Zakupy #3

30 października 2016 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

Czy któraś z was płaciła w de kartą kredytową Visa,bo ponoć nie we wszystkich placówkach można

Płaciłam i faktycznie nie wszędzie przyjmują, dlatego teraz korzystam tylko i wyłącznie z gotówki... Jak mi brakuje gotówki to wybieram z bankomatu, ale zawsze w jakimś banku... Przed niemieckim bankomatem nie czuje się pewnie, a w bankach zawsze chętnie służą pomocą...
30 października 2016 10:25 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

No właśnie,nie wiem czemu przecież mam euro konto,no ale może i lepiej bo mniej wydam kasy,a zawsze biorę gotówkę a jeszcze chciałam coś zakupić a tu zonk

Ja też nie wiem czemu....i piękne buciki przeszły mi ostatnio koło nosa....i w bankomatach w pobliżu tego sklepu, też nie mogłam wybrać kasy. W Rossmanie zawsze płacę kartą. A w innych sklepach to loteria...
Teraz jestem w domu, pójdę do oddziału mojego banku i zapytam o bankomaty. Może uzyskam odpowiedz.
30 października 2016 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Ja też nie wiem czemu....i piękne buciki przeszły mi ostatnio koło nosa....i w bankomatach w pobliżu tego sklepu, też nie mogłam wybrać kasy. W Rossmanie zawsze płacę kartą. A w innych sklepach to loteria...
Teraz jestem w domu, pójdę do oddziału mojego banku i zapytam o bankomaty. Może uzyskam odpowiedz.

Tez mam Vise i np.  w Rewe,Edece czy Aldi nie przymują płatności tą kartą,ale w Rossmanie ,Lidlu czy wszystkicj duzych sieciówkach już tak. 
30 października 2016 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Tez mam Vise i np.  w Rewe,Edece czy Aldi nie przymują płatności tą kartą,ale w Rossmanie ,Lidlu czy wszystkicj duzych sieciówkach już tak. 

A ja w Aldi, Edece i Lidlu mogę swoją płacić.
30 października 2016 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dzięki, Barbaro.
Czy ktoś ma w domu iRbot Roomba? Takie cudo, które samo sprząta? Zachwyca na obrazkach, ale warte zachodu?
O np takie: http://www.euro.com.pl/odkurzacze-automatyczne/irobot-roomba-786p.bhtml?from=ceneo&p=1749.00&cr=0

Moja znajoma ma taki i mówiła, że toto wlizie w każdy kąt i postrząta. 
30 października 2016 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Moja znajoma ma taki i mówiła, że toto wlizie w każdy kąt i postrząta. 

Ale jak toto jest okrągłe to jak wlizie w kąt?
30 października 2016 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

A ja w Aldi, Edece i Lidlu mogę swoją płacić.

No sama zobacz ja już się pogubiłam,też jak będę w domu to przejdę się do banku bo jest visa elektron i visa kredit
30 października 2016 10:35
Barbara48

Ale jak toto jest okrągłe to jak wlizie w kąt?

Też się dziwiłam, ale ma wysuwane szczotki, coś jak odnóża .
30 października 2016 10:36
tina 100%

Też się dziwiłam, ale ma wysuwane szczotki, coś jak odnóża .

A,to taki bajer, nie wiedziałam.
30 października 2016 10:38 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

A,to taki bajer, nie wiedziałam.

Ja też, i w dalszym ciągu jestem trochę sceptycznie nastawiona, bo cena jednak wysoka, chociaż jak teraz w opiniach czytalam, to sierść dobrze zbiera-hmmm sama nie wiem.
30 października 2016 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
Rozwazałam kupno takiego robota,nie wiem tylko jak radzi sobie z krótką ,psią sierścią . Do podłóg jest idealny ale jak np. z dywanem?
30 października 2016 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
Oj dziewczyny! Alescie sie rozpuscily!

Na siersc wystarczy np. Zelmer Aquawelt. Oprocz wodnego, ma jeszcze kilka wymiennych filtrow, w tym HEPA.
Uzywam osobiscie i nie zamienie na inny.
A troche ruchu nie zaszkodzi

Nie zastepujcie wszystkiego robotami!
30 października 2016 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Rozwazałam kupno takiego robota,nie wiem tylko jak radzi sobie z krótką ,psią sierścią . Do podłóg jest idealny ale jak np. z dywanem?

Znajoma nie ma zwierzaków w domu, ale z dywanami ten robot radzi sobie dobrze.
30 października 2016 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Misiek

Na siersc wystarczy np. Zelmer Aquawelt. Oprocz wodnego, ma jeszcze kilka wymiennych filtrow, w tym HEPA.
A troche ruchu nie zaszkodzi:odkurzanie:

Krótką sierść jest dużo trudniej usunąć z dywanu niż długa,bo doslownie wbija się w niego. Szczotką jest ciężko usunąć,żadne pianki nie pomagają,ani Wanishe ,dlatego to ważne pytanie  
30 października 2016 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
Misiek

A troche ruchu nie zaszkodzi:odkurzanie:

Zaraz  - "rozpuścily" ! Na razie  odkurzanie na tapecie, a nie wszystko.....:pomponiara: