.wezma na siebie utrzymanie drugiego dziecka w rodzinie ,dadzą wysokie emerytury....:-). :palka:

A co:) Dzieci jeszcze przede mną, to ich postulaty akurat jakby pode mnie stworzone:)

26 października 2015 16:03 / 1 osobie podoba się ten post
No a ja to mam już dwoje ,to na tego drugiego zrzeknę sie alimentów bo teraz państwo da mi więcej
26 października 2015 16:05 / 4 osobom podoba się ten post
Państwo nigdy nikomu nic nie daje, bo nie ma własnych pieniędzy. Obietnica rozdawania jakichś zasiłków, dodatków itp. to kradzież z kieszeni podatników.
26 października 2015 16:07 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

mysle,ze teraz kolejne 3 mln wyjedzie,...tylko dokad?

No własnie, tylko to nas ratuje i nasze rodziny.  ręce opadają. Trzeba sobie jakieś spokojne miejsce pracy w DE znależć. Bez emi/imigrantów, bez polityki, bez kryzysu i jego skutków, bez złej pogody ....... itd 
26 października 2015 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
Daria01

Państwo nigdy nikomu nic nie daje, bo nie ma własnych pieniędzy. Obietnica rozdawania jakichś zasiłków, dodatków itp. to kradzież z kieszeni podatników.

No ale widzisz Dario ilu ludzi uwierzyło w te obietnice...
26 października 2015 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nie sądzę aby wszyscy uwierzyli w obietnice.
26 października 2015 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
Wszyscy nie,bo jednak PiS nie ma 100% poparcia
26 października 2015 16:43 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No własnie, tylko to nas ratuje i nasze rodziny. :strach na wroble: ręce opadają. Trzeba sobie jakieś spokojne miejsce pracy w DE znależć. Bez emi/imigrantów, bez polityki, bez kryzysu i jego skutków, bez złej pogody ....... itd :lol1:

zalezy jaki kierunek przybierze nasza polityka zagraniczna pod nowymi rzadami.jezeli bedzie taka drapiezna w stosunku do niemcow,jak to deklaruja to raczej trudno bedzie o zasiedzenie w niemcach...wszystko dziala w 2 strony..
26 października 2015 16:43 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

No ale widzisz Dario ilu ludzi uwierzyło w te obietnice...

Mama wróciła właśnie z pracy i się okazuje, że w jej biurze wszyscy na PiS głosowali...
Ludzie wykształceni, masakra jakaś. 
Argumenty były takie, że nie chcą tak długo pracować, chcą, żeby PiS w końcu miał możliwość samodzielnych rządów, a ostatni argument - bo i tak by wygrali... :)