Na wyjeździe #31

06 stycznia 2016 07:32 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Mam stresa...
Na dziś miałam a raczej moja babunia miała umówioną wizytę u fryzjera. W sobotę córka babci dała mi pieniądze, wizytówkę i określiła co należy zrobić. Podciąć, umyć i ułożyć. Po czym stwierdziła że wyjdzie około 20 €.
Pojechałam z babcią, zostawiłam w uzdolnionych rękach fryzjera skrupulatnie przekazując zalecenie córki co do pożądanych działań i poszłam sobie, bo nie chciało mi się siedzieć w poczekalni. Po godzinie wróciłam, idę do kasy, facet daje mi paragon: 40 €...
No i nie wiem teraz co mam z tym fantem zrobić... :/
Paragon córka dostanie rzecz jasna do ręki... ale jakoś mi dziwnie.

Nie masz się co przejmować. Coś tej córeczce się poknociło?  Za 20 Euro to raczej żaden fryzjer w Niemczech się nie paprze z taką robotą?  No chyba że  u jakiegoś turka albo ruska bo oni czasem ceny usług zaniżają aby przyciągnąć klientów?
Ja za taką samą usługę płacę 35 euro. Ale moja Pdp to ma chyba trochę zniżki bo chodzi do tego zakładu chyba z pół wieku 
06 stycznia 2016 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
Moja za umycie i modelowanie( loki itp) placi17, z obcieciem 20 więcej.
06 stycznia 2016 09:01
Gocha1981

Moja za umycie i modelowanie( loki itp) placi17, z obcieciem 20 więcej.

No to faktycznie tanio?        
Źle kuknęłam, myślałam że 20 z obcięciem 

06 stycznia 2016 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
Patrzę przez okno i lekko w stresie jestem.

Chyba lekki przymrozek...ulice i chodniki jak lodowisko.Wiatrzysko do tego. Widzę,jak ludziska piruety śmigają.

Muszę do sklepu ruszyc, a mam tu z górki i obawiam się,że na doopsku tam pojadę :/

buty,które mam na stanie gładziutką podeszwę mają :/
06 stycznia 2016 11:06
basiaim

Patrzę przez okno i lekko w stresie jestem.

Chyba lekki przymrozek...ulice i chodniki jak lodowisko.Wiatrzysko do tego. Widzę,jak ludziska piruety śmigają.

Muszę do sklepu ruszyc, a mam tu z górki i obawiam się,że na doopsku tam pojadę :/

buty,które mam na stanie gładziutką podeszwę mają :/

no to zes sie wybrala jak na wiosne :)
06 stycznia 2016 11:56
magdalena_k

no to zes sie wybrala jak na wiosne :)

Bo miało tu nie byc zimy ;-)

Dotarłam tam i z powrotem na własnych nogach. Nie było tak źle.
Ale to deszcz zamarzający z nieba leci. Parasolkę miałam zamrożoną, dosłownie kuleczki lodu były do niej przyklejone. A na wózkach przy Lidlu sopelki lodu.
06 stycznia 2016 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
A Roaming masz włączony?
06 stycznia 2016 13:07 / 2 osobom podoba się ten post
Zainstaluj sobie i tej Pani wattsapa i będziesz wysyłać ile wlezie:)
Co do internetu to on nie ma nic wspólnego z mmsami,bo przecież za to się płaci jak za smsa.....moim zdaniem.
Nic nie wykombinujesz....poczekaj z tym o powrotu do domu i idź do operatora sieci z której masz telefon.
Kiedyś dawno temu taki Pan właśnie mnie powoiedział,że jeśli moja sieć nie ma pdps.umowy z tą siecią do której chce wysłać mmsa to nic nie zdziałam.....ale to było ponad 10 lat temu:)
06 stycznia 2016 13:34 / 1 osobie podoba się ten post
Paint musi każde przyjąć co innego wysyłanie czy wstawianie na forum? Nie możesz mieć za wielkiego zdjęcia na Painta jeżeli robiłaś go komórką. Z aparatu są wieksze i też w Paincie można obrabiać?
06 stycznia 2016 13:37
Skopiuj te zdjęcie do "obrazów".......paint przyjmuje wszystkie wielkości zdjęć.
06 stycznia 2016 13:43 / 1 osobie podoba się ten post
Najlepiej kliknąć na zdjęcie prawym przyciskiem i zapisz obraz jako i do obrazów na kompie wstawić czy na pulpit. Pózniej otworzyć Painta i u góry w lewym rogu naciśnij Plik a następnie otwórz i wyszukujesz swój obraz na komputerze. A potem już robisz z nim co chcesz?
06 stycznia 2016 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
Znaczy,że nie możesz go wkleić do "obrazów"?
Nigdy mi się to nie zdarzyło,ale jeśli to zdjęcie z fb jak pisałaś,to może faktycznie coś ma "zablokowane".....
Ale to Ty je robiłaś?
06 stycznia 2016 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
Bo się nie wkleja. Przeczytaj to co napisałam powyżej. Twój Paint go nie odczyta bo masz profil prywatny zamknięty na Fb. Wstaw to zdjęcie na FB jako publiczne to Ci go tu wstawie. Robisz chyba to samo co Anerik? 
06 stycznia 2016 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Wstawiam zdjęcie żebyś wiedziała co nacisnąć. Trójeczkę wciskasz i obraz wyląduje w Twoim komputerze na 100%. To z jakieś idiotycznej stronki, ale o to chodzi :))
06 stycznia 2016 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Wstawiam zdjęcie żebyś wiedziała co nacisnąć. Trójeczkę wciskasz i obraz wyląduje w Twoim komputerze na 100%. To z jakieś idiotycznej stronki, ale o to chodzi :))

Trzeba jeszcze pamiętać o tym,żeby zaznaczyć miejsce(czyli obrazy),gdzie zostanie skopiowane zdjęcie......bo czasem ciężko je znaleźć