Bywa roznie
Jak lubisz parowke na wigilie to dasz rade:-)
Czasami to jest ucieczka przed ......................chyba samym soba
Bywa roznie
Bywa roznie
Cieszyć się czy płakać?
Podpusciłam dzisiaj przepełnioną miłością wywołujac temat typowych dań z jej kraju.No i teraz co tydzień bedzie w soboty gotowała zebym mogła się nauczyć bo cyt.''sam przepis nie wystarczy''
Jutro bedzie musaka?-nie mam pojecia czy dobrze napisałam, a w nastepne soboty inne,tradycyjne,bułgarskie ale nazwy poszły w sina dal.
Może jednak się dogadamy na te 24 dni ?
''Przepełniona miłością''to moje prywatne określenie przyjaciółki mojej Pdp :-)
Poczytałam o tej musace i faktycznie jak pisała Mleczko korzenie ma greckie z bakłażanem ale jest też wersja bułgarska z ziemniakami właśnie.Wczoraj wieczorem jak już PM(przepełniona miłością:)) wyszła babcia powiedziała że ona też robiła to danie ale z bakłażanami i dopisała do listy zakupów 3 sztuki.
Ciekawe która którą przekona :)
Osobiście nie jadłam żadnej z nich i wolałabym spróbować tej babcinej.
Kryzys u mojego PDP, wczoraj miał bóle nie do zniesienia, wieczorem ok 20.00 dzwoniliśmy po siostrę Paliativ, zaaplikowano morfinę. Jeszcze o 24.00 PDP wstawał i do toalety chciał, wypróżnił się. Teraz prawie bez kontaktu ...
Kryzys u mojego PDP, wczoraj miał bóle nie do zniesienia, wieczorem ok 20.00 dzwoniliśmy po siostrę Paliativ, zaaplikowano morfinę. Jeszcze o 24.00 PDP wstawał i do toalety chciał, wypróżnił się. Teraz prawie bez kontaktu ...
Już wiem,że nie będzie mi dane spróbowanie musaki z bakłażanem:(Pdp rano zmieniła zdanie.A dlaczego?Bo wczoraj przyjaciółka nie mówiła nic o tym warzywie to może być zła:-)