Zakupy #3

03 września 2016 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Oczywiscie to białe to żadna etazerka, tylko sekretarzyk, ale na moje usprawiedliwienie niech będzie....niemy zachwyt w którym trwam, od momentu nabycia wspomnianego krzesła:-)

Krzesło piękne, gdzieżeś je nabyła? Mam na stanie 2 gięte krzesła wyściełane wymagające renowacji, które niedawno w komisie dopadłam, ale to nie jest tak koronkowa robota jak twoje krzesełko. Też lubię starocie- stanowią fajny akcent w wystroju wnętrza. Poluję na kredens kuchenny, który mogłabym se odpicowac w prowansalskim stylu i sobie by stał na honorowym miejscu w kuchni, bo porcelanę już mam 
03 września 2016 19:58 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Krzesło piękne, gdzieżeś je nabyła? Mam na stanie 2 gięte krzesła wyściełane wymagające renowacji, które niedawno w komisie dopadłam, ale to nie jest tak koronkowa robota jak twoje krzesełko. Też lubię starocie- stanowią fajny akcent w wystroju wnętrza. Poluję na kredens kuchenny, który mogłabym se odpicowac w prowansalskim stylu i sobie by stał na honorowym miejscu w kuchni, bo porcelanę już mam :-)

Krzesło nabyłam dziś na Flomarku. Chcieli 60 euro, utargowałam na 45 To prawdziwy cud, bo w DDR to Flohmarki sa do kitu. Jak coś fajnego to ceny z kosmosu, choć czasami zdarza sie perełka, tak jak dziś Takie krzesło, pobielone na Allegro kosztuje 700 zł, dacie wiarę?
A to moje krzesła, które również będą pobielone i przecierane ,które nabyłam przed urlopem i które będa stały przy prowansalskim stole
03 września 2016 20:23 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Krzesło piękne, gdzieżeś je nabyła? Mam na stanie 2 gięte krzesła wyściełane wymagające renowacji, które niedawno w komisie dopadłam, ale to nie jest tak koronkowa robota jak twoje krzesełko. Też lubię starocie- stanowią fajny akcent w wystroju wnętrza. Poluję na kredens kuchenny, który mogłabym se odpicowac w prowansalskim stylu i sobie by stał na honorowym miejscu w kuchni, bo porcelanę już mam :-)

Ja mam w salonie secesyjny kredens jadalniany. Widziałam ładniejsze, ale ten mój i tak kocham Nie mam zdjęcia, a szkoda, bo pewnie byś chętnie zobaczyła. Ten kredens zostawiam tak jak jest , bo to profanacja by była, żeby go przecierać. Co zas do Twoich krzeseł, to jesli tapicerka jest ok, to uzyj wosku barwiącego i pieknie zakryje wszelkie mankamenty mebla, oraz nada szlachetnosci. Jesli tapicerka do wymiany to tez zmierz się z tym sama. Profesjonalna renowacja kosztuje dużo, a po co płacic, jak mozna się samemu pobawić i wtedy oprócz pieknego mebla, to jeszcze satysfakcja gwarantowana. TEraz mozna kupić co się chce w sensie materiałów do renowacji. Ja będąc w domu odnawiałam stare, przedwojenne parapety w pokoju syna. Szlifierka oscylacyjna, szpachla do drewna, lakier bezbarwny i parapet cudo, po prostu cudo, a pomalowany był na biało chyba 20 warstwami olejnej.
07 września 2016 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
Mój ostatni zakup to torba z napisem, można je sobie samodzielnie zaprojektować. Koszt to 25 zł: http://www.megakoszulki.pl/torby-z-wlasnym-nadrukiem-grafika . Torba wygodna, pojemna, porządnie wykonana tak wiec jak się zabrudzi to mogę wyprać w pralce.Przydaje się na zakupach. 
12 września 2016 12:10
Wow . Powiedz mi czy jest może opcja zamówienia tego do Polski?
12 września 2016 16:29 / 6 osobom podoba się ten post
Szału zakupowego nie zrobiłam, zlatałam sie spociłam ale sama, kolezanka wybrała słoneczko i plażę z Pdp swoja / jak pisałam te sklepy to nie jej półka. Kupiłam tylko białe spodenki z połyskiem za 3 e i alladynki za 9 e.
12 września 2016 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Szału zakupowego nie zrobiłam, zlatałam sie spociłam ale sama, kolezanka wybrała słoneczko i plażę z Pdp swoja / jak pisałam te sklepy to nie jej półka. Kupiłam tylko białe spodenki z połyskiem za 3 e i alladynki za 9 e.

Krótkie spodenkI super, alladynki też ładne ale nie dla mnie ja za niska jestem
12 września 2016 17:02 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dziś byłam w Kik i Nkd. Ani w jednym ani w drugim nie widziałam nic co by przyciągnęło moje oko. Innych sklepów koło mnie nie ma. I bardzo dobrze.
12 września 2016 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

A ja dziś byłam w Kik i Nkd. Ani w jednym ani w drugim nie widziałam nic co by przyciągnęło moje oko. Innych sklepów koło mnie nie ma. I bardzo dobrze.

Też mam tylko takie sklepy i jeszcze DM i tu szaleje uwielbiam tam kupować kosmetyki,a ogolnie to ładne ciuchy w dobrych sklepach sa dla nas za drogie,więc też nie lubię przepłacać no czasem wyjątkowo jak coś mi się podoba.
12 września 2016 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
Malina

Też mam tylko takie sklepy i jeszcze DM i tu szaleje uwielbiam tam kupować kosmetyki,a ogolnie to ładne ciuchy w dobrych sklepach sa dla nas za drogie,więc też nie lubię przepłacać no czasem wyjątkowo jak coś mi się podoba.

ciuchy w dobrych sklepach sa dla nas za drogie ?????
Bez przesady !!!! Nie jest az tak zle !!!
Wiesz lepiej kupic jedem porzadny ciuch niz 10 w KIK.My juz nie rośniemyno chyba tylko po szerokości
12 września 2016 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ciuchy w dobrych sklepach sa dla nas za drogie ?????:-)
Wiesz lepiej kupic jedem porzadny ciuch niz 10 w KIK.My juz nie rośniemyno chyba tylko po szerokości :lol3:

No wiesz jak mam kupić kurtkę puchową tu za 300e to u nas kupię taniej,a jeśli chodzi o kik to tam jest kicz, albo buty z ceraty za 100e u nas kupię skórzane za tę cenę.W Polsce teraz są piękne rzeczy jeśli chodzi o ciuchy.
12 września 2016 17:36 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

No wiesz jak mam kupić kurtkę puchową tu za 300e to u nas kupię taniej,a jeśli chodzi o kik to tam jest kicz, albo buty z ceraty za 100e u nas kupię skórzane za tę cenę.W Polsce teraz są piękne rzeczy jeśli chodzi o ciuchy.

zgadzam sie
12 września 2016 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ciuchy w dobrych sklepach sa dla nas za drogie ?????:-)
Wiesz lepiej kupic jedem porzadny ciuch niz 10 w KIK.My juz nie rośniemyno chyba tylko po szerokości :lol3:

Ja też wolę jeden porządny i droższy niż 10 byle jakich i tanich. A w szczególności buty. Te z plastiku i ceraty nie dla mnie.
12 września 2016 18:42 / 3 osobom podoba się ten post
Malina

W outletach można szukać dobrych, markowych rzeczy. Trochę w nich ciuchów nakupiłam i były przeważnie niedrogie. Na przykład buty skórzane Lacoste za 29 euro. To u nas chyba tylko niemarkowe można by za taką cenę kupić. 
12 września 2016 21:03 / 2 osobom podoba się ten post
ale się chwalicie --- to i ja się pochwalę --- ten wyjazd to zakup nowych mebli do salonu ( tak bo ja na salonach żyję ) --- zakupione w Polsce , a w Niemczech wspaniały zmechanizowany fotel relaksacyjny -- wiozę go za dwa dni z sobą -- i jestem bardzo dumna z tego nabytku!