Zakupy #3

20 września 2016 18:04 / 1 osobie podoba się ten post
Fioletowa Myszko moja śliczna, Lancome pachną bardzo fajnie, niestety nie potrafię Ci opisać tych wszystkich nut głowy i czegoś tam jeszcze czego zupełnie nie ogarniam Z pewnoscią nie mają zbyt wiele piżma, za którym szczerze mówiąc nie przepadam, mają duzo kwiatowych nut, ale jakich to ja nie wiem, gdzieś tam kołacze się nutka wytrawna. Generalnie to przypominają troszkę Magic Noire, ktorych to za cholerę nigdzie spotkać nie mogę. To znaczy spotkałam kiedyś w Dublinie na lotnisku, ale cena była dla mnie niedostepna wówczas. No ogólnie, to sa zajebiste . Kupiłam je w ciemno, ale na Lancome zawsze można liczyć , więc się wcale nie rozczarowałam. Wręcz przeciwnie
20 września 2016 18:06 / 1 osobie podoba się ten post
Zaś co do tych drugich, Gio Armaniego, to jak zamawiałam te emphorio czy coś tam ( kompletnie nie dla mnie notabene ) to własnie dostałam dużą probkę Gio i też mi się bardzo podobają, więc sobie zamówiłam normalny flakon, jesli mozna tak powiedzieć , bo to tylko 30 ml
20 września 2016 18:12
doda1961

Fioletowa Myszko moja śliczna, Lancome pachną bardzo fajnie, niestety nie potrafię Ci opisać tych wszystkich nut głowy i czegoś tam jeszcze czego zupełnie nie ogarniam :-)Z pewnoscią nie mają zbyt wiele piżma, za którym szczerze mówiąc nie przepadam, mają duzo kwiatowych nut, ale jakich to ja nie wiem:-), gdzieś tam kołacze się nutka wytrawna. Generalnie to przypominają troszkę Magic Noire, ktorych to za cholerę nigdzie spotkać nie mogę. To znaczy spotkałam kiedyś w Dublinie na lotnisku, ale cena była dla mnie niedostepna wówczas. No ogólnie, to sa zajebiste . Kupiłam je w ciemno, ale na Lancome zawsze można liczyć :-), więc się wcale nie rozczarowałam. Wręcz przeciwnie :-)

To znaczy dosyc slodkie? Jak lubie?

W magie noire chyba bergamotka byla...A kupic je mozna na iPerfumy. Wiem na sto procent bo z miesiac temu je tam widzialam  
Mnie sie teraz chce orientu wiec rozsiewam zapach Dune Diora Zdradzilam Rome bo mi juz ciutke spowszedniala
20 września 2016 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
Ja od lat jestem wierna Eternity i Poisone (zielone, i te takie w jasnofioletowym flakonie ), ale chce mi się czegoś nowego, więc eksperymentuje . Stąd też zakupy flakonów o pojemnosci 30ml, bo jak coś nie ten teges, to przynajmniej nie żal Nie wiem jak pachnie bergamotka , ale te perfumy sa słodkie i fajne :D :D :D :d
20 września 2016 18:24 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Ja od lat jestem wierna Eternity i Poisone (zielone, i te takie w jasnofioletowym flakonie ), ale chce mi się czegoś nowego, więc eksperymentuje :-). Stąd też zakupy flakonów o pojemnosci 30ml, bo jak coś nie ten teges, to przynajmniej nie żal :-) Nie wiem jak pachnie bergamotka :-), ale te perfumy sa słodkie i fajne :D :D :D :d

Poison zielony tez mam. Ale moj to ten czerwony Dusiciel znaczy. I to musze zawsze miec bo inaczej chora sie robie 
20 września 2016 18:33 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Się pochwalam, że takie oto rzeczy nabyłam dziś drogą kupna:-) Oczywiscie przez internet:-) Manekin stanie jako dekoracja w mojej sypialni, tuż obok starej singerowskiej maszyny do szycia. Perfumki zużyję w międzyczasie. Ten szampon widoczny na zdjęciu to gratis do moich zakupów w Douglasie. Jest wart ponad 70 zł, więc zakupy jakby się zamortyzowały troszeczkę :-)

Te cudne perfumki nabyłam w m-cu kwietni , o czym  pisałam  w  tym  topiku...,, Zycie  jest  piękne !,,  twarzą  tej  EDP  jestn Julia  Roberts. Wiele  osób  pyta  czym  pachnę są cudne, kwiatowe, lekkie.....MOJE !!!   W  tamtym  tygodniu  poszłyśmy z  kol. po  te  perfumy  / dla  innej kol./ miałam  kupon  rabarowy  na 10 % a  kol. wyjęła karte  stałego  klijęta i dostałam  2 szt . miniaturek w/w perfum i ......20 %  rabaty  na następne  zakupy!!! I już wiem co  kupię !!
20 września 2016 20:46 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Poison zielony tez mam. Ale moj to ten czerwony:-) Dusiciel znaczy. I to musze zawsze miec bo inaczej chora sie robie:-) 

Mój czerwony dusiciel czeka na jesień i zimę, w październiku go przywiozę z domu.. Piękny jest :)!
20 września 2016 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Fioletowa Myszko moja śliczna, Lancome pachną bardzo fajnie, niestety nie potrafię Ci opisać tych wszystkich nut głowy i czegoś tam jeszcze czego zupełnie nie ogarniam :-)Z pewnoscią nie mają zbyt wiele piżma, za którym szczerze mówiąc nie przepadam, mają duzo kwiatowych nut, ale jakich to ja nie wiem:-), gdzieś tam kołacze się nutka wytrawna. Generalnie to przypominają troszkę Magic Noire, ktorych to za cholerę nigdzie spotkać nie mogę. To znaczy spotkałam kiedyś w Dublinie na lotnisku, ale cena była dla mnie niedostepna wówczas. No ogólnie, to sa zajebiste . Kupiłam je w ciemno, ale na Lancome zawsze można liczyć :-), więc się wcale nie rozczarowałam. Wręcz przeciwnie :-)

Jest tu:

http://www.iperfumy.pl/lancome/magie-noire-woda-toaletowa-dla-kobiet/

A dla bojaźliwych tu też ;):

https://www.douglas.de/douglas/D%25C3%25BCfte-Damend%25C3%25BCfte-D%25C3%25BCfte-Lanc%C3%B4me-Magie-Noire-Vapo-Les-Secrets_productbrand_3000008973.html

Jakieś pół roku temu widziałam też w Muellerze, nawet nadgarstek poświęciłam na psik. Rzeczywiście ładny zapach :).
20 września 2016 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Malinko, manekin nabyłam w Lidl.de . W sprzedazy stacjonarnej go nie ma, ale on line jak najbardziej i jest przeceniony prawie o połowę. Rzeczywiscie te manekiny sa bardzo drogie. W Polsce kosztują srednio około 300 zł, czasami troszkę mniej, czasami nawet troszkę więcej niz 300. Ja zapłaciłam w promocji 39,99, bo normalna cena to chyba 79,99 euro. Nie wiem czy potrzebujesz go do dekoracji, czy do uzytku jako ewentualny model krawiecki, bo do tego ostatniego to on się nie nadaje, no chyba ze na rozmiar 36 :D :D :D :D

Ja chciałam też do sypialni,u nas kiedyś patrzyłam tez był fajny ale kosztował 400zł
20 września 2016 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Mój czerwony dusiciel czeka na jesień i zimę, w październiku go przywiozę z domu.. Piękny jest :)!

Ja sobie teraz takich zapachow przywiozlam Nie bralam za duzo bo dokupie i tak pewnie kilka flaszek...No ale hypnotic poison jest i inaczej byc nie moze! 
20 września 2016 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja sobie teraz takich zapachow przywiozlam:-) Nie bralam za duzo bo dokupie i tak pewnie kilka flaszek...No ale hypnotic poison jest i inaczej byc nie moze! 

No, to co tu mamy? Rzeczony Poison, Dune, Cacharel, Helene F. Co jeszcze, ciekawa jestem :)!
20 września 2016 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Ja chciałam też do sypialni,u nas kiedyś patrzyłam tez był fajny ale kosztował 400zł

No tez sama widzisz, ze ten mój to mniej niż połowę normalnej ceny kosztował. Dlatego go kupiłam
20 września 2016 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

No, to co tu mamy? Rzeczony Poison, Dune, Cacharel, Helene F. Co jeszcze, ciekawa jestem :)!

Jeszcze Issey Miyake  Code Armaniego(lubie,a co? wolno mi) ,Essence Narciso Rodrigueza,moja ukochana na dzien Annayake Miyabi, Bvlgari Omnia,oraz zapomnialam dolozozyc do zestawu Jil Sander Style(bo w torebce bylo)
Nie powiem co sobie wlasnie pomyslalam o samej sobie. To  bardzo niecenzuralne slowo jest 
20 września 2016 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jeszcze Issey Miyake :-) Code Armaniego(lubie,a co? wolno mi) ,Essence Narciso Rodrigueza,moja ukochana na dzien Annayake Miyabi, Bvlgari Omnia,oraz zapomnialam dolozozyc do zestawu Jil Sander Style(bo w torebce bylo):lol1:
Nie powiem co sobie wlasnie pomyslalam o samej sobie. To  bardzo niecenzuralne slowo jest :lol1:

Jakoś nie mam przekonania do Issey, polecisz mi coś wiedząc, że lubię dusicieli ;)? Tak myslałam, że to Code, ale jakaś butelka wydawała mi sie inna ;). Annayke też nie znam i Bvlgari tez nie :D. Jil Sander wącham ostatnio, bo myślałam, żeby przyjaciółce kupić Jil Sensual EDT lub Sheer Beauty Calvina. Nie lubię innym kupować perfum, to męka prawdziwa ;(.
Co Ty, to super, że masz tyle perfum, też mam sporo, ale wiesz, mnie w sumie mało zapachów się podoba.. I dziecko się ze mnie śmieje, że tyle szkła wożę w tę i we wtę :D. Teraz muszę jeszcze Miss Dior przywieźć, bo to też piękny zapach :).
20 września 2016 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No tez sama widzisz, ze ten mój to mniej niż połowę normalnej ceny kosztował. Dlatego go kupiłam :-)

Pewnie też dlatego, że rozmiar już pasuje, c'nie ;) :)?