Krótką sierść jest dużo trudniej usunąć z dywanu niż długa,bo doslownie wbija się w niego. Szczotką jest ciężko usunąć,żadne pianki nie pomagają,ani Wanishe ,dlatego to ważne pytanie :-)
Krótką sierść jest dużo trudniej usunąć z dywanu niż długa,bo doslownie wbija się w niego. Szczotką jest ciężko usunąć,żadne pianki nie pomagają,ani Wanishe ,dlatego to ważne pytanie :-)
Znajoma nie ma zwierzaków w domu, ale z dywanami ten robot radzi sobie dobrze.
Ivanilko, kup turboszczotkę do odkurzacza, krótką sierść też zbiera, oprócz psa mam kota w domu i spokojnie taka szczotka daje radę.
No własnie,na podlodze jest na pewno bez problemów. W sumie pozbyłam się dużych dywanów,został maly w sypialni i nieduży w salonie,ale shaggi . No i sama nie wiem czy jest sens....Kupiłam do wycierania na sucho mop z Viledy ,chyba pozostenaę przy nim.
Mam szczotkę do zbierania sierści ale niestety głębiej w dywanie zostaje.
Ivanilko, kup turboszczotkę do odkurzacza, krótką sierść też zbiera, oprócz psa mam kota w domu i spokojnie taka szczotka daje radę.
Tym bardziej, że cena wysoka, chociaż może i dobra rzecz.
Ja mam odkurzacz Dirt Devill , odkurza bardzo dobrze, jak tą turboszczotę podłączę, to sierść nie ma szans.
Myslałam nad zmianą odkurzacza,właśnie na "Brudnego diabła" patrzyłam :lol3:. jesteś zadowlona z tego odkurzacza? Nie masz problemów z przegrzewaniem? Czytałam,że zbyt długo nie może być na chodzie. Zwrócilam na niego uwage, bo objętościowo nie jest zbyt duzy. Jak z hałasem?
Moja znajoma ma taki i mówiła, że toto wlizie w każdy kąt i postrząta.
Ha, dziewczyno, jak wyreguluję na średnią moc i ssawkę do ściany przystawię to nie spadnie, wisi sobie :)
Może być długo na chodzie i na pełnej mocy zużywa tylko 800 watt, ten model ktory ja mam. Jestem bardzo zadowolona, ale nie mam odkurzacza na worki , tylko to jest tzw.monocylkon z pojemnikiem, ale bardzo prosty w obsłudze.
Pamiętasz jaki masz model? Rzuciłabym okiem :-)
Ten diabeł :-) Jest hałaśliwy, ale nie bardziej od innych odkurzaczy tego typu :)
http://dirt-devil.pl/eko-rebel-23-he-polar-white-dd-2221-0
A jak z czyszczeniem zbiornika?
Kurka wodna!
Juz nawet w topiku "Zakupy" nie czuje sie bezpiecznie:wiezienie:
Ide do lasu:zywoplot: