Wyłowione z sieci 3

19 grudnia 2016 22:13
Annika

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ciezarowka-wjechala-w-tlum-w-berlinie-sa-zabici-i-ranni/8bqhv99

Prawdopodobny zamach i jeszcze z naszym rodakiem w tle. Smutne. 
19 grudnia 2016 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

Prawdopodobny zamach i jeszcze z naszym rodakiem w tle. Smutne. :-(

Ciężarówka prawdopodobnie została skradziona, więc jeszcze nie jest nic przesądzone.
19 grudnia 2016 22:18
ewal8

Ciężarówka prawdopodobnie została skradziona, więc jeszcze nie jest nic przesądzone.

Ja jestem przekonana że nasz rodak tego nie zrobił, obawiam się o niego,
19 grudnia 2016 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

Prawdopodobny zamach i jeszcze z naszym rodakiem w tle. Smutne. :-(

Biedni ludzie. Cieszyli się z nadchodzących Świąt. Jakim trzeba być człowiekiem, aby zrobić coś takiego. Nie wiadomo czy za tym stoi Polak, wydaje mi się, że on też jest ofiarą. Na pewno to się wyjaśni
19 grudnia 2016 23:08
Ciężarówka wjechała w tłum w Berlinie. Są zabici i ranni [RELACJA] Dziewięć osób nie żyje, kilkadziesiąt zostało rannych - takie są najnowsze informacje płynące z Berlina, gdzie ciężarówka wjechała w tłum ludzi na bożonarodzeniowym jarmarku. Najprawdopodobniej był to zamach terrorystyczny. Władze stolicy Niemiec informują, że sytuacja jest już pod kontrolą. Ambasada RP w Berlinie donosi, że nie ma na razie żadnych informacji o poszkodowanych Polakach.
Ukradli ciężarówkę, zastrzelili polskiego kierowcę.
Pakistańczyk wprowadził TIR-a w  tłum. Złapali go.
20 grudnia 2016 10:20
Knorr

Ciężarówka wjechała w tłum w Berlinie. Są zabici i ranni [RELACJA] Dziewięć osób nie żyje, kilkadziesiąt zostało rannych - takie są najnowsze informacje płynące z Berlina, gdzie ciężarówka wjechała w tłum ludzi na bożonarodzeniowym jarmarku. Najprawdopodobniej był to zamach terrorystyczny. Władze stolicy Niemiec informują, że sytuacja jest już pod kontrolą. Ambasada RP w Berlinie donosi, że nie ma na razie żadnych informacji o poszkodowanych Polakach.
Ukradli ciężarówkę, zastrzelili polskiego kierowcę.
Pakistańczyk wprowadził TIR-a w  tłum. Złapali go.

20 grudnia 2016 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
Żal mi tego Polaka. Chcę zapalić świecę. Gdzie jest ten temat.?
Nie znam człowieka, ale jak obudziłem się rano, od razu o Nim pomyślałem. Zamiast radosnych Świąt, ogromny smutek w rodzinie.

Temat jest w dziale "wygadaj się".
Wyciągnęłam na stronę główną.
http://opiekunki24.pl/forum/temat/2669/wygadaj-sie/minuta-ciszy----
20 grudnia 2016 11:53 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Żal mi tego Polaka. Chcę zapalić świecę. Gdzie jest ten temat.?
Nie znam człowieka, ale jak obudziłem się rano, od razu o Nim pomyślałem. Zamiast radosnych Świąt, ogromny smutek w rodzinie.

Temat jest w dziale "wygadaj się".
Wyciągnęłam na stronę główną.
http://opiekunki24.pl/forum/temat/2669/wygadaj-sie/minuta-ciszy----

Wlasnie masz rację. Mi tez żal rodziny która byc moze na niego czekala.Przykro słuchać i ogladac takie wiadomosci.Lezka kreci się w oku gdy pomysle ze moze mial male dzieci.Przykro i smutno mi
20 grudnia 2016 12:17 / 2 osobom podoba się ten post
Słucham wiadomości - pani kanclerz mówi, że jeszcze nic nie wskazuje, żeby wczorajsze wydarzenie  Berlinie można było uznać za zamach terrorystyczny.
Tylko czekać, aż się dowiemy, że to był np. "tylko" akt desperacji biednego uchodźcy, który nie dostał tego, czego się spodziewał.
20 grudnia 2016 12:50
Misiek

Słucham wiadomości - pani kanclerz mówi, że jeszcze nic nie wskazuje, żeby wczorajsze wydarzenie  Berlinie można było uznać za zamach terrorystyczny.
Tylko czekać, aż się dowiemy, że to był np. "tylko" akt desperacji biednego uchodźcy, który nie dostał tego, czego się spodziewał:-(.

A co ma mowić? Podgrzewać tak już gorącą atmosferę? lepiej żeby doszło do samosądów? Tutaj gdzie jestem uchodżcy nikt nie myśli nawet ,że uchodzżccy =zamach. Tylko ,że społeczność się nimi zajęła, no nie ma ich tutaj tysięcy. Tylko tak obie strony mają szanse.
20 grudnia 2016 14:02 / 8 osobom podoba się ten post
No właśnie, ta ich pieprzona, ślepa do bólu poprawność polityczna. Raczej fałsz. Nie radzą sobie ewidentnie, nie słuchali jak ich ostrzegano "nie w taki sposób, nie tak szybko". Nie widzieli samych młodych mężczyzn przekraczających granice i to bez dokumentów. Brali wszystko jak leci. Zresztą Niemcy od wieków robią "syf" w polityce. Szlag mnie trafia. Zginął młody facet, który miał rodzinę, dzieci i marzenia. Pracował i to ciężko, nie szukał zasiłku, nie prosił o wsparcie. A wystarczyłoby, żeby Niemcy do tematu uchodźców od początku podeszli z wyobraźnią i znajomością tematu. Ale oni są tak zapatrzeni w siebie, że nie odróżniają "dnia od nocy". Narobili syfu i teraz inni muszą za to płacić. Jestem wkurzona.
20 grudnia 2016 15:17 / 3 osobom podoba się ten post
To jest mój ostatni komentarz w tej sprawie
20 grudnia 2016 16:35 / 3 osobom podoba się ten post
Do Top Chefa :)
20 grudnia 2016 21:23
Ten Polak został zamordowany :(

20 grudnia 2016 23:42 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Ten Polak został zamordowany :(

Tak, był pierwszą ofiarą tego zamachu.