Na wyjeździe #31

06 stycznia 2016 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Trzeba jeszcze pamiętać o tym,żeby zaznaczyć miejsce(czyli obrazy),gdzie zostanie skopiowane zdjęcie......bo czasem ciężko je znaleźć:-)

Albo przy zapisywaniu nadać obrazowi jakąś nazwę np. Ala albo kotek i później można po nazwie wyszukać. Można też utworzyć taki folder specjalny do uczenia i nazwać go np. "specjalny" i tam wciskać obrazy.
Jak już obraz znajdzie się na kompie to otwieramy Painta i wg. wskazówek z następnego obrazka działamy 
06 stycznia 2016 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
Wiem że nic nie wiem
Myślałam że moja pdp będzie po chemii leżeć wpółżywa i z nerwów wczoraj długo zasnąć nie mogłam A ona pełna energii biega po domu,odpisuje na maile,dzwoni ,serwuje pyszną sałatkę z mango Teraz chciała prasować no nie,już jej żelazko schowałam
Co oni jej zaserwowali w tej kroplówce...?
06 stycznia 2016 20:56
Jakby ktoś chciał się pośmiać,posłuchać fajnych tekstów,popatrzyć na zabawne zdarzenia,polecam ten film
http://www.youtuberepeater.com/watch?v=Aplr2EivwUw&name=Zgorszenie+publiczne+2009
Nie jest to typowa komedia,jednak całość jest przezabawna przez teksty i scenki.
06 stycznia 2016 21:01
Impala

Jakby ktoś chciał się pośmiać,posłuchać fajnych tekstów,popatrzyć na zabawne zdarzenia,polecam ten film
http://www.youtuberepeater.com/watch?v=Aplr2EivwUw&name=Zgorszenie+publiczne+2009
Nie jest to typowa komedia,jednak całość jest przezabawna przez teksty i scenki.

ty to lepiej do pracy się weź, już przyjechałaś i zabawne scenki oglądasz 
06 stycznia 2016 22:04
agamor

ty to lepiej do pracy się weź, już przyjechałaś i zabawne scenki oglądasz :pisanie na forum:

Agamorku kochany,przecież swoje 8 godzin już odpracowałam-teraz mam wolne do 9 rano dnia jutrzejszego,to sobie dla rozluznienia oglądam.
06 stycznia 2016 22:08 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Byłam na premierze w kinie. Najbardziej mi sie podonało jak w ruinach huty Kościuszko maryche uprawiali 
07 stycznia 2016 10:13 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj miałam wycieczkę z rodziną pdp do ich rodziny . Około 100 km w jedną stronę . Poznałam odłam rodziny , który nijak pasował mi do Niemców . Ludzie otwarci , serdecznie i mili od progu . Nie wyczuwałam w tym żadnego udawania . Swojski dom i swojska atmosfera . Mimo trudnych warunków w drodze powrotnej ( ja prowadziłam auto , bo rodzinka chciała zażyć procentowych napojów ) , to powiem Wam że odpoczęłam i się zrelaksowałam . Mili uśmiechnięci ludzie chyba mają zawsze pozytywny wpływ na nasze samopoczucie .
07 stycznia 2016 10:15
Impala

Agamorku kochany,przecież swoje 8 godzin już odpracowałam-teraz mam wolne do 9 rano dnia jutrzejszego,to sobie dla rozluznienia oglądam.:yo:

hyhy 
ale Ci dobrze :))
07 stycznia 2016 13:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim!
Witam ponownie w De.Jestem w miejscu już mi znanym.Zmienniczka(prawdziwna kobieta polskich gór)wyjezdza wieczorem.
Na poczatek,jak to zwykle po moich podrózach duzymi autokarami autentyk z napisu na murze
K+M+B=koperta musi być
Odpowiedź:
K+M+B=kup mi browara bo koperty nie będzie:)
To tak w nawiązaniu do wczorajszego święta.
07 stycznia 2016 13:27 / 12 osobom podoba się ten post
Wczoraj jak byłam na spacerze z moją pdp,podeszła do mnie kobieta i nieśmiało zapytała czy jestem z Polski ,no i jak usłyszałam polską mowę to prawie rzuciłam się babce w ramiona. Okazuje się ,że pracuje w tej samej miejscowości 10 minut na nogach ode mnie. Umówiłyśmy się dzis na 14-tą . Bardzo się cieszę
07 stycznia 2016 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wczoraj jak byłam na spacerze z moją pdp,podeszła do mnie kobieta i nieśmiało zapytała czy jestem z Polski ,no i jak usłyszałam polską mowę to prawie rzuciłam się babce w ramiona:-). Okazuje się ,że pracuje w tej samej miejscowości 10 minut na nogach ode mnie. Umówiłyśmy się dzis na 14-tą . Bardzo się cieszę :niech zyje:

Ja miałam dwie kolegówny ale niestety jutro wyjeżdżają 
07 stycznia 2016 17:09 / 6 osobom podoba się ten post
Spotkałam się z koleżanką,miło spędziłyśmy 2 godziny pauzy,zrzuciłyśmy z 300 g .
07 stycznia 2016 22:49
O 22 moja pdp przypomniała sobie że dziś o 23 przyjeżdża córka.Ale miałam zryw z przygotowaniem jej pokoju Na szczęście już ogarnięte a i małe co nieco do przegryzienia na stole leży
07 stycznia 2016 23:09 / 1 osobie podoba się ten post

Używaj opcji "edytuj". Moderator

09 stycznia 2016 06:09 / 7 osobom podoba się ten post
Jakiś czas temu, jedna z moich znajomych opiekunek,(jeżdżę do jej PDP zmieniać opatrunki), poprosiła mnie,żebym udzielała jej lekcji niemieckiego. Na początku byłam sceptyczna do tego pomysłu, ale potem jeszcze raz to przemyślałam i się zgodziłam. Umówiłyśmy się u niej. Jak się okazało, były tam jeszcze dwie dziewczyny. "Lekcje" trwają od45min. do 1 godz.
W sumie, jest bardzo sympatycznie,ale postawiłam warunek - to ma być rzeczywisty czas na naukę języka,żadne "gadki-szmatki" przy kawie. Założyłam też,że nie warto zagłębiać się w gramatykę, bo czasu mało. Tylko konwersacja i proste zdania z codziennego życia opiekunki.