Witajcie kobietki z rana :-)
Jakoś tak od kilku dni w łepetynce mi siedzi pewna rozmowa, której byłam mimowolnym słuchaczem i tak jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego jedna drugiej to robi przecież wszystkie jedziemy na jednym wózku i powinnyśmy sobie pomagać..... a rozchodzi się o to ,że siedząc sobie w pewnej kawiarence pzyuważyłam 2 kobietki wchodzące i zajmujące stoliczek obok i nagle słyszę polską mowę ..... już miałam je zaczepić i nagle słyszę :" i wiesz babka mi powiedziała ,że ona mnie tu więcej nie chce bo wraca jej Natalii...... ale co tam co namąciłam tej Natalce to namąciłam "..... no i zaczęło się .... a słuchałam ( choć nie powinnam ) bo i znam tą Natalkę ( bardzo miła i sympatyczna dziewczyna) a i deser był przepyszny i jakoś nie miałam ochoty go zostawić .....
O matko jak można mieć w sobie tyle nienawiści? zazdrości ? ( nie wiem jak to nazwać) więc dowiedziałam się ,że dziewczyny co tydzień dostawały doładowanie na internet za 15 e( miały włączony dzienny internet - Aldik) ale Pani powiedziała rodzinie że 15 e na miesiąc jest wystarczający ( więc przeszczęśliwa rodzinka zredukowała to .... no pieniądze na zakupy miały 80 e na tydzień ale ona udowodniła rodzinie,że można przeżyć za 50 e. więc mają tylko tyle..... ale jakoś nie powiedziała rodzinie że jej się to udało bo N. narobiła jej zapasów z których korzystała ile wlezie...Szkoda mi tylko Natalii bo wiem ile o to walczyła bo w PL zostawiła dzieci z babcią bo musiała wyjechać do pracy ,żeby mieli z czego zyć.... ten internet dawał jej możlwość codziennej rozmowy na skeypie ze szkrabami a te 80 e to znowu nie takie duże pieniądze tym bardziej że babcia lubi dobrze zjeść .
Wiecie co czuję niesmak po tym wszystkim tym bardziej ,że okazało się że ta Pani Oszczędna jest z naszego forum bo i na ten temat trochę usłyszałam......Mam nadzieję ,że jeśli tak kobieta przeczyta to co napisałam na drugi raz się zastanowi i pomyśli zanim coś takiego zrobi komuś innemu bo niestety zycie może sie zemścić....